Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πρόληψη πυρκαγιών στο Δήμο Αμυνταίου


Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου θέλει να ενημερώσει τους πολίτες ότι βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου.
Οι ημέρες που θα διανύσουμε μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και απαιτείται η προσοχή όλων μας για να μην αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις.
Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιές στην ύπαιθρο και ειδικά σε δασικές εκτάσεις ή κοντά σε αυτές. Εάν παρατηρήσουν φωτιά να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές για την κατά το δυνατόν έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης. Επίσης, οι αγρότες παρακαλούνται να μην προβαίνουν στη καύση σιτοκαλαμιών, μία πρακτική που δεν έχει καμία χρησιμότητα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την εκδήλωση ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.
Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι ο Δήμος Αμυνταίου κάνει μία σημαντική προσπάθεια να αποκαταστήσει όλες τις χωματερές που υπάρχουν στην περιοχή. Η αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων είναι απαραίτητη τόσο για την πρόληψη πυρκαγιών που εκδηλώνονται από τα σκουπίδια, όσο και για τις συνέπειες που έχει η λειτουργία των χωματερών στο φυσικό περιβάλλον. Καλούμε τους πολίτες να συμβάλουν στη προσπάθεια και να μην ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια σε χωματερές, διογκώνοντας το πρόβλημα.
Βοηθήστε το Δήμο Αμυνταίου να προστατέψει αποτελεσματικά το περιβάλλον της περιοχής μας. Προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.