Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ανώνυμοι σχολιαστές οι «κωδωνοκρούστες» των Blog

Πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικές πτυχές του θέματος που θα πρέπει να εξεταστούν με την ανάλογη βαρύτητα από κάθε διαχειριστή ξεχωριστά και μιλώ για τα πανελλήνια Blog , θα ήταν ανόητο να περιοριστώ μόνο σε αυτά της περιφέρειας μας.

Το ερώτημα είναι αν μπορούν να εκφράζουν δημόσια κάποια πράγματα οι ανώνυμοι σχολιαστές [1] , κάτι που τους δίνει απερίγραπτη ικανοποίηση «οσάκις αυνανίζονται κρυπτόμενοι υπό την σκιάν του ηλίου» και την ανωνυμία τους, με μοναδικό σκοπό να πλήξουν τον αρθρογράφο και κατ΄ επέκταση τις θέσεις που στηρίζει.
Βλέπουν την βελόνα στο μάτι του άλλου και όχι το δόρυ στο δικό τους!
Επιτελούν έργο «κωδωνοκρούστη» προσελκύοντας επισκέψεις…
Το θράσος τους φτάνει να σχολιάζουν θέματα ευαίσθητα και προσωπικά, αυτό γίνεται διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ομαλή ψυχοσύνθεση, δεν μπορούν να εκφραστούν μπροστά σε εκατοντάδες ή χιλιάδες αναγνώστες, έτσι προτιμούν να  εκφράζονται χωρίς να εκτίθενται δημόσια.
Το υγειές μυαλό πρέπει να γράφει επώνυμα, θέτοντας και τον εαυτό του στην κριτική των άλλων, η δημοκρατία μας αναγνωρίζει ως δικαίωμα την ελεύθερη έκφραση, άρθρο 14 περί ελευθερίας λόγου και ελευθεροτυπίας .
Η σημαντικότερη ενθάρρυνση  της ανωνυμίας προέρχεται από τους διαχειριστές [2] , διότι επιτρέπουν και ανεβάζουν με την έγκριση τους τα ανώνυμα σχόλια, δεν καταλαβαίνουν όμως ότι δημιουργούν πληγή αέναη εις βάρος του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, κατακερματίζουν τις αξίες και αφήνουν απροστάτευτο τον αρθρογράφο, μετατρέπουν τον χώρο των ελληνικών blog σε ένα «κάστρο», όπου επικρατούν οι συκοφάντες με  χυδαίους  και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς η αλαζονεία σε όλο της  το μεγαλείο, το χειρότερο  είναι ότι έχουν επηρεάσει αρνητικά την άποψη που έχουν οι πολίτες για τα blog.
Οι διαχειριστές θα καταλάβουν τι πράττουν όταν βρεθεί κάποιος που θα τους «στείλει» στον εισαγγελέα, διότι την ευθύνη Δεν την έχει ο σχολιαστής αλλά ο διαχειριστής.
Κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω την παρατήρηση του κ. Χρυσόγονου, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λέει: «Εφ΄ όσον κάποιος αποπειράται να επικοινωνήσει δημόσια, δεν μπορεί να κρύβει τα στοιχεία της ταυτότητάς του».

[1] Υπάρχουν λίγοι έως ελάχιστοι ανώνυμοι σχολιαστές που σκοπό έχουν να  βοηθούν τον αρθρογράφο να βελτιωθεί, τον βοηθούν να βρει τον τυχόν λανθασμένο βηματισμό του, ακόμα περισσότερο τον κάνουν γόνιμο γνώστη των αντιδράσεων της λαϊκής «μάζας» σε επίπεδο αντίδρασης, αποδοχής ή απόρριψης!
[2] Υπάρχουν και διαχειριστές που είναι υπόδειγμα ήθους με αρχές που δεν τις διαπραγματεύονται χάρις των επισκέψεων και περνάνε από «ψιλό κόσκινο» τα σχόλια πριν τα εγκρίνουν ή τα απορρίψουν έχοντας την ένδειξη: Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα, γραμμένα με greeklish, με προσωπικό περιεχόμενο κ.α.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.