Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Παρατείνεται η προθεσμία για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης, κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, παρατείνεται έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ, ενόψει της επιμήκυνσης των δανείων που έλαβαν από τα πιστωτικά ιδρύματα.Η αρχική προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν η 30η Απριλίου 2015.
Με βάση τον νόμο 4305/2014 τα στεγαστικά δάνεια που έλαβαν δικαιούχοι από πιστωτικά ιδρύματα με επιδότηση επιτοκίου αποκλειστικά από τον πρώην ΟΕΚ, επιμηκύνονται υπό τον όρο ότι «οι δικαιούχοι δεν έχουν υπερβεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής, δηλαδή για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των 6 μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων».
Ως καθολικός διάδοχος του πρώην ΟΕΚ, ο ΟΑΕΔ -χωρίς να παρεμβάλλεται βάσει του νόμου στη διαπραγμάτευση των οφειλετών με την αντισυμβαλλόμενη Τράπεζα για το χρόνο αποπληρωμής του δανείου- εξακολουθεί να καταβάλει την επιδότηση του επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικά καταβληθησόμενο ποσό της δεν υπερβαίνει αυτό το οποίο θα εκτιμηθεί με βάση το ισχύον (κατά την ημερομηνία κατάρτισης της νέας σύμβασης υλοποίησης της ρύθμισης) επιτόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.