Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία της Ν.Ε ΣY.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας για το μεθοδευμένο αποκλεισμό εκπροσώπου του από διημερίδα



Η Ν.Ε  ΣY.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας καταγγέλλει τους διοργανωτές της διημερίδας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο 26-27/9/2013 για τη φίμωση και τον αποκλεισμό εκπροσώπου του από αυτή.
Διοργανωτές της Διημερίδας με θέμα: «Η ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα: Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Φλώρινας για την καταπολέμηση της ανεργίας» είναι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, οι Δήμοι Φλώρινας – Αμυνταίου – Πρεσπών, το Ε.Κ.Φ. και η ΑΝ.ΦΛΩ., ενώ χορηγός της είναι η Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Για το ιστορικό της υπόθεσης, σας υπενθυμίζουμε ότι μας ζητήθηκε από μέλος της οργανωτικής επιτροπής να μετέχουμε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με εισήγησή μας, η οποία θα αποτύπωνε την άποψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα αναπτυξιακά θέματα στην περιοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η Ν.Ε  ΣY.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας αποδεχόμενη το αίτημα αυτό πρότεινε ως εισηγήτρια τη Φλωρινιώτισσα Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπεύθυνη του τομέα Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ το θέμα εισήγησής της θα ήταν: «Το Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Δημιουργία όρων για βιώσιμη ανάπτυξη στην Π.Ε. Φλώρινας».
Με έκπληξη διαπιστώσαμε τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα της κας Πέρκα. Αρχικά πιστεύαμε ότι ο «δαίμονας του τυπογραφείου» θα είχε βάλει το χεράκι του. Στην πορεία με κατάπληξη, αλλά και θυμό διαπιστώσαμε πως η συγκεκριμένη εισήγηση «κόπηκε» από την οργανωτική επιτροπή με πρόφαση ότι δεν ήθελαν να πολιτικοποιήσουν την εκδήλωση!
Να πολιτικοποιήσουν, τι; Μια εκδήλωση, η οποία από το μεγαλύτερο μέρος των εισηγητών της φαίνεται ότι είναι καθαρά πολιτικοποιημένη; Ο Υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν είναι πολιτικοποιημένα πρόσωπα; Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, όπως και οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων δεν έχουν πολιτικές απόψεις; Δεν είχαν πολιτική στήριξη από κόμματα;
Αλλά ξεχάσαμε… αυτοί δεν είναι κόμμα, αλλά Κυβέρνηση! Ε, και εμείς δεν είμαστε κόμμα, αλλά Αξιωματική Αντιπολίτευση!
Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι; Και ποιοι από εσάς δεν εγκρίνατε την εισήγηση από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Ήταν δική σας απόφαση ή σας το επέβαλε με τρόπο κάποιος «δικός σας σύντροφος ή διαπλεκόμενο αφεντικό»; Εκτός, αν ο χορηγός της εκδήλωσης χρηματοδοτεί μόνο κυβερνητικές πολιτικές και απόψεις και φιμώνει την άποψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και άλλων κομμάτων…
Από τον τίτλο της διημερίδας και μόνο θα έπρεπε να ξέρετε κύριοι ότι Ανάπτυξη - Ανεργία και Πολιτική είναι δύο αλληλένδετες έννοιες. Η Πολιτική προσδιορίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε κυβερνητικό επίπεδο και οδηγούν σε ανάκαμψη της οικονομίας και αύξηση της απασχόλησης αντίστοιχα. Η οικονομική πορεία της χώρας και της περιοχής μας είναι άρρηκτα συνδεμένη με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει δεχτεί την πιο βάρβαρη και αντιλαϊκή επίθεση από λάθος πολιτικές που έχουν αποδεχθεί και οι κυβερνώντες μας, αναμένει υπομονετικά την εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα οδηγήσουν σε ανάσχεση της υφεσιακής πορείας.
Φασισμός κύριοι δεν είναι μόνο το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα. Θα έπρεπε να ξέρετε πως φασισμός είναι και η στέρηση λόγου, απόψεων και ιδεών με οποιαδήποτε πρόφαση, επειδή απλά δε συμφωνεί με τις δικές σας απόψεις.
Τέλος, θα θέλαμε πολύ απλά να σας υπενθυμίσουμε το γνωστό απόφθεγμα  του Βολταίρου –έναν από τους μεγαλύτερους γάλλους συγγραφείς και φιλόσοφους του 18ου αιώνα-: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.