Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αμύνταιο: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «΄Ιμια1996»



 Δείτε σχετικό βίντεο
Στην αίθουσα του ξενοδοχείου  «Αίθριον» στο Αμύνταιο, πραγματοποιήθηκε χθες 28 Απριλίου 2013, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλαου Παούνη με τίτλο «Ίμια 1996».


Το βιβλίο πραγματεύεται την  κρίση της 30ης Ιανουαρίου 1996, στο σύμπλεγμα των δύο βραχονησίδων Ίμια, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την  τελική έκβαση της, η οποία και αποτέλεσε ορόσημο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι αποτέλεσε εφαλτήριο για την προώθηση εκ’ μέρους της Τουρκίας της περίφημης θεωρίας των «γκρίζων ζωνών», σύμφωνα με την οποία αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, νησίδων και βραχονησίδων του αρχιπελάγους, ενώ ετέθησαν σε νέα δυναμικότερη βάση, οι στρατιωτικές προκλήσεις της γείτονος.

Ο εισηγητής της παρουσίασης δημοσιογράφος Μπλαβέρης Λεωνίδας, αναφέρθηκε στο χρονικό της κρίσης των Ιμίων, όπως την έζησε αυτός- όντας διαπιστευμένος στρατιωτικός συντάκτης στο Ελληνικό Πεντάγωνο την εποχή εκείνη – παραθέτοντας  στοιχεία, τα οποία έφεραν τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου.

Την παρουσίαση έκλεισε  ο συγγραφέας του βιβλίου Νικόλαος Παούνης, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέλυσε την πολιτική, στρατιωτική και διεθνή κατάσταση που επικρατούσε κατά την περίοδο της κρίσης.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η δικηγόρος Ζαφειρίδου Ευδοξία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.