Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώθηκε ο 19ος ΒΙΟτοπος


Το τριετές πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων.

Κατά τον Μάρτιο ολοκληρώθηκε ο 19ος ΒΙΟτοπος στην Αυλή του Οικοτροφείου Θηλέων «Η Μέλισσα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης με θέμα «Δένδρα που προτιμούν το νερό».  Για την ολοκλήρωσή του καθοριστική ήταν η συμβολή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για την προετοιμασία του χώρου και την μεταφορά των απαραίτητων υλικών και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό.
Οι βιότοποι, έκτασης περίπου 100 τ.μ. ο καθένας, με φυτά χαρακτηριστικών βιοτόπων της ελληνικής φύσης και εικαστικές παρεμβάσεις στις αυλές των σχολείων και των ιδρυμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προετοιμάζονται κατάλληλα με τη συμβολή των τοπικών Δήμων και άλλων φορέων, ενώ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το συνεργείο του με την συνεργασία των παιδιών, των καθηγητών και των υπευθύνων αναλαμβάνουν να αναμορφώσουν τους υπαίθριους χώρους με στόχο το ιδιαίτερο πρασίνισμά τους.
Στη συνέχεια η φυσιολογία των αυλών αλλάζει ριζικά αφού πλέον φιλοξενούν και συγκατοικούν με έναν ΒΙΟτοπο, ενώ αποκτούν μία νέα καθημερινότητα και τα παιδιά, καθότι μετά την ολοκλήρωση των φυτεύσεων έχουν πλέον υιοθετήσει και δεσμευτεί για τη φροντίδα των φυτών του κήπου!

Περισσότερες πληροφορίες, όλα τα νέα και την εξέλιξη του προγράμματος μπορεί κανείς να δει και να παρακολουθεί μέσα από το blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη διεύθυνση http://bit.ly/BIOtopos ενώ στη σελίδα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» (https://www.facebook.com/BIOtopos) στο Facebook υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τακτική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.