Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη για τα προβλήματα, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της παραγωγής φασολιών στις Πρέσπες

Το Δήμο Πρεσπών επισκέφτηκε  την Κυριακή 28 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Βασίλειο
Τσέπα, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γεωργιάδη και τους προέδρους των δύο τοπικών συνεταιρισμών παραγωγών φασολιών Νικόλαο Στεργίου και Αντώνη Δημητρόπουλο. Το Γ.Γ. συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γιαννάκης.
Ο Γ.Γ. ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν τη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και τη διαχείριση δασών, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε επιμέρους προβλήματα των κλάδων στην περιοχή.
Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά με την παραγωγή των φασολιών και ιδιαίτερα για την κατασκευή του έργου της στάγδην άρδευσης, για το οποίο ζητήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας. Μετά τη συζήτηση, επισκέφτηκε το διαλογητήριο φασολιών του συνεταιρισμού «Πελεκάνος» στο Λαιμό.
Ο Γ.Γ.δήλωσε ενθουσιασμένος από το τοπίο των Πρεσπών και δήλωσε πως, όσο δύσκολες και αν είναι οι οικονομικές συνθήκες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στην ενίσχυση των τοπικών προϊόντων και της παραγωγής γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.