Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πρωτιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από την ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής,
στην κατηγορία OPEN. Οι φοιτήτριες Τσικαδερή Ισμήνη και Παρόγλου Κέλυ συμμετείχαν στο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου στην Αθήνα.
Με την καθοδήγηση του αναπληρωτή καθ. Νίκου Φαχαντίδη*, η ομάδα κατασκεύασε ρομποτική κούκλα με κατάλληλες λειτουργίες, έτσι ώστε να συνεισφέρει στην ειδική εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ένα παιγνιώδες και διαδραστικό περιβάλλον. Η ρομποτική κούκλα μπορεί να ανταποκρίνεται στις δραστηριότητες του παιδιού, τόσο με κίνηση όσο και με λόγο, καθώς και να αναγνωρίζει στοιχεία του περιβάλλοντος.  
Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί τμήμα των σπουδών στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, με στόχο οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί να είναι ικανοί να αξιοποιούν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και να τα εντάσσουν στο μάθημά τους. 

Με την κατάκτηση της πρώτης θέσης, η ομάδα θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατηγορία OPEN, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Μαλαισία.

*Ο Νίκος Φαχαντίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής
 στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευση  της Παιδαγωγικής    
Σχολής Φλώρινας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.