Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

27 συγγραφείς «συντηρούν» τη μνήμη του Αμυνταίου



Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Συντηρητές μνήμης-ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης» στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Βαφοπούλειου το βιβλίο μνήμης για το Αμύνταιο παρουσίασαν στο
αναγνωστικό κοινό της συμπρωτεύουσας ο φιλόλογος Θεοδόσης Νικολαΐδης και ο καρδιολόγος Νικήτας Κακκαβάς, που επιμελήθηκε και την έκδοση. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, που συμπεριλαμβανόταν στους παρουσιαστές, δεν κατάφερε να παραστεί τελικά κι έστειλε ολιγόλεπτο βίντεο με αναφορές στον πατέρα του (το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα του Θεμιστοκλή Λιάνη) και τις δικές του μνήμες από τη γενέθλια πόλη. Σύντομο σχολιασμό έκανε στο τέλος της εκδήλωσης ο Αμυνταιώτης ιστορικός ερευνητής Ηλίας Χασιώτης, ένας εκ των συντελεστών του βιβλίου.
Οι εισηγήσεις των παρουσιαστών προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση στους εν Θεσσαλονίκη Αμυνταιώτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, συγκίνηση που κορυφώθηκε με τις νοσταλγικές εικόνες που περιελάμβανε δεκάλεπτο βίντεο με σπάνιες φωτογραφίες από την πολίχνη στα χρόνια του μεσοπολέμου, στην μετεμφυλιακή περίοδο και στα χρόνια του ’60.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τολίκας, η φιλόλογος και Πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου  Θεοδώρα Λειψιστινού και η δικηγόρος Ευδοξία Ζαφειριάδου εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δ. Ηλιάδη. Παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης.

Τη βιβλιοπαρουσίαση κάλυψαν δημοσιογραφικά η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.