Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σωκράτης Βακάλης: "Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε στο γήπεδο''

Συνέντευξη τύπου, δόθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Αμυνταίου, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του αγώνα των εθνικών ομάδων χαντμπολ γυναικών Ελλάδας και Σερβίας, αύριο στις 6μμ στο ΔΑΚ Αμυνταίου, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Στη συνέντευξη τύπου, μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Βακάλης, οι παίκτριες της εθνικής μας ομάδας Λαμπρινή Τσάκαλου και Αθανασία Στρατάκη, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Γιώργος Ψαλλίδας, η πρόεδρος του Οργανισμού του Δήμου Αμυνταίου Φωτεινή Βεράνη, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γιώσκος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χάντμπολ Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Βλαχόπουλος, το μέλος της επιτροπής προβολής και χορηγιών της ΟΧΕ και πρώην νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωκράτης Βακάλης, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Αμυνταίου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, για την υποστήριξη στην εθνική ομάδα, ανέφερε: «Ο κόσμος εδώ στο Αμύνταιο μας περιέλαβε με αγάπη, από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε και ξεκινήσαμε προπονήσεις. Είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια υπερδύναμη. Εμείς είμαστε στην αρχή της προσπάθειας που κάνουμε. Νιώθω οδηγός των κοριτσιών αυτών. Είμαστε όμως έτοιμοι να πολεμήσουμε στο γήπεδο. Να προσπαθήσουμε, να ιδρώσουμε, να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Στην εθνική ομάδα των γυναικών, γίνεται μια συλλογική προσπάθεια και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Εστιάζουμε παρά πολύ στο γεγονός να διορθώσουμε κάποια πράγματα που θέλουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και σιγά σιγά ανεβαίνουμε ένα ένα τα σκαλοπάτια. Εύχομαι ο κόσμος εδώ στο Αμύνταιο, να έρθει στο γήπεδο και να το γεμίσει. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο αθλητισμός είναι έμπνευση αλλά και υπερηφάνεια».
Αθανασία Στρατάκη (παίκτρια Εθνικής ομάδας): «Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα παίξω στο Αμύνταιο, σε αυτό το γήπεδο, που έκανα τα πρώτα μου βήματα, παίζοντας χάντμπολ. Ο κόσμος εδώ αγκάλιασε την εθνική ομάδα, από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε. Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, τελείωσε νωρίς, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, όμως τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδας, δούλεψαν μόνο τους όλο αυτό το διάστημα. Φάνηκε από τις πρώτες προπονήσεις που κάναμε, ότι όλες μας, δουλέψαμε μόνες μας, όλο αυτό το διάστημα. Θέλουμε να παίξουμε καλά. Δεν είναι η Σερβία, ο δύσκολος αντίπαλος, είναι ο εαυτός μας».
Λαμπρίνα Τσάκαλου (παίκτρια Εθνικής ομάδας): «Κάνουμε μια νέα αρχή στην εθνική ομάδα, με καινούργιες παίκτριες. Ξέρουμε ότι το ματς, είναι πολύ δύσκολο και υποσχόμαστε ένα καλό αγώνα. Μπορούμε με περηφάνια, πάθος, θέληση, να αγωνιστούμε σαν ομάδα. Πάνω από όλο για εμάς μετράει το γεγονός ότι φοράμε το εθνόσημο στο στήθος. Θέλουμε και εμείς μέσα από την εθνική γυναικών, να αναδείξουμε το άθλημα. Πολλά συγχαρητήρια στον Διομήδη Άργους για την μεγάλη του επιτυχία».
Ιωακείμ Ιωσηφίδης (Δήμαρχος Αμυνταίου): «Με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες που έχουμε και εμείς, σαν Δήμος, συμβάλλουμε στην διοργάνωση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στον αγώνα και να έχει η ελληνική ομάδα, μια καλή παρουσία. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Χάντμπολ, που επέλεξε την πόλη μας, για να φιλοξενηθεί το επίσημο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας των γυναικών. Ευχόμαστε και στη συνέχεια στο μέλλον να έρθει και πάλι εδώ να αγωνιστεί εθνική ομάδα του χαντμπολ».
Γιώργος Ψαλλίδας (Αντιδήμαρχος Αμυνταίου): «Είναι τιμή στην πόλη που γεννήθηκε το χαντμπολ, να φιλοξενούμε την εθνική μας ομάδα των γυναικών αλλά και την Σερβία, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι σημαντικό για έναν μικρό Δήμο, όπως αυτό του Αμυνταίου, να γίνονται τόσο σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε την ΟΧΕ, για την ανάθεση του αγώνα στην πόλη μας».
Νίκος Γιώσκος (Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας): «Είμαι χαρούμενος που επιλέγει το Αμύνταιο, για να γίνει ο αγώνας αυτός. Εύχομαι καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα. Είμαστε κοντά σαν περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε κάθε προσπάθεια του Χάντμπολ και της Ομοσπονδίας. Καλή επιτυχία και στον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας Σωκράτη Βακάλη. Συγχαρητήρια και στο Διομήδη Άργους, εύχομαι η επιτυχία του να επηρεάσει θετικά την εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα μας. Και φυσικά να αξιοποιηθεί από όλους τους φορείς του αθλήματος».
Δημήτρης Σταυρακάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Καταρχήν εδώ από την πρώτη πόλη που παίχθηκε το χαντμπολ στην χώρα μας, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στην ομάδα του Διομήδη για την κατάκτηση του Τσάλετς Καπ. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά που έπαιξε η εθνική γυναικών, επιστρέψει και πάλι στο Αμύνταιο, για να δώσει επίσημο αγώνα. Θα έχει αντίπαλο την Σερβία, μια πολύ ισχυρή ομάδα και είναι βέβαιο ότι οι φίλαθλοι θα δούνε ένα καλό παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να ενισχύσει την ομάδα μας. Ξεκινάμε μια συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Αμυνταίου, με έναρξη τον αυριανό αγώνα. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Η ΟΧΕ με την επιλογή του Αμυνταίου, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του αθλήματος και πέρα από τις μεγάλες αστικές πόλεις».
Παναγιώτης Βλαχόπουλος (πρόεδρος Ε.Σ.Χ. Δυτικής Μακεδονίας): «Ο κόσμος του Αμυνταίου οφείλει να είναι ο 8ος παίκτης, αύριο στην προσπάθεια της εθνική μας ομάδας. Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας, ενεργοποιήθηκε από την πλευρά της, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ότι ο αγώνα ςθα γίνει στο Αμύνταιο, την ιστορική πόλη του ελληνικού χάντμπολ. Ευχαριστούμε για την βοήθεια και την συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η καλή συνεργασία που έχουμε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας».
Γιάννης Στρατάκης (μέλος της επιτροπής προβολής, χορηγιών ΟΧΕ, πρώην Νομάρχης Φλώρινας): «Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ως έδρα για την εθνική μας ομάδα. Ευχαριστούμε τον Δήμα Αμυνταίου, την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την συνεργασία που είχαμε. Με την ευκαιρία του αγώνα, φτιάχτηκαν και κάποια πράγματα στο γήπεδο, τα οποία θα μείνουν και στη συνέχεια, για τις ανάγκες των τοπικών ομάδων της περιοχής μας. Ευχαριστούμε επίσης το Δ.Σ. της ΟΧΕ, που επέλεξε την πόλη του Αμυνταίου για τον αγώνα».
Φωτεινή Βεράνη (πρόεδρος Οργανισμού Δήμου Αμυνταίου): «Είναι χαρά μας, για το γεγονός ότι το μικρό Αμύνταιο, φιλοξενεί ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Χαρά μας, να βλέπουμε, τόσο σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Ο αθλητισμός είναι υγεία. Ελπίζω η ομάδα μας, να πάει καλά και της εύχομαι καλή επιτυχία».
 ΟΧΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.