Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ξινό Νερό Φλώρινας: Γενική Συνέλευση της «Ξινό Νερό ΑΕ»



Γενική Συνέλευση της εταιρίας ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ, «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος της Τοπικής
Κοινότητας Ξινού Νερού, μία πρωτοβουλία που χαιρετίστηκε από όλους τους παριστάμενους.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε ως μέτοχος της επιχείρησης, και τους παραβρισκόμενους κατοίκους του Ξινού Νερού για τη λειτουργία της επιχείρησης, την πορεία της τα τελευταία χρόνια και τα βασικά οικονομικά της στοιχεία. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δικαιώθηκε η επιλογή της διοίκησης για καταγγελία της σύμβασης με την εταιρία «Μαλαματίνα» που είχε αποκλειστική αντιπροσώπευση, διότι χωρίς αποκλειστικό αντιπρόσωπο οι πωλήσεις αυξήθηκαν, ενώ με την προηγούμενη κατάσταση είχαμε μείωση πωλήσεων που έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρίας. Σε ότι αφορά στην υλοποίηση της επένδυσης που είχε υποχρέωση να πραγματοποιήσει η «Μαλαματίνα» δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις δεν προσκόμισε κανένα φάκελο για την επένδυση, τόνισε ο Δήμαρχος.
Σε ότι αφορά στα οικονομικά δεδομένα για το 2012 η επιχείρηση παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών και μείωση του κόστους λειτουργίας, ενώ σε ότι αφορά στην κερδοφορία παρουσίασε μεγάλη αύξηση της τάξης του 114,9%. Με απόλυτους αριθμούς υπάρχει κερδοφορία της τάξης των 250.000 €, τα οποία δεν διανέμονται ως μέρισμα προκειμένου να αξιοποιηθούν για μελλοντικές επενδύσεις. Πρόθεση της διοίκησης είναι να προκαλέσει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό προσέλκυσης επενδυτών που θα πραγματοποιηθεί με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, αλλά επειδή το επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό υπάρχει το εναλλακτικό σενάριο για μικρές βελτιώσεις της ήδη υφιστάμενης μονάδας από τα διαθέσιμα της επιχείρησης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Δήμου Αμυνταίου στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών κ. Γιάννης Λιάσης ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση του νερού της πηγής ως ιαματικού, που θα σημάνει την ανανέωση της παραχώρησης για 50 χρόνια έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων. Εκτός αυτού αναφέρθηκε σε αντίστοιχες επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ζημίες και προβλήματα στις πωλήσεις. Η «Ξινό Νερό ΑΕ» ίσως είναι η μόνη επιχείρηση του κλάδου που αυξάνει τις πωλήσεις και την κερδοφορία της και αυτό είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η διοίκηση, αλλά και τα ποιοτικά προϊόντα της. Τέλος, ο κ. Λιάσης προσκόμισε πρωτότυπες αναλύσεις της πηγής του Ξινού Νερού από το 1931 και το 1959, στοιχεία που δείχνουν τη διαχρονική αξία του φυσικού μεταλλικού νερού της «Ξινό Νερό ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.