Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Λαϊκή Συνέλευση Τοπικής Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονα

Στα πλαίσια των περιοδικών άμεσων επαφών με τους δημότες του δήμου Αμυνταίου μέσω λαϊκών συνελεύσεων, ο δήμαρχος Αμυνταίου, κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμυνταίου, κος Μωϋσιάδης Κων/νος, ο οποίος διεύθυνε και τη ροή της
διαδικασίας, οι αντιδήμαρχοι του δήμου κύριοι Ακριτίδης Βαγγέλης και Θεοδώρου Απόστολος, συνδιοργάνωσαν από κοινού με το τοπικό συμβούλιο Αγ.Παντελεήμονα και τον πρόεδρο, κο Κλήμη Μπούκτση, λαϊκή συνέλευση την 20 Απρ 2015, στην οποία παρευρέθησαν επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κων/νος Σέλτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κος Μπίρος Στέφανος και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, κα Ελ. Παναγιωτίδου, ο σύλλογος προστασίας Βεγορίτιδας και πλήθος κόσμου.
 Τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν το θέμα της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας για το οποίο παρουσίασαν τις θέσεις τους αρχικά ο βουλευτής κος Σέλτσας Κων/νος, στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης κος Μπίρος Κων/νος, η κα Παναγιωτίδου Ελ. και άλλοι και στο τέλος έγινε παρουσίαση από τον υπάλληλο της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κο Παπαδόπουλο Σήφη σχετικά με το θέμα.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους κατοίκους προκειμένου να εκφράσουν τα προβλήματά τους και τις ερωτήσεις τους.
            Ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, ανέφερε τις παρεμβάσεις του δήμου που έγιναν στην τοπική κοινότητα με πρώτη την κατασκευή του αγωγού λημμάτων, που σπασμένος επί τρία (3) και πλέον έτη, μόλυνε ανεξέλεγκτα τη λίμνη, και εν συντομία ανέπτυξε τον  προγραμματισμό του δήμου σχετικά με την τοπική κοινότητα. Διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα για το δήμο έχει η ανάδειξη του Αγ. Παντελεήμνονα ως τουριστικού προορισμού και οι ενέργειές του θα είναι στοχευμένες και επίμονες, ενώ τέλος  διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα ότι ο δήμος θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους, επιλύοντας, στα πλαίσια του δυνατού, προβλήματα που υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν, ενώ δεσμεύτηκε για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
            Για το φλέγον θέμα της αύξησης της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας και των επιπτώσεων που προκαλεί, ανέφερε τις κινήσεις που έχουν γίνει από κοινού με την περιφέρεια Φλώρινας, την περιφέρεια Πέλλας τους δήμους Έδεσσας και Σκύδρας καθώς και με τη ΔΕΗ.
Αναφέρθηκε επίσης ότι εκκρεμεί η παραλαβή της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης από το δήμο Έδεσσας,  που αφορά στη διαχείριση των λιμνών Βεγορίτιδας και Πετρών και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα σύνταξης μελέτης για τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των λιμνών της λεκάνης Αμυνταίου από την ΠΕ Φλώρινας και της άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης για τη διαχείριση των υδάτων της λεκάνης Αμυνταίου, θέμα που και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Μπίρος Στέφανος διαβεβαίωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί..
            Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με μια μικρή τρίλεπτη παρένθεση, την τοποθέτηση του κου Τρύφωνα Γεώργου, ο οποίος πέρα από κάθε δεοντολογική στάση προσπάθησε να δυναμιτίσει τη συνέλευση, χωρίς φυσικά να τα καταφέρει.

Τέλος δόθηκε η διαβεβαίωση, εκ μέρους του δήμου Αμυνταίου, ότι παρόμοιες συνελεύσεις θα επαναληφθούν και στο μέλλον.

2 σχόλια:

  1. Καλά ο Γεώργου είναι πάντα ο ίδιος,φυσικά από την ημέρα που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή.Πάντα προσπαθεί να δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις με διάφορες ρουκέτες,αλλά στο τέλος κάθεται και ψάχνετε.Τρύφωνα ακόμη και το χωριό σου σε βαρέθηκε,δεν είδες το γιουχάϊσμα που σου έριξαν;Πως είναι δυνατόν να κάνατε την παραλία και να λές χωρίς έξοδαμτην στιγμή που πληρώθηκαν δύο έργα των 2.500,00 ευρώ απευθείας ανάθεση;Που πήγαν εκείνα τα χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχέδιο-μελέτη διαχείρισης των λεκανων υπάρχει εγκεκριμένο το 2014 βρείτε το εδώ http://wfd.ypeka.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=19
    Ας μην φαγωθεί άλλος ένας πόρος της ΔΕΗ σε μελέτες που είναι άχρηστες. Σκεφτείτε κάτι καινοτόμο και μελετήστε όχι κάτι πού όχι μόνο δεν έχετε αρμοδιότητα να μελετήσετε μόνοι σας αλλά είναι και πρόσφατα μελετημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.