Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Εργατικό ατύχημα στον Α.Η.Σ. Αμυνταίου - Φιλώτα



Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό εργάτη ήρθε να προστεθεί στη λίστα σειράς ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στη Δ.Ε.Η. της Π.Ε. Φλώρινας το τελευταίο διάστημα.

Οι πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης και της τρόικας οδηγούν σε κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων εργασίας και μετατρέπουν τη δουλειά των εργαζομένων σε σύγχρονη δουλεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το εργατικό ατύχημα της περασμένης Τρίτης 12 Μαρτίου 2013.
Ο άτυχος 24χρονος εργάτης στον Α.Η.Σ Αμυνταίου - Φιλώτα της Δ.Ε.Η. που εργαζόταν με δίμηνη σύμβαση, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αποκατάστασης ράουλου σε ταινιόδρομο, ο οποίος δεν ήταν ασφαλισμένος με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία και να τον παρασύρει.
Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, ο τραυματισμός του συναδέλφου τους επιβεβαιώνει αφενός την έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας, γεγονός που έχει πάρει μόνιμο χαρακτήρα στα εργοστάσια της Δ.Ε.Η. στη Δυτική Μακεδονία και αφετέρου την έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού, τις ανάγκες των οποίων καλύπτουν έκτακτοι, ανειδίκευτοι και ανεκπαίδευτοι εργαζόμενοι.
Με δεδομένο ότι εν καιρώ Μνημονίου απαγορεύονται οι προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στη Δ.Ε.Η. και με γνώμονα την αξία της ανθρώπινης ζωής, ως βουλευτής Φλώρινας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. δηλώνω ότι η κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η διοίκηση της Δ.Ε.Η. οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην πρόσληψη μόνιμου καταρτισμένου προσωπικού για την επιχείρηση, να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να  διερευνήσουν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος  και να  αποδώσουν τις σχετικές ευθύνες.
 Θανάσης Γερμανίδης
 Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.