Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αποστολή εξετελέσθη για τον Αμύντα

Ο Αμύντας Αμυνταίου εξασφάλισε την παρουσία του και για την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, επικρατώντας πιο δύσκολα απ ότι δείχνει το τελικό
28-20 του Πανσερραικού στον αγώνα μπαράζ παραμονής που διεξήχθη στο Ε.Γ.Μίκρας της Θεσ/νίκης, στον οποίο οι πολυάριθμοι φίλοι/φίλαθλοι  του συλλόγου έδωσαν βροντερό παρόν, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίτευξη της νίκης.
Η αναμέτρηση των δεν διεκδικούσε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε διαδοχικά λάθη και να προβαίνουν σε ανορθόδοξες ατομικές ενέργειες , προκαλώντας αναρχία στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού τους.
Ο τυπικά γηπεδούχος Αμύντας προηγήθηκε 6-3 στο πρώτο 10λεπτο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς τα τέρματα του Σταφυλίδη (8γκ) και οι επεμβάσεις του γερόλυκου Λογοθετίδη επέτρεψαν στον Πανσερραικό να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα (9-9) στο 21λεπτό.
Το κλίμα στον Αμύντα επιβαρύνθηκε περαιτέρω  όταν στο 22λεπτό, ο βασικός ιντερ, Αχιλλέας Παναγιωτίδης, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο αιμόφυρτος στο κεφάλι ,μετά από  διεκδίκηση,  γεγονός που περιόρισε τις επιθετικές επιλογές του συλλόγου.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αμύντα να έχει προβάδισμα 1 τέρματος 12-11 και τον Πανσερραικό να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για τη νίκη.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Αμύντα ξεπερνώντας το άγχος και το μούδιασμα του  Α ημιχρόνου, χαλύβδωσαν την άμυνα τους , εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν όταν αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα και με τους Δημητρίου (12γκ) και Χατζημηνά (5γκ) να σκοράρουν κατά ρυπάς, ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού , φτάνοντας την διαφορά στο +7 23-16 στο 47 λεπτό.
Από κει και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για το συγκρότημα του Νίκου Γιώσκου και του Ζαφείρη Μπεκερίδη, καθώς οι όποιες προσπάθειες των Σερραίων για να επανέλθουν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού στάθηκαν άκαρπες.
Το τέλος του αγώνα βρήκε το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες του Αμύντα ικανοποιημένους από την επίτευξη του αρχικού  στόχου, που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.
Οι δύο προπονητές του Αμύντα δήλωσαν
Νίκος Γιώσκος: ολοκληρώθηκε μια δύσκολη και απαιτητική  χρονιά για το ανδρικό τμήμα του Αμύντα.
Μπορεί στον σημερινό αγώνα να μην ικανοποιήσαμε με την απόδοση μας, εν τούτοις είχαμε από την αρχή το προβάδισμα  το οποίο καταφέραμε να διευρύνουμε στο δεύτερο μέρος παίζοντας συγκροτημένα και αποτελεσματικά.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και εκ μέρους των αθλητών  τον κόσμο μας, που ανταποκρίθηκε γι ακόμα μια φορά στο κάλεσμα του συλλόγου και μας βοήθησε να φτάσουμε στον στόχο μας
Ζαφείρης Μπεκερίδης: Σήμερα οι παίκτες έπρεπε να αγωνιστούν για την ιστορία του συλλόγου και την αξιοπρέπεια τους . Εν τέλει  η παραμονή της ομάδος στην κατηγορία επετεύχθη , ικανοποιώντας παράλληλα τους φιλάθλους του Αμύντα που βρέθηκαν στο πλευρό μας.
Θεωρώ ότι κύριο χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος ήταν οι λεπτές ισορροπίες που υπήρχαν μεταξύ των ομάδων, κάτι που αποτυπώνεται και στην τελική βαθμολογία και ότι η παραμικρή λεπτομέρεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα της ομάδας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-4,8-6,12-11 (ημίχεονο),17-15,23-17,28-20
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελόγλου - Παπαδόπουλος
Αμύντας Αμυνταίου (Ν.Γιώσκος – Ζ. Μπεκερίδης):Φουδούλης (τφ), Ηλίας 2, Δημητρίου 12, Χατζημηνάς 5, Παπαχρήστου Α. 2, Παπαχρήστου Γ., Σίσκος 3, Λιάσης, Τζόνι, Παναγιωτίδης,Κάντσης 4, Θεοχαρίδης (τφ).
Πανσερραικός (Χ. Ζώρπος –Σ. Αγγελίδης): Λογοθετίδης, Αγγελίδης, Κοσαμαρίκογλου 5, Φουντουκίδης 4, Σταφυλίδης 8, Καζακίδης, Μιχαηλίδης 2, Μόσχογλου, Τενεκεντζής, Μεταξάς, Απατσίδης, Καλφής, Στογιος.
Πέναλτυ: 6/3 – 4/3 , Δίλεπτες: 3 - 5

Ε.Σ.Αμύντας handball

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.