Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δημιουργία Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής από το Ωδείο Φλώρινας και το Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας

Οι δύο βραδιές με μικρασιάτικα τραγούδια που διοργάνωσε το Ωδείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας «ο Άγιος Μηνάς» στην κατάμεστη “Οδό Ονείρων” στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής του Ωδείου και του Συλλόγου Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας είναι η επίτευξη του πρώτου στόχου, η δημιουργία δηλαδή Χορωδίας παραδοσιακής μικρασιατικής μουσικής, για την οποία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μέχρι στιγμής 30 μέλη του συλλόγου καθώς και φίλοι του συγκεκριμένου είδους.
Την επιμέλεια και συντονισμό της Χορωδίας θα έχει ο καθηγητής του Ωδείου Βασίλης Δόντσιος και οι πρόβες θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Το δελτίο τύπου αποτελεί ανοιχτό κάλεσμα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη μουσική αυτή και δεν έχουν λάβει ως τώρα την σχετική πληροφορία.
Με τις δύο αυτές βραδιές το Ωδείο κατέδειξε ως δεύτερο στόχο στους συμπολίτες μας, ότι πλέον υπάρχει στην πόλη μας το νέο σύνολο παραδοσιακής μουσικής, με καθηγητές που μπορούν να διδάξουν σε κάθε ενδιαφερόμενο τη θεωρία και την πράξη παραδοσιακών οργάνων όπως ούτι, νέι, πολίτικη λύρα, σαντούρι, ταμπουράς, παραδοσιακά κρουστά.
Για άλλη μια φορά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους μαθητές του Ωδείου που κατάφεραν να παρουσιάσουν δύο υψηλού επιπέδου συναυλίες και να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ωδείου.

Με τιμή
Βασίλειος Κίτσος

Διευθυντής Ωδείου Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.