Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Υποτροφίες OTE - COSMOTE 2014


Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE 2014: Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας  και με στόχο τη στήριξη πρωτοετών φοιτητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, υλοποιούν το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, θα διατεθούν είκοσι (20) Υποτροφίες, με μικτό ποσό 20.000€ η κάθε μια, σε πρωτοετείς φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει το τρέχον έτος (2014) από Ελληνικά Δημόσια Γενικά ή Επαγγελματικά Λύκεια και έχουν εισαχθεί, μέσω του συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) στην Ελλάδα, με Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι (16) και άνω.
Φέτος, το Πρόγραμμα ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας περαιτέρω τον αριθμό και την οικονομική στήριξη των υποψηφίων που θα επιλεγούν.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ote-cosmote-scholarships.gr 

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Από το 2009, μαζί με την  COSMOTE (AMC) και τη ROMTELECOM, προσφέρουμε τρείς πλήρεις υποτροφίες σε ισάριθμους σπουδαστές  από την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Ρουμανία, για την τριετή φοίτησή τους στο Κολέγιο «Δημήτρης Περρωτής»,  της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η Σχολή λειτουργεί,  πάνω από 100 χρόνια, στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της εκπαίδευσης.
Οι υποτροφίες αυτές, που καλύπτουν πλήρως το κόστος σπουδών και στέγασης των σπουδαστών, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη νέα γενιά, συμβάλλοντας συγχρόνως στην αποστολή του Κολεγίου, που είναι η ανάδειξη ηγετών για μια βιώσιμη οικονομία στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δωρεάν ADSL σε αριστούχους φοιτητές: Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΟΤΕ προσέφερε δωρεάν ευρυζωνικές συνδέσεις "Conn-x για φοιτητές" σε αριστούχους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ειδικότερα, αφορά στους πέντε πρώτους εισαχθέντες σε κάθε τμήμα για το τρέχον έτος και στους πέντε πρώτους φοιτητές κάθε τμήματος κάθε έτους ή εξαμήνου φοίτησης που αρίστευσαν το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

Πρόσβαση των φοιτητών στο γρήγορο Internet: Το 2006 προσφέραμε στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σύνδεση οπτικής ίνας μεταξύ του δικτύου του ΟΤΕ και του δικτύου του ΕΔΕΤ, αξίας 523.233 ευρώ ετησίως.
Η σύνδεση χρησιμοποιείται για την παροχή διαδικτυακής πρόσβασης ADSL σε φοιτητές μέσω του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι ενεργοί φοιτητές, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ευρυζωνικές συνδέσεις ADSL, μέσω των εταιρειών- παρόχων που οι ίδιοι θα επιλέξουν. Το 2010, χρήση του δικαιώματος αυτού έκαναν 15.411 φοιτητές.

Προετοιμάζουμε το έδαφος για μια καριέρα στις τηλεπικοινωνίες:
Με στόχο να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους, στον ολοένα εξελισσόμενο τομέα των τηλεπικοινωνιών, αναπτύσσουμε συνεργασίες με την πανεπιστημιακή κοινότητα και δημόσιους φορείς, όπως οι σχολές του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο αυτό, δεχόμαστε φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.
Το 2010, 907 φοιτητές, (έναντι 693 το 2009),  έκαναν την πρακτική τους άσκηση κοντά μας, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.
Η εταιρεία μας ανταποκρίνεται, επίσης συστηματικά, σε αιτήματα φοιτητών και ερευνητών για πληροφόρηση σχετικά με θέματα τηλεπικοινωνιών και νέων τεχνολογιών.
Επιπλέον,  το 2010, απασχολήσαμε 1.745 φοιτητές, εκ των οποίων οι 350 ανήκαν σε πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, παρέχοντάς τους με τον τρόπο αυτό οικονομική στήριξη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Πρόγραμμα επαναδιάθεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός (π.χ. συσκευές φαξ, εκτυπωτές κ.α.), συγκεντρώνονται από όλες τις υπηρεσίες του ΟΤΕ, πανελλαδικά, και μετά από κατάλληλο έλεγχο, συντήρηση και αναβάθμιση, από τα εργαστήρια του ΟΤΕ, παραδίδονται έτοιμοι προς χρήση σε φορείς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το 2006, παραδόθηκαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 11 φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο την εξοικείωση των νέων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με τις νέες τεχνολογίες. Το 2010, συνεχίσαμε το Πρόγραμμα για πέμπτη χρονιά, συγκεντρώνοντας 55 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για σχολεία και διάφορους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο.
 
Επιβραβεύουμε την προσπάθεια των αριστούχων φοιτητών:
Ο ΟΤΕ, για τρίτη συνεχή χρονιά το 2010, επιβράβευσε για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, δύο αριστούχους φοιτητές του Τμήματος Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Επίσης το 2009 βράβευσε τον πρωτεύσαντα πτυχιούχο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο υποστηρίζεται από την εταιρεία μας, από την αρχή της λειτουργίας του, καθώς συνδέεται και με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.