Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Εικαστική έκθεση «Τι είδους τέχνη είμαστε - We ART What?»

Η διεσπαρμένη έκθεση
Πώς θα φαινόταν στο κοινό αν μία έκθεση δεν παρουσιαζόταν σε έναν χώρο, αλλά σε περισσότερους;  Στο ερώτημα αυτό επιχειρούν να απαντήσουν οι φοιτητές του
Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας που διοργανώνει την διεσπαρμένη έκθεση «τι είδους τέχνης είμαστε - We ART What?», με έργα 37 δημιουργών, τα οποία μετά την παρουσίασή τους στο δημοτικό σχολείο του Ξινού Νερού διασπείρονται σε 15 χώρους από το Βόρρα ως το Βίτσι.
Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των δημιουργών αποδίδονται μέσα από τα έργα τους, με τρόπο που να ωθεί τον επισκέπτη να χρησιμοποιήσει την τέχνη ως όχημα για να ταξιδέψει σε αλλότριες πραγματικότητες. Η γνωριμία της ευρύτερης περιοχής και η διαδρομή που διανύει ο επισκέπτης για να γίνει κοινωνός των μηνυμάτων της, έχει ως αποτέλεσμα τη νοητική ανασύνθεση μίας ενιαίας έκθεσης μέσω των 15 σταθμών που καλείται να κάνει στην πορεία του από τη Φλώρινα προς τον παλαιό Άγιο Αθανάσιο και αντίστροφα, με διαφορετικό ατομικό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η ανάδειξη και η διάχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας των φοιτητών του ΤΕΕΤ Φλώρινας και η αλληλεπίδραση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την τοπική κοινωνία, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.
Τα εγκαίνια της Η «Τι είδους τέχνη είμαστε - We ART What?» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό σχολείο του Ξινού Νερού, και κατόπιν διασπείρεται σε 15 σημεία- σταθμούς από την Πέμπτη 1η Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 2 Μαΐου.
Οι σταθμοί – υποστηρικτές της «Τι είδους τέχνη είμαστε - We ART What?» είναι: Bar Restaurant River Side (Φλώρινα), Hotel King Alexander (Φλώρινα), Bar Mythos (Ξινό νερό), Hotel – εστιατόριο Κοντοσώρος (Ξινό Νερό), Ξενώνας Νέβεσκα (Νυμφαίο), Hotel Λινούρια (Νυμφαίο), Αετόζι Επαύλεις (Αετός), Εστιατόριο Θωμάς (Σκλήθρο), Hotel Αίθριον (Αμύνταιο), Κτήμα Άλφα (Αμύνταιο), Hotel Άτερον, (Αμύνταιο), Hotel Panorama (Άγιος Παντελεήμων), Hotel Bella Toumpa (Άγιος Παντελεήμων), Hotel Spa Lithos (Π. Άγιος Αθανάσιος), Hotel Βόρρας 2 (Π. Άγιος Αθανάσιος).
Την έκθεση συνδιοργανώνουν  το 3ο 3ικαστικό 3ργαστήριο του ΤΕΕΤ Φλώρινας και ο Ιστορικός της Τέχνης και Μουσειολόγος (ΜΑ) Παπακυριακού Βασίλειος.

Εγκαίνια έκθεσης:  Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο – Δευτέρα 15:00 – 20:00

Χορηγός επικοινωνίας:  Flash Channel
Συνεργάτες της έκθεσης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΤΕΕΤ Φλώρινας – 3ο 3ικαστικό 3ργαστήρι
Τοπική Κοινότητα Ξινού Νερού
Διεύθυνση Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού
Αγρόκτημα Αμάλθεια

Πληροφορίες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.