Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

H ανικανότητα και η πλήρης απουσία έργων και πράξεων δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ωμά ψέματα κε Παπαχρήστου…


Ο κος Παπαχρήστου κατά την προσφιλή και συνήθη πλέον τακτική του, νομίζει πως παραποιώντας την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ή ψευδολογώντας, θα συγκαλύψει
την ανικανότητα του και την πλήρη απουσία έργων και πράξεων κατά τη διάρκεια των ημερών του. Δυστυχώς η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα των ενεργειών του τον διαψεύδουν συνεχώς. Και επειδή έχουμε μάθει να μιλάμε εμπεριστατωμένα, και να σεβόμαστε τους συνδημότες μας, σχετικά με όσα προσφάτως δημοσίευσε ο κος Παπαχρήστου για την Τηλεθέρμανση, η πραγματικότητα έχει ως εξής:
1.      Το 2011 η ΔΕΤΕΠΑ έχει συνολικά διαθέσιμα 2.498.482,80€. Στις 31/08/2014, όταν αποχώρησε ο κος Παπαχρήστου από τη ΔΕΤΕΠΑ, τα διαθέσιμα ήταν 2.486.818,99€. Δηλαδή ίσα βάρκα -  ίσα νερά. Για ποιο λόγω ψεύδεστε κε Παπαχρήστου λέγοντας ότι αφήσατε 4,5 εκ. ;; Τουναντίον αφήσατε 1 εκ. € οφειλή στη ΔΕΗ, ενώ είχατε πάρει απόφαση του ΔΣ να το αποπληρώσετε και δεν το κάνατε, αφήσατε το προσωπικό της λειτουργίας απλήρωτο, ενώ απασχολούνταν για ένα  χρόνο χωρίς σύμβαση με προφορική σας εντολή, και επιπλέον αφήσατε ανεξόφλητα και τα τιμολόγια των εργολαβιών των έργων των επεκτάσεων! Νομίζετε κε Παπαχρήστου πως παραθέτοντας ψευδή στοιχεία και δημιουργώντας εντυπώσεις θα αποκρύψετε την πραγματικότητα; 
2.      Το Μάρτιο του 2014, προεκλογικά, μετά κόπων και βασάνων καταφέρατε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου των επεκτάσεων (ενώ η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ είχε γίνει από το 2012). Το καλοκαίρι του 2014 οι εργολαβίες σταμάτησαν, πριν καλά καλά ξεκινήσουν, επειδή ήταν απλήρωτοι οι εργολάβοι. Παράλληλα μοιράζατε ανυπόστατες υποσχέσεις στον κόσμο ότι το έργο θα ήταν έτοιμο τον Σεπτέμβριο! Καταφέρατε κε Παπαχρήστου, να μπλοκάρετε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με άστοχες και παράνομες ενέργειές σας, όπως έχουν επί λέξει  χαρακτηριστεί από το Ελεγκτικό συνέδριο! Τον Δεκέμβριο του 2014, μετά που αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή, επιλύσαμε τα προβλήματα που μας κληροδοτήσατε, υλοποιήσαμε τα έργα που μετά βίας ξεκινήσατε, απορροφήσαμε όλη την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ ύψους περίπου 5 εκ.  και καλύψαμε όλη την ιδία συμμετοχή που βάρυνε τη ΔΕΤΕΠΑ ύψους περίπου 2 εκ. χωρίς δανεισμό.
3.      Το 2016 μελετήσαμε και υλοποιήσαμε νέο έργο επεκτάσεων, προϋπολογισμού 1 εκ., εξολοκλήρου από κεφάλαια της επιχείρησης. Σήμερα, έχοντας καλύψει όλες τις ανωτέρω υποχρεώσεις η ΔΕΤΕΠΑ διαθέτει διαθέσιμα περίπου 3,0 εκ. €, για να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.
4.      Το 2015, αμέσως μόλις αναλάβαμε ωριμάσαμε από μηδενική βάση το έργο κατασκευής των  μονάδων παραγωγής θερμικής ενέργειας των 30 ΜW, προϋπολογισμού 15,5 εκ. εξασφαλίζοντας όλα τα προ-απαιτούμενα για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου (προμελέτη και μελέτη του έργου, έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), έγκριση ΡΑΕ, απόκτηση δικαιώματος χρήσης της έκτασης κτλ..), πέτυχαμε την έκδοση πρόσκλησης από το ΕΣΠΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το έργο μας, υποβάλλαμε ταυτόχρονος τον πλήρη φάκελο στο ΕΣΠΑ, λαμβάνοντας άμεσα έγκριση χρηματοδότησης, και σε χρόνο ρεκόρ δημοπρατήσαμε το έργο βρισκόμενοι τώρα στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Γιατί κε Παπαχρήστου για μια ακόμη φορά δεν πράξατε τίποτα από όλα τα ανωτέρω για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου, ενώ η οδηγία για τον περιορισμό της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου ήταν γνωστή από το 2011; (οδηγία 75/2010).  Δεν είχατε στο ταμείο σας 100.000€ που κοστίζει μια μελέτη για ένα τέτοιο έργο; Ή ήσασταν τόσο πολύ απασχολημένοι με το σταματημένο έργο των επεκτάσεων; Ωστόσο είχατε την ευκαιρία σαν Δημοτική Διοίκηση να προβείτε μεσώ του Δήμου σε σειρά απευθείας αναθέσεων μελετών για Τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου, δίχως καμία λογική ακολουθία και δίχως καμία προοπτική υλοποίησης και χρηματοδότησης! Μοναδικό στόχο και πάλι δυστυχώς είχατε να μοιράσετε προεκλογικές υποσχέσεις, περιφερόμενοι σε όλα τα χωριά του Δήμου τάζοντας δήθεν Τηλεθέρμανση με βιομάζα, ενώ παράλληλα δεν κάνατε τίποτα για την  ήδη υφιστάμενη τηλεθέρμανση, η οποία δεν διέθετε καμία εφεδρική μονάδα τροφοδοσίας!! Εμείς τουλάχιστον δεσμευόμαστε ότι μόλις ανοίξει πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μικρών αυτονόμων Τηλεθερμάνσεων με βιομάζα, θα είμαστε οι πρώτοι που θα υλοποιήσουμε αντίστοιχο έργο σε ΕΝΑΝ οικισμό του Δήμου μας, υπεύθυνα, εμπεριστατωμένα και μεθοδικά, όπως έχουμε μάθει να λειτουργούμε και να εργαζόμαστε !
Όσες φορές δε πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις στο πνευματικό κέντρο κε Παπαχρήστου για την Τηλεθέρμανση το βάλατε στο πόδια φοβούμενος να ακούσετε και να απαντήσετε!
Κε Παπαχρήστου θα μας απαντήσετε τελικά γιατί γενικώς ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ως έμμισθος πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ, κοστίζοντας στην επιχείρηση κατά την θητεία σας συνολικά 40.329,12€; Είχατε 2,5 εκ. ευρώ ταμείο, και δεν κάνατε καμία μελέτη, και ΚΑΜΙΑ προετοιμασία για την μελλοντική λειτουργία της Τ/Θ!! Μάλλον κε Παπαχρήστου ήσασταν πολύ απασχολημένος έχοντας αναλάβει αυτοβούλως και παράτυπα τον ρόλο του Ανακριτή μετατρέποντας την επιχείρηση σε Ιερά Εξέταση και διανέμοντας καταγγελίες προς πάσα Αρχή, νομίζοντας πως έτσι θα αποκομίσετε προσωπικά προεκλογικά οφέλη. Δυστυχώς για εσάς, οι Αρχές στις οποίες στείλατε τις καταγγελίες σας, ως γνωστόν, σας διέψευσαν για πολλοστή φορά, και χαρακτήρισαν την συμπεριφορά σας κα τις ενέργειες σας ως εξής:  
«Αυτή η αυτενέργεια του κ. Παπαχρήστου σε όλες τις πράξεις του πέραν κάθε προβλεπόμενης διαδικασίας, δικαιοδοσίας, λογικής ακολουθίας και συνέπειας και συνεχή επιδίωξη της απόδοσης ευθύνης στον κ. Θεοδωρίδη, απευθυνόμενος προς πάσα διοικητική και δικαστική αρχή, δεν πείθει ότι στοχεύει στην κατοχύρωση των συμφερόντων της επιχείρησης από τυχόν επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.
Παρατηρείται δυστυχώς ότι εκλογικές αντιπαραθέσεις αιρετών πολύ συχνά ταλαιπωρούν τις δημόσιες υπηρεσίες σπαταλώντας πολύτιμο παραγωγικό χρόνο υπαλλήλων και στελεχών με ανούσιες και αβάσιμες κατηγορίες, καταχρώμενοι των εξουσιών και δικαιωμάτων που τους παρέχει ο Νόμος. Ευελπιστούμε ότι τέτοια φαινόμενα σταδιακά θα εξαλειφθούν και θα μπορεί η Διοίκηση να επικεντρωθεί στο έργο της, συμβάλλοντας στη νομιμότητα με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο και όχι να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόκλησης πολιτικών εντυπώσεων.-

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Θεοδωρίδης Κων/νος
Ο Προέδρος της ΔΕΤΕΠΑ

Χαριτίδης Ευθύμιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.