Η καλλιεργητική περίοδος 2014-2015
υπήρξε ιδιαίτερα ευνοϊκή για την
παραγωγή του Αμύνταιου.
Η επάρκεια νερού κατά τα πρώτα στάδια της βλάστησης και της ανάπτυξης της αμπέλου και μέχρι την καρπόδεση ήταν καθοριστική τόσο για την παραγωγή, όσο και για την ικανοποιητική ανάπτυξη του φυλλώματος. Ο αναμενόμενος όγκος παραγωγής προϋπολογίζεται περίπου στους 700 τόνους σταφύλι.
Οι ασθένειες δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για την φετινή χρονιά και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις των αμπελώνων, σε συνδυασμό με το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης που εφαρμόζεται, οδήγησαν στην παραγωγή οίνων με συμπυκνωμένο άρωμα, υπογραμμίζοντας την ποιότητά τους και αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.
Από πλευράς οινικής παραγωγής το 2015 μπορεί να χαρακτηρισθεί ιδανική για την παραγωγή αφρωδών οίνων ποιότητας. Τα σταφύλια προσεκτικά επιλεγμένων αμπελώνων, από τις καταλληλότερες ζώνες της περιοχής, με το κατάλληλο σακχαρικό τίτλο και οξύτητα και έχοντας αποκτήσει τα απαραίτητα αρωματικά χαρακτηριστικά, αναμένεται να δώσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Οι αφρώδεις οίνοι αναμένεται να ξεχωρίσουν για την φινέτσα, το λαμπερό τους χρώμα και τη μοναδική αίσθηση που αφήνουν οι φυσαλίδες στο στόμα.
Τέλος ο ερυθρωπός οίνος ΠΟΠ Αμύνταιο 2015 θα είναι πολύ ευχάριστος, αρωματικότατος, δροσερός και ευκολόπιοτος. Το ελκυστικό χρώμα του σε συνδυασμό με το συναρπαστικό του άρωμα θα προσδώσουν ιδιαίτερη αξία στον οίνο αυτό, που θεωρείται από πολλούς η κορωνίδα των Ελληνικών ερυθρωπών οίνων.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.