Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παραιτήσεις Δημάρχου και μελών Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου



Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με έκτακτο χαρακτήρα και μοναδικό θέμα την απομάκρυνση των μονάδων στρατού από την περιοχή, ενώ στη συνεδρίαση
προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν οι βουλευτές και οι φορείς της περιοχής. Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, η Βουλευτής Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πολιτών.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με την άμεση απομάκρυνση της Α΄ ΕΑΝ στην Κομοτηνή και του 9ου Λόχου Μηχανικού στο Μαυροδέντρι Κοζάνης, όπως επίσης στο σχεδιασμό για απομάκρυνση των υπολοίπων μονάδων που εδρεύουν στο στρατόπεδο Αμυνταίου, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση και το μελλοντικό του κλείσιμο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με τις προηγούμενες διοικήσεις του ΓΕΣ είχε παράσχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για μείωση του λειτουργικού κόστους του στρατού στο Αμύνταιο, προκειμένου το στρατόπεδο του Αμυνταίου να γίνει πολυδύναμο και οι μονάδες του να λειτουργούν με μειωμένο κόστος. Παρά τις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν και το σχεδιασμό που τηρήθηκε από τους τρεις πρώην Αρχηγούς ΓΕΣ, η σημερινή ηγεσία έκανε αλλαγή 180 μοιρών αλλάζοντας το σχεδιασμό και ουσιαστικά διαλύει το στρατόπεδο.
Η μετακίνηση των μονάδων που -σύμφωνα με πρώην στρατιωτικούς- δεν εξυπηρετεί κανένα επιχειρησιακό στόχο, αλλά αντίθετα αφήνει ακάλυπτη την περιοχή στην οποία παράγεται η ενέργεια στη χώρα μας, δημιουργεί τεράστια έξοδα σε μία περίοδο που η χώρα προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους από κάθε δραστηριότητα. Μάλιστα, ακούστηκαν έντονα φωνές για πολιτικές αποφάσεις με τοπικιστικό χαρακτήρα, που αφενός θίγουν την περιοχή του Αμυνταίου και αφετέρου δημιουργούν τεράστια έξοδα χωρίς κανέναν λόγο.
Επειδή η απομάκρυνση των μονάδων και το μελλοντικό κλείσιμο του στρατοπέδου Αμυνταίου είναι αθέτηση της συμφωνίας για δημιουργία πολυδύναμου στρατοπέδου στο Αμύνταιο και αποτελεί την κορύφωση μίας σειράς απομακρύνσεων δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη του Αμυνταίου, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της κατάστασης της περιοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου για παραίτηση της Δημοτικής Αρχής. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναμένεται να προσκομίσουν στο Δήμαρχο τις παραιτήσεις τους, τις οποίες μαζί με τη δική του παραίτηση θα θέσει στη διάθεση του Πρωθυπουργού και εφόσον δεν υπάρξει άρση της άδικης απόφασης απομάκρυνσης των μονάδων στρατού από το Αμύνταιο θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία παραίτησης.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, μετά την απόφαση για παραίτηση της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε τα εξής «Είναι μία ακραία ενέργεια, αλλά πρόκειται για ακραίες καταστάσεις. Η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να αποφασίζουν εν μία νυκτί να κατασπαταλήσουν τους ελάχιστους πόρους του Ελληνικού λαού μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα τοπικιστικού χαρακτήρα.
Η περιοχή μας πρόσφερε και προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας με την παροχή φθηνής ενέργειας από την καύση λιγνίτη, με αποτέλεσμα την πολλαπλή υποβάθμισή της. Ακόμη και τα ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή από την παραγωγή ενέργειας βλέπουμε να κατασπαταλώνται σε συμβούλια και συμβούλους και όχι στην ανάπτυξη του λιγνιτικού άξονα. Ταυτόχρονα, ως ανταπόδοση βλέπουμε αποφάσεις επιτελών της Ελληνικής Πολιτείας που συντελούν στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής χωρίς κανένα λόγο.
Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε, όπως δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο συμπεριφορές που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.
Παραιτούμαστε γιατί δεν έχουμε άλλα όπλα να πολεμήσουμε την μεγάλη αδικία που συντελείται στην περιοχή μας και με τον τρόπο αυτό δείχνουμε την εναντίωσή μας σε μία απόφαση που δείχνει τον υδροκεφαλισμό της χώρας και την χοντροπετσιά της κεντρικής διοίκησης.
Με την πράξη μας αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα: μην καταστρέφετε άλλο τις τοπικές κοινωνίες για μικροπολιτικά παιχνίδια.
Η Δημοτική Αρχή και οι δημότες του Αμυνταίου δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τον εμπαιγμό και την απαξίωση της περιοχής».-
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.