Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Δύο χρόνια κλείνει το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Πριν δύο χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης του δήμου Νεστορίου.
Σε αυτά τα δύο χρόνια το ΠΕΣ δέχτηκε συνολικά 8.425 επισκέπτες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 10 επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την Ιστορία και το φυσικό περιβάλλον τα οποία παρακολούθησαν περίπου 1000 άτομα. Αξιοσημείωτη ήταν η διημερίδα που συνόδευσε τη συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων, τον Ιούλιο του 2013, την οποία παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα από όλη την Ελλάδα.
Στις επιστημονικές ημερίδες συγκαταλέγονται και τα 2 μεταπτυχιακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν την Άνοιξη του 2014, κατά τα οποία φοιτητές από τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις εργασίες τους.
Επίσης,  τα τελευταία δύο χρόνια συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 οργανωμένες επισκέψεις με λεωφορεία από συλλόγους, ΚΑΠΗ και άλλους φορείς. Ο συνολικός αριθμός αυτών των επισκεπτών ήταν 684 άτομα.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μαθητών 12 σχολείων από όλη την Ελλάδα (Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Καστοριά κλπ.) και 779  μαθητές ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις και γενικότερα στις εγκαταστάσεις του Πάρκου.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία» που περιέχει αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της Ιστορίας της περιοχής και την έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» με φωτογραφίες από τη χλωρίδα και την πανίδα του Γράμμου από τον επιστημονικό συνεργάτη του ΠΕΣ, διδάκτορα Ιστορίας, Ραϋμόνδο Αλβανό. Ο ξενώνας και το εστιατόριο λειτούργησε με τη φροντίδα και το μεράκι του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου.
Τα ενθουσιώδη σχόλια των επισκεπτών και το γεγονός ότι οι περισσότεροι έρχονται ξανά και ξανά μαζί με φίλους τους για να απολαύσουν και εκείνοι το υπέροχο αλπικό τοπίο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης και των γύρω περιοχών (Πύργος Κοτύλης, Χάρος, Αρένες κλπ.) δημιουργεί αισιοδοξία ότι το ΠΕΣ θα έχει όλο και καλύτερη πορεία στο μέλλον καταφέρνοντας έτσι να αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ευρύτερου ορεινού όγκου του Γράμμου και της περιοχής της Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.