Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Φλώρινα: «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

3η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
2.3 «ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ»
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετέχουν στη δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος
Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
1. Στόχος της δράσης 2.3.
Στόχος της δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των ενεργειακών εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα), η βελτίωση της οργανικής ουσίας του εδάφους και η εξοικονόμηση νερού.
2. Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης.
      Ορίζεται  περίοδος υποβολής  από 19/3/2013 έως 5/4/2013
3.Τόπος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης.
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ) ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στα κατά τόπους ΚΕΠΠΥΕΛ, αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη. Οι αιτούντες μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το μηχανογραφικό σύστημα.
4.Δικαιούχοι.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων για τη δράση μπορεί να κριθούν  οι καπνοπαραγωγοί (φυσικά και νομικά πρόσωπα) οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και  εντάσσουν την καλλιέργεια του καπνού στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση για μια πενταετία, η οποία έχει ήδη αρχίσει από την 15η Νοεμβρίου 2012, να έχουν εντάξει την καλλιέργεια καπνού στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης με βάση τις κατευθύνσεις και προδιαγραφές του πρότυπου AGRO 2.
ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ (1) ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 214 ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ (1) ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ 2.3).
5. Τομείς Παρέμβασης
Σύμφωνα με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επιλέξιμη για ένταξη είναι η έκταση της εκμετάλλευσης του παραγωγού που έχει μέγιστο μέγεθος ίσο με την έκταση η οποία καλλιεργήθηκε με καπνό με βάση την τελευταία Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ)  προσαυξημένο το πολύ κατά 0,5 Ha (5,0 στρ) και ελάχιστο μέγεθος κάθε αγροτεμαχίου 0,05 Ha (0,5 στρ).
Για περισσότερες πληροφορίες:
  1. Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας, Πτολεμαίων 1,  Διοικητήριο ΤΚ   53100 Φλώρινα Τηλ. 2385054545 (Πέτρου Αχιλλέας)
Επίσης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.minagric.gr & www.agrotikianaptixi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.