.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Νέες μεταγραφές από την Θύελλα Φιλώτα

Συνεχίστηκαν αυτές τις ημέρες οι μεταγραφές για την ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου, αποκτήθηκαν 3 νεαροί ποδοσφαιριστές, πρόκειται για τους:

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ενδεικτικοί πίνακες μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που έκαναν αίτηση για τη θέση του αναπληρωτή / ωρομίσθιου τη σχολική χρονιά 2014-2015

Οι εν λόγω πίνακες δεν έχουν νομική ισχύ και γνωστοποιούνται ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για την υποβοήθηση των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης για τη θέση του αναπληρωτή / ωρομίσθιου τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Διαμόρφωση περιμετρικού διαδρόμου γηπέδου Ξινού Νερού

 Το Δ/Σ του Α.Σ. Ξινού Νερού ευχαριστεί τον εργολάβο Μανώλη Χρ. Καρακώστα για την διάθεση των μηχανημάτων και του προσωπικού για την συγκέντρωση

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το ΤΕΒΑ

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους του Ε.Π Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Συνελήφθησαν πέντε άτομα στη Φλώρινα για κλοπή

Χθες (27-07-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν έναν 18χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και τέσσερεις ημεδαπούς (δύο 18χρονους και δύο 19χρονους) για κλοπή.

Συμμετοχή πολιτών του δήμου Αμυνταίου στο ερωτηματολόγιο του δήμου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμυνταίου www.amyntaio.gr έχει αναρτηθεί ερωτηματολόγιο Δημόσιας διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

Σύλληψη 51χρονου στη Φλώρινα για πλαστογραφία

Χθες (27-07-2015) το βράδυ στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 51χρονο ημεδαπό για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

ΔΕΤΕΠΑ: Συνδέσεις νέων καταναλωτών της επέκτασης των δικτύων & παροχών

Ανακοινώνεται από τη ΔΕΤΕΠΑ ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια των Θερμικών Υποσταθμών που απαιτούνται για τη σύνδεση των νέων καταναλωτών της επέκτασης, με την ανάδοχο εταιρεία Brunata ODD.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Αμύνταιο


Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης  Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα Τρίτη 28/7, μέχρι και την Παρασκευή 31/7 η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα φτάσει  τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καλημέρα ζωή

Πολλές φορές η μοίρα παίζει παιχνίδια στους ανθρώπους, πορεύεσαι μοναχικά σε όλη την ζωή σου, αναζητάς λίγη σκιά να ξεκουραστείς, λίγο νερό να ξεδιψάσεις και δεν τα βρίσκεις, ώσπου μια μέρα σου χαμογελά η ζωή και σου δίνει ότι σου στέρησε, ότι δεν σου έδωσε χρόνια τώρα!

Λαϊκή βραδιά στο Ξινό Νερό


Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Κατάρτιση των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης σχολ. έτους 2015-2016

Από τη Δ/νση  Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολ. έτους 2015-2016 

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας στις 31 Ιουλίου 2015, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:00΄ μμ., , στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Τρία χρόνια λειτουργίας του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης

Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης του δήμου Νεστορίου.

Οι Πραγματικές Ιδεολογίες

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Στον σύγχρονο κόσμο εφαρμόζεται ευρέως το πολίτευμα της Δημοκρατίας, το οποίο προϋποθέτει ανταγωνισμό ανάμεσα σε ιδεολογικές και πρακτικές θέσεις για τα κοινά θέματα.

Ενίσχυση της Θύελλα Φιλώτα

Το Δ.Σ της ομάδας δουλεύοντας αθόρυβα και σοβαρά ανακοινώνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Στεφανίδη Μίλτου, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα 24-7-15.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Ποντιακή βραδιά στο Φιλώτα

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΤΑ διοργανώνει ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00μ.μ. στον προαύλιο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα.
Την Βραδιά θα πλαισιώσει το καλλιτεχνικό σχήμα με τους:

Αίτηση – έκκληση – καταγγελία

Τρανή απόδειξη της παντελούς απουσίας της παρούσας δημοτικής αρχής από τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι η βλάβη στο υδραγωγείο της Τ.Κ. Λιμνοχωρίου.

Παραδοσιακό πανηγύρι Φλώρινας 2015

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Συλλογή ξύλων από το λόφο του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Φλώρινας – Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό του χώρου του εκτροφείου

Έναρξη παραλαβής καρτών σίτισης από τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας, σας πληροφορούν για την έναρξη παραλαβής καρτών σίτισης και διάθεσή τους στους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣαπό τις 21/07/2015 και ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε οδηγό για τη χρήση των

Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα στο Σκλήθρο Φλώρινας


Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Το Λέχοβο κι αν κάηκε οι Λεχοβίτες ζούνε


2η ημέρα των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων Προφήτη Ηλία 2015 στο Λέχοβο Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών "Ο Προφήτης Ηλίας" με την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων στον χώρο των εκδηλώσεων στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

500 λέξεις με τον Θοδωρή Ρακόπουλο

Γεννήθηκε στο Αμύνταιο (1981). Εχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης· πιο πρόσφατο: «Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας» (εκδ. Νεφέλη, υποψήφιο για το βραβείο του περ. «Αναγνώστης»). Από τη Νεφέλη μόλις κυκλοφόρησε και η πρώτη συλλογή διηγημάτων του, «Νυχτερίδα στην Τσέπη». Εργάζεται στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου του Bergen (Νορβηγία).

Εκδήλωση μνήμης των 72 χρόνων απ’ το ολοκαύτωμα του Λεχόβου… (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 72 χρόνων του ολοκαυτώματος της Τ.Κ. Λεχόβου του Δήμου Αμυνταίου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου, στην μαρτυρική Κοινότητα.

  Η συνέχεια του άρθρου εδώ.-

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Αγίου Παντελεήμονα δήμου Αμυνταίου 2015

Κυπελλούχοι Ελλάδος Σπάρτακος και Φίλιππος Βέροιας στο beach handball

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το 2ο κύπελλο Ελλάδος beach handball ανδρών και γυναικών, το οποίο φιλοξενήθηκε το τριήμερο 17-19/7 στις εγκαταστάσεις του beach bar Ammos των αδερφών Ναουμίδη, στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Την Δευτέρα ανοίγουν όλα τα καταστήματα των τραπεζών

Λήγει την Δευτέρα 20 Ιουλίου, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η τραπεζική αργία που είχε επιβληθεί στις 28 Ιουνίου. Έως εκ τούτου από την Δευτέρα ανοίγουν όλα τα καταστήματα των τραπεζών ενώ παράλληλα διευρύνεται ο αριθμός των τραπεζικών εργασιών που επιτρέπονται στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων (capital control).

Απόψε αναδεικνύονται οι Κυπελλούχοι Ελλάδος στο beach handball

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχαρίδης
Δεύτερη ημέρα χθες 18/7 των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος beach handball και όσοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του beach bar Ammos στη λίμνη Βεγορίτιδα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές μάχες πάνω στην άμμο και συναρπαστικά σε εξέλιξη παιχνίδια, που στην πλειοψηφία τους κρίθηκαν στη διαδικασία των αιφνιδιασμών.

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Εντυπωσιακή η εκδήλωση μνήμης στο Λέχοβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια εντυπωσιακή εκδήλωση παρουσιάστηκε χθες, 17 Ιουλίου 2015, στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο (ΔΑΚ) Λεχόβου, από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λεχόβου, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Καστοριάς και τη συνεργασία του δήμου Αμυνταίου, της Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου και του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών "Ο Προφήτης Ηλίας".

Προσέχουμε το πράσινο και αποφεύγουμε τους κινδύνους πυρκαγιών

Ο αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών αυτής της περιόδου, αλλά και η αδήριτη ανάγκη να προστατεύσουμε τα δάση και το πράσινο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας  και σε ολόκληρη την χώρα, καθιστά αναγκαία την προσοχή και ενεργοποίηση όλων μας, ώστε να συμβάλλουμε  με τις πράξεις μας, στην αποφυγή όλων εκείνων των ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν μια πυρκαγιά.

Ο Ushko και ο Ρώμος στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

 Δύο ακόμη νεογέννητα ορφανά άγρια ζώα φροντίζει εδώ και λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Πρόκειται για ένα αρκουδάκι που βρέθηκε στην ΠΓΔΜ και ένα λυκάκι που βρέθηκε στο Καβαλάρι, Θεσσαλονίκης.
Ο Ushko

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη χθεσινή εντυπωσιακή εκδήλωση μνήμης στο Λέχοβο

Σε επόμενο άρθρο μας θα δημοσιεύσουμε  εκτενές ρεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση.-

Σήμερα το κυρίως πιάτο στο Κύπελλο Ελλάδος beach handball στον Άγιο Παντελεήμονα δήμου ΑμυνταίουΡεπορτάζ: Γιώργος Θεοχαρίδης
Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε χθες (17/7), η αυλαία του κυπέλλου Ελλάδος beach handball στις εγκαταστάσεις τουbeach bar Αmmos των αδερφών Ναουμίδη στον Άγιο Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα στην κατηγορία των

Υπογραφή σύμβασης για ανάπλαση πρώην Zωολογικού Kήπου Φλώρινας

 Στην υπογραφή της σύμβασης «Ανάπλαση Χώρου πρώην Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας»,προέβη ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τον ανάδοχο του έργου κ. Στέφανο Πατεγάκη, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 στο Δημαρχείο Φλώρινας.

Οι Ιστορικές Πλάνες

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Η γνώση γεγονότων του παρελθόντος αποτελεί βασικό παράγοντα παιδείας και διαμορφώνει τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, διαδίδεται στο ευρύ κοινό μια καθορισμένη οπτική γωνία των ιστορικών φαινομένων, ενώ άλλα αποκρύπτονται πλήρως.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση του συλλόγου ΑμεΑ Δήμου Αμυνταίου

Ο σύλλογος ΑμεΑ Δήμου Αμυνταίου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης "ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)" θέλει να ενημερώσει τα μέλη του και όλους τους δυνητικά ωφελούμενους να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Ο Μητροπολίτης Κρήνης & Kαλαμαριάς στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με οχτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών επανερχόμαστε με την παρακάτω ανακοίνωση για την χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Εξόφληση οφειλών κατανάλωσης τηλεθέρμανσης

Ανακοινώνεται από τη ΔΕΤΕΠΑ ότι αρκετοί καταναλωτές χρωστούν σχεδόν το σύνολο των λογαριασμών της τρέχουσας περιόδου, δηλαδή δεν έχουν πληρώσει ούτε τον εκκαθαριστικό του Φεβρουαρίου είτε έχουν προβεί σε διακανονισμούς αλλά δεν τηρούνται.

Σήμερα η εκδήλωση μνήμης στο Λέχοβο για τους ανθρώπους που έπλασαν την ιστορία και την παράδοση του τόπου τους


Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

15η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου

Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το   Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου στις 20 Ιουλίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα  18:00  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Ανακοίνωση προς τους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος <επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» του δήμου Αμυνταίου

Έπειτα από τη σχετική ανοιχτή πρόσκληση  προς τους δυνητικά ωφελουμένους του προγράμματος <ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD),

Καταγραφή των σημαντικότερων φορολογικών διατάξεων του Νομοσχεδίου: «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)»


Με αφορμή τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για τη χορήγηση επιπλέον δανείου τριετούς διάρκειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ), το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ καταγράφει το πρώτο μέροςτων προαπαιτούμενων μέτρων που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 15 Ιουλίου του τρέχοντος έτους από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πρεμιέρα αύριο για το Κύπελλο Ελλάδος beach handball στον Άγιο Παντελεήμονα

Ρεπορτάζ:Γιώργος Θεοχαρίδης
Μετά την απουσία 1 χρόνου, το beach handball επιστρέφει στον Άγιο Παντελεήμονα και στις άρτιες εγκαταστάσεις τουbeach bar Ammos των αδερφών Ναουμίδη, με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και γυναικών, το τριήμερο 17-19 Ιουλίου.