Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αμύνταιο: Άκρως ενδιαφέρουσα η χθεσινή βραδιά της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών αφιερωμένη στην ποίηση

                                                                                                   Δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη πια εκδήλωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου με θέμα "βραδιά αφιερωμένη ποίηση".
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης 21η Μαρτίου, τα μέλη της Στέγης σε συνεργασία με το 3ο εργαστήριο ζωγραφικής και το εργαστήριο χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα την Φλώρινα, δημιούργησαν μια ενδιαφέρουσα βραδιά με πολλές δράσεις. Το θέμα της φετινής βραδιάς ήταν η "ερωτική ποίηση".
Το σκηνικό ήταν περίτεχνα στημένο στην αίθουσα του Ξενοδοχείου "Αίθριον" όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της οθόνης προβολής, έργα των φοιτητών του 3ου εργαστηρίου ζωγραφικής και του εικαστικού Δημήτριου Μπέσσα προβάλλονταν στον τοίχο δημιουργώντας ενδιαφέρουσες παραμορφώσεις.

Μπαίνοντας μπορούσε να θαυμάσει κανείς τα "μικρά χαρακτικά" έργα των φοιτητών του εργαστηρίου χαρακτικής.

Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Αμυνταίου κυρία Παναγιωτίδου Αναστασία ''άνοιξε'' την εκδήλωση μιλώντας για την ποίηση και την αναγκαιότητα της.

Μια σύντομη αναφορά για την τέχνη αλλά και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έκαναν οι καθηγητές του τμήματος Δήμητρα Σιατερλή και Χάρης Κοντοσφύρης συντονιστές των εικαστικών δράσεων.
Παράλληλα με την ανάγνωση των ποιημάτων φοιτητές του πανεπιστημίου παρήγαγαν έργα με θέμα την ποίηση και τον έρωτα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τους χορούς Tango και batsata μαθητές του latin τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας με καθηγήτρια την κυρία Βράμτση Φανή καθώς και μαθητές του Ωδείου Φλώρινας από το παράρτημα του Αμυνταίου με καθηγήτρια την κυρία Τσαφκοπούλου Ξένια τραγούδησαν κομμάτια μελοποιημένης ποίησης.
Απαντώντας θετικά στην πρόσκληση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου ο βραβευμένος ποιητής Δημήτρης Τανούδης τίμησε κοινό και συντελεστές διαβάζοντας αποσπάσματα από το προσωπικό του έργο.

Όπως και κάθε χρόνο η συμμέτοχη του κόσμου ήταν μεγάλη δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη!






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.