.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με το 6ο Summer Camp A.O.Φλώρινας 2016

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας θα πραγματοποιήσει περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, 7ήμερο  Summer Camp στην θάλασσα σε παιδική κατασκήνωση, για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

15ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην - Πρόσκληση

 Όπως είναι ήδη γνωστό, στις 15 και 16 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το 15ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας, τον ΣΕΓΑΣ και τη Διεθνή Ομοσπονδία.

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας στις 04 Απριλίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00΄ μμ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Μουσική παράσταση βασισμένη στο tango και την ισπανόφωνη ποίηση στη Φλώρινα


Υπεγράφη Νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στην υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατέληξαν σήμερα ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Συνομοσπονδία, με ομόφωνη εντολή του Συνεδρίου της και υπέγραψε με εξουσιοδότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου ο πλειοψηφών σύμβουλος Γιάννης Παναγόπουλος.

Συνέντευξη για την υποψηφιότητα Βαγγέλη Ιωαννίδη ως συνέδρου της ΝΔ στην ΕΡΤ Φλώρινας


Υποδεχθείτε την Άνοιξη με εκδρομή στην Ιστορία και στη Φύση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης

Ο καιρός έχει γίνει ανοιξιάτικος. Το δάσος έχει γεμίσει πολύχρωμα λουλούδια και όλα είναι ιδανικά για μια βόλτα στο βουνό. Σας προσκαλούμε για μια εκδρομή στην υπέροχη φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ιορδάνη Μπάντη

Φίλες και Φίλοι,
          Ασπαζόμενος τις διακηρύξεις του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση των προσώπων, καθώς και για διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις απέναντι στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που μαστίζουν την πατρίδα μας, θέτω τον εαυτό μου υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. για σύνεδρος της Π.Ε. Φλώρινας.

Εκδήλωση με θέμα: «Ζώο..φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» στο Αμύνταιο

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αμυνταίου «Η ΑΓΚΑΛΙΑ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 με θέμα:

Στιγμές από την προπόνηση Nordic Walking του Α.Ο.Φλώρινας


Στον Λόφο του Αγίου Παντελεήμωνα προπονήθηκαν την Τετάρτη 30 Μαρτίου, 18 ενήλικες και παιδιά, στα πλαίσια των προπονήσεων του τμήματος Nordic Walking του συλλόγου.

Τοποθέτηση και προτάσεις της Όλγας Μούσιου Μυλωνά για την Εκπαίδευση στην Ημερίδα της ΔΟΕ «Το Σχολείο που βιώνουμε, το Σχολείο που οραματιζόμαστε»

Αγαπητοί Συνάδελφοι της ΔΟΕ,
σας απευθύνω συναδερφικό και εγκάρδιο λόγο, προκειμένου να σας κοινοποιήσω μερικές απλές σκέψεις μου, μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που ίσως σας δώσουν έναυσμα για προεκτάσεις και προβληματισμό.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση Συλλόγου Γυναικών Λεβαίας


Η πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online” της Google στη Δυτική Μακεδονία

Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων το 2016, η Google ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό, παρουσιάζοντας:

Απολογισμός ημερίδας με θέμα: «Πρόβατο φυλής Φλώρινας – Πελαγονίας. Ένας γενετικός πόρος ανάπτυξης»


Μια ημερίδα με ονοματεπώνυμο διοργανώθηκε στη Βεύη Φλώρινας στην αίθουσα τελετών «Αδελφών Γεωπόνων, Αθανασίου και Ζαφειρίου Άμπα». Την εκδήλωση διοργάνωσε το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οικονομίας Ζωικής Παραγωγής

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στη Φλώρινα

Σας προσκαλούμε στις περιφερειακές εκδηλώσεις του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), την Τετάρτη 6, Πέμπτη 7 και

Συγχαρητήρια επιστολή του δήμου Φλώρινας στη γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ

Ο Δήμος Φλώρινας συγχαίρει τη γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ για τη μεγάλη επιτυχία της να ανέβει στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας Α1.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στη 12η τακτική Ειδική Συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση και προοπτικές για τα δεδομένα και τα προβλήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Δομών

Απόκτηση “Άδειας νέας φύτευσης” αμπελιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες


H Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του  Αγροτικού  Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α)  ενημερώνει ότι όσοι από τους παραγωγούς επιθυμούν να φυτεύσουν νέα αμπέλια με

Επιστημονικό συνέδριο εκπαιδευτικών Δυτικής Μακεδονίας

Απολογισμός των αγροτικών κινητοποιήσεων από την συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου Αμυνταίου – Πύργων

H συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου Αμυνταίου – Πύργων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Η φυματίωση στην Ελλάδα


Γράφει ο Δημήτριος Τοπάλης
Πριν από πενήντα περίπου χρόνια ξεκίνησε στη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό έργο, μια πολύ γενναία υγειονομική προσπάθεια, που σκοπό είχε την οριστική  εξάλειψη της ασθένειας της Φυματίωσης από τη χώρα και το κλείσιμο όλων των Σανατορίων, που λειτουργούσαν στη χώρα για την περίθαλψη των φυματικών ασθενών.

Ανοιχτή επιστολή του Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονίας Βιέννης Αυστρίας, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ι. Μουζάλα.


Πραγματοποιήθηκε η 6η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε χθες, 28 Μαρτίου 2016, η 6η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου.

ΦΑΓΕ: Πωλητήριο στο εργοστάσιο γάλακτος στο Αμύνταιο


Της Δήμητρας Μανιφάβα
Αγοραστή για το εργοστάσιό της στο Αμύνταιο της Φλώρινας αναζητεί η ΦΑΓΕ, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από την κατηγορία του γάλακτος. Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και η εταιρεία έχει ήδη ζητήσει από εξωτερικό σύμβουλο την αποτίμηση του εργοστασίου που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2005 και θεωρήθηκε τότε ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ελλάδα -και όχι μόνο. 
Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

Δύο συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί παιγνίων στην Κέλλη Φλώρινας

Χθες (28-03-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κέλλη Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ευαγγέλου Ιωαννίδη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για σύνεδρος της Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣΦίλες και φίλοι,
Επέλεξα τον δρόμο της ευθύτητας, της αλήθειας, της συνέπειας, των αρχών και των νέων προτάσεων πάντα.  

Αρχαιρεσίες Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

Η γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του συλλόγου μας θα λάβουν χώρα στις 27 Μαρτίου 2016, ώρα 11.00

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Πανελλήνιοι αγώνες Χιονοδρομίας 2016: 23 μετάλλια και 3 κύπελλα για τον Α.Ο.Φλώρινας


Με 23 μετάλλια στο σύνολο και 3 κύπελλα, γύρισε στην Φλώρινα η αποστολή του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ) από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκι Δρόμων Αντοχής, που πραγματοποιήθηκε στο Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια Ημαθίας στις 26-27/3/2016.

ΔΕΗ: Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων στο Αμύνταιο

Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ,  στο εργοστάσιο Αμυνταίου - Φιλώτα, την Τετάρτη, 30 Μαρτίου.

28 προσλήψεις στον ΑΗΣ Μελίτης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι οκτώ (28) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Μελίτης, που εδρεύει στο Νομό Φλώρινας για 8 μήνες και συγκεκριμένα:

Δείτε ηλεκτρονικά τα ένσημά σας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Τα 240α γενέθλια από την ίδρυση του περίφημου θεάτρου Μπολσόι γιορτάζει η Google αφιερώνοντάς του το σημερινό doodle

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στα 240α γενέθλια  από την ίδρυση του περίφημου θεάτρου Μπολσόι.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Φίλοι και Φίλες
   Μαζί με τον νέο πρόεδρο ξεκινάμε μια νέα πορεία και μέσα στο κόμμα
 Αυτονόητο  είναι ότι για να αλλάξεις την κοινωνία, να κάνεις μεταρρυθμίσεις και τομές πρώτα πρέπει να αλλάξεις το κόμμα. Να ανοίξεις τις πόρτες σου στην κοινωνία. Να έρθουν νέες δυνάμεις υγιείς, προοδευτικές και δημοκρατικές οι οποίες θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία πιο κοντά στην πρόοδο.

Παραλαβή Πιστοποιητικών Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Νοεμρίου 2015

Καλούνται ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων Νοεμβρίου 2015 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που είχαν υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, να προσέρχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης

Βλέπουμε την επιφάνεια

Κάποτε ταξίδευαν δυο μάγοι, σκοπός τους ήταν ο μεγαλύτερος να διδάξει τον νεότερο, το ταξίδι τους ήταν μεγάλο και κουραστικό διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα και κάποια στιγμή εξαντλήθηκαν οι προμήθειες τους.

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Το χάλι μας το…μαύρο!Πριν από μισή ώρα περίπου πέρασα μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς, είδα τα σκουπίδια  (φωτογραφίες)  και… έπαθα!

Κρατικός Ισολογισμός: Μέρος 1ο. Περιουσία και Χρέος

Το Ελληνικό Κράτος μπορεί να θεωρηθεί, ως οικονομική μονάδα, μια επιχείρηση ιδιαίτερης μορφής. Δεν ανήκει σε μετόχους και δεν αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του κέρδους, αλλά η λειτουργία του είναι να λαμβάνει, ως έσοδα, τους φόρους των πολιτών και, τουλάχιστον στη θεωρία, να τους επιστρέφει με τη μορφή κοινωνικών παροχών.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Ο εορτασμός της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Αμύνταιο

Με επισημότητα γιορτάστηκε η ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Αμύνταιο. Το πρωί εψάλη  δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Μια σημαία σε κάθε μπαλκόνι


Αλλάζει η ώρα το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016

Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου αλλάζουμε την ώρα.

O Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης στο Ράδιο Αμύνταιο

Αύριο, Σάββατο (26/03) προσκεκλημένος της εκπομπής ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ'' του φιλολόγου Γιώργου Θεοχαρίδη (10:00-11:30), ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αμυνταίου και Ιεροκήρυκας της Ι.Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, που με αφορμή την Αγία και Μεγάλη

Α' Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας


Παράταση εξυπηρέτησης από τα ΚΠΑ2 για σειρά επιδομάτων του ΟΑΕΔ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ για την ταχύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη ήδη από την 4 η Ιανουαρίου 2016 έχει τεθεί σε εφαρμογή η παροχή μιας

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου  2016 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με είκοσι τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:

6η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου

Σε τακτική συνεδρίαση  συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου  την 28η Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα  και ώρα  18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Εννεαμελής αποστολή του Α.Ο.Φλώρινας στο ski C.Balkan Cup Mavrovo-Fyrom

Με 6 αθλήτριες και 2 συνοδούς παρευρέθηκε στο Mavrovo FYROM,  o Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας και  έλαβε μέρος στο Continental-Balkan Cup ski Δρόμων Αντοχής το τριήμερο 21-23/3/16.

Τα 182α γενέθλια του Άγγλου σχεδιαστή υφασμάτων Γουίλιαμ Μόρις τιμά η Google με Doodle

Ο Ουίλιαμ Μόρις (αγγλ. William Morris) ήταν Άγγλος σχεδιαστής υφασμάτων, καλλιτέχνης, συγγραφέας και ελευθεριακός σοσιαλιστής συνδεδεμένος με την Αδελφότητα των Προραφαηλιτών και το κίνημα Αρτς εντ Κραφτς.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Σχετικά με τη διαχείριση, υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2007 – 2013


Απάντηση στη Γ. Ζεμπιλιάδου

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια από την επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Ζεμπιλιάδου, να υποβαθμίσει (σε βαθμό πλήρους απαξίωσης) το έργο της αιρετής περιφέρειας αναφορικά με τη διαχείριση, υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2007 – 2013, με χρονικό ορόσημο την 31/12/2015.

«Γυναικείοι Συνεταιρισμοί-Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»: Συζητάμε, Σχεδιάζουμε, Υλοποιούμε


Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκπροσώπους Γυναικείων

Κάλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του δήμου Αμυνταίου

Αγαπητοί φίλες και φίλοι συνδημότες του δήμου Αμυνταίου, νιώθοντας ιδιαίτερη τιμή σας ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος για την δημοτική τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αμυνταίου (ΔΗΜΤΟ).

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2016 από τον ΟΑΕΔ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε σήμερα  Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, έτους 2016, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2016 έως τις

Ολοκληρώθηκε η συλλογή και αποστολή εφοδίων για τους πρόσφυγες από τον δικηγορικό σύλλογο Φλώρινας


Ευχαριστήριο

Ολοκληρώθηκε με απρόσμενη -οφείλω να ομολογήσω- επιτυχία η συλλογή εφοδίων για τους πρόσφυγες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας, με προσφορές εκτός των συναδέλφων δικηγόρων, των δικαστών, των υπαλλήλων αλλά και μεγάλου αριθμού ανώνυμων πολιτών.