Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Με τον Υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε ο δήμαρχος Πρεσπών

Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, επισκέφτηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ευάγγελο Καραγιάννη, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο Δήμο.

Οι αρμοδιότητες του Δήμου από την 1η Ιανουαρίου βάση της πλήρους εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», ήταν ένα από τα θέματα, όπου ο Δήμαρχος Πρεσπών υπογράμμισε τις δυσκολίες που θα προκύψουν για το Δήμο, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας. Ο Υπουργός δήλωσε πως θα υπάρξουν οι απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα διευκολύνουν τους Δήμους να ανταπεξέλθουν.
Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση του Δήμου, ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε πως έχουν σταλεί η δόση χρηματοδότησης και η 2η ΣΑΤΑ, αλλά στην παρούσα φάση δε είναι εφικτή η έγκριση επιπλέον χρηματοδοτήσεων.

Ο κ. Τσέπας έθεσε στον Υπουργό το θέμα των προσλήψεων ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις, ώστε να στελεχωθεί επαρκέστερα ο Δήμος Πρεσπών, καθώς και την εξασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν κάποιες εγκρίσεις για προσλήψεις, ενώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» το Υπουργείο έχει μεριμνήσει ώστε σύντομα να δοθεί λύση.

Τέλος, ο Δήμαρχος ρώτησε αν μπορεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να επιτραπεί στους μικρούς πληθυσμιακά Δήμους να απασχολούν δύο ειδικούς συνεργάτες, υπογραμμίζοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου Πρεσπών στο ζήτημα της στελέχωσης.
Ο Υπουργός δήλωσε πως το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.