Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι, έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου,
όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία (έως  28 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση
Επίσης, υπενθυμίζεται  ότι κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή έως 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, οι μαθητές που κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στην τελευταία τάξη των εσπερινών ΓΕΛ ή εσπερινών ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ και είχαν κάνει μετεγγραφή στη Γ΄ τάξη του εσπερινού Λυκείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011,  μπορούν να υποβάλουν τη σχετική Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012.
Επίσης αν κάποιοι απόφοιτοι - κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2010 ή 2011 υπέβαλαν ήδη Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις (για το 90% των θέσεων) και τελικά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) έχουν το δικαίωμα μέχρι και την Παρασκευή 2-3-2012 να ανακαλέσουν την αρχική Αίτηση-Δήλωση και να τους επιστραφεί η βεβαίωση πρόσβασης.
- Όσοι από τους αποφοίτους - κατόχους βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2010 ή 2011 θέλουν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ, τότε και μόνο αυτοί θα υποβάλουν Αίτηση.

- Αντίθετα, όσοι από τους αποφοίτους - κατόχους βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2010 ή 2011 θέλουν να είναι υποψήφιοι με το 10% για τις υπόλοιπες σχολές (πλην Στρατιωτικών, Αστυνομικών κλπ.), δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση για το 10% , αλλά απευθείας μηχανογραφικό μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Γενικότερα για τη διαδικασία του 10% ισχύει ό,τι ίσχυε κάθε χρόνο.
- Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και οι απόφοιτοι που δεν ανακαλέσουν τώρα την Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις εξετάσεις και τελικά δεν εξεταστούν σε κανένα πανελλαδικό μάθημα, μετά το τέλος των εξετάσεων θα τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης και θα μπορέσουν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για το 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.