Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου 16 Νοε 2015


Σε θέατρο του παραλόγου κατάφερε να μετατρέψει, για άλλη μια φορά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμυνταίου η αντιπολίτευση.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση συνεχίζει να απέχει συστηματικά από τα δημοτικά συμβούλια, από την κορυφαία έκφραση του θεσμικού της ρόλου , δημιουργώντας τεχνητές εντάσεις και επιβεβαιώνοντας έτσι την αδυναμία της  να μελετήσει και να προσφέρει λύσεις ή έστω προτάσεις για την σκληρή καθημερινότητα των συνδημοτών μας, τη στιγμή που εμείς αναζητούμε και δίνουμε διεξόδους,  αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τόσο έντεχνα αυτοί αποφεύγουν.
Η ευθυνοφοβία της αντιπολίτευσης και η αδυναμία εμπεριστατωμένου αντίλογου τους οδήγησε στην 8η , την τελευταία περίοδο, προσχεδιασμένη αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου.
Σε μια ακόμα προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη, δε δίστασε να επιδιώξει να διχάσει τους δημότες του Αμυνταίου, επιδόθηκε σε άνευ προηγουμένου καταγγελίες και ύβρεις, προφασιζόμενη εθνική ευαισθησία , ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τη χειρίστου είδους πατριδοκαπηλία.
Για την κατανόηση του θέματος να αναφέρουμε  και για την ιστορία θα αναφέρουμε ένα σύντομο χρονικό της προσχεδιασμένης αποχώρησης της αντιπολίτευσης από το ΔΣ της 16ης Νοεμβρίου 2015:
Κατηγορηθήκαμε ότι δεν επιτρέψαμε τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Κέλλης, ότι δεν επιτρέψαμε την παρέλαση του δημοτικού σχολείου και ότι τελικά δεν συμμετείχαμε στους εορτασμούς της απελευθέρωσης της Κέλλης, όπου παρευρέθηκε ο ΥΕΘΑ και έτσι σαμποτάραμε (άκουσον άκουσον) και τη διατήρηση του στρατοπέδου, την οποία θα επιτυγχάναμε εάν παρευρισκόμασταν, κατηγορηθήκαμε ότι με τον τρόπο αυτό συνταχθήκαμε με τις αντιλήψεις του κ. Φίλη και της κας Ρεπούση, κατηγορηθήκαμε με λίγα λόγια τελικά ως εθνοπροδότες.
Ως γνωστό η περιοχή μας γιορτάζει τα ελευθέρια της, με μια συνολική γιορτή την 6η Νοεμβρίου, έχοντας φροντίσει ήδη από το 2004 , με προσωπικό και επίμονο αγώνα του σημερινού δημάρχου κ. Θεοδωρίδη , που υιοθέτησε πλήρως τις προτροπές του συνδημότη μας δικηγόρου κου Ιωαννίδη Βαγγέλη, να εξεταστεί από τη βουλή των Ελλήνων και τελικά να θεσπιστεί η ημέρα αυτή ως επέτειος απελευθερώσεως από τους Τούρκους, με Προεδρικό Διάταγμα.
Φυσικά το Ελληνικό κοινοβούλιο και άπαντες γνωρίζουν ότι κατά τη διαδικασία απελευθερώσεως δόθηκαν πολλές μάχες, άλλες μικρότερες άλλες σημαντικότερες, σε πολλά σημεία της περιοχής μας, όπου σε μερικές περιπτώσεις στην προσπάθεια του στρατού συνέδραμε και το τοπικό στοιχείο, στο οποίο οι νεώτεροι οφείλουμε τιμή και σεβασμό και αυτή η τιμή πιστεύουμε ότι αποδίδεται συνολικά για την περιοχή μας, με την θέσπιση και τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της περιοχής του Αμυνταίου και σε καμία περίπτωση με αυθαίρετες πρωτοβουλίες τοπικών παραγόντων, που υπερεκτιμώντας τον εαυτό τους σχεδιάζουν παρελάσεις και ονειρεύονται εξέδρες επισήμων.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κων/νος από πολύ νωρίτερα, από αρχές Οκτωβρίου ήδη, απέστειλε πρόσκληση στον κ. ΥΕΘΑ να τιμήσει την ημέρα της απελευθέρωσης του Αμυνταίου και τη μνήμη των αγωνιστών της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου. Προφανώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο κος ΥΕΘΑ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα, τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να παρευρεθεί στο Αμύνταιο.
Την 23η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αμυνταίου, έλαβε πρόσκληση της Ελληνογερμανικής συνέλευσης να παρευρεθεί σε συνέδριο στο Βερολίνο, όπου κλήθηκαν άλλοι 150  αυτοδιοικητικοί παράγοντες, για θέματα ανάπτυξης  και μη γνωρίζοντας τις προθέσεις και το πρόγραμμα του κ. ΥΕΘΑ αποδέχτηκε την παραπάνω πρόσκληση.
Την 30 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΤΚ Κέλλης προσκόμισε πρόσκληση στο δήμαρχο (και μόνο σε αυτόν) που αφορούσε στον αυθαίρετο εορτασμό των ελευθερίων της Κέλλης και όπου θα παρευρίσκετο ο κος ΥΕΘΑ.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου, παρότι γνώριζε ότι η γιορτή που κλήθηκε ο κος ΥΕΘΑ  ήταν αυθαίρετη, δεν ήταν θεσμοθετημένη και αφού δεν μπορούσε να παρευρίσκεται ο ίδιος ανέθεσε στον αντιδήμαρχο κο Θεοδωρίδη Αβραάμ, για λόγους ευγενείας, να υποδεχτεί τον κ. ΥΕΘΑ.
Εκεί ο κος αντιδήμαρχος εξήγησε την απουσία του δημάρχου και κάλεσε τον κ Τελλίδη Βασίλειο, Αρχηγό ΓΕΣ, να παρευρεθεί στο επίσημο εορτασμό των ελευθερίων της περιοχής Αμυνταίου, το οποίο και έγινε με μια μεγαλόπρεπη τελετή που ξεκίνησε από το μνημείο των πεσόντων της μάχης στην ΤΚ Ροδώνα, όπου, εκτός μιας δημοτικής της συμβούλου, η αντιπολίτευση,    που σήμερα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα, προβάλλοντας μια άνευ προηγουμένου πατριδοκάπηλη αντίληψη, σύσσωμη απουσίαζε .
Σε αυτό το άνευ προηγουμένου κατηγορητήριο, με ύβρεις, με πρωτοφανείς υπαινιγμούς και προσωπικές αναφορές που πολύ στωϊκά, σεβόμενοι τους όρους του διαλόγου, αμίλητοι παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, επιχείρησε να απαντήσει αρχικά ο αντιδήμαρχος κος Θεοδωρίδης Αβραάμ, και τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξεγέρθησαν, παίρνοντας ο ένας τη σκυτάλη από τον άλλον, μη αφήνοντάς τον να επιχειρηματολογήσει, παρεμβαίνοντας με φωνές, ουρλιαχτά και ύβρεις κατά πάντων.
Στο πολεμικό σκηνικό που επιχειρήθηκε να στηθεί και μη αποδεχόμενος τις ύβρεις του προέδρου της ΤΚ Κέλλης κου Τάσκα Αθανάσιου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον απέβαλλε από την αίθουσα καταβάλλοντας ωστόσο μεγάλες προσπάθειες να τηρηθεί κάποιο έστω επίπεδο ευγένειας και πολιτισμού. Στην εξέλιξη του θέματος, σύσσωμη η  αντιπολίτευση αποχώρησε, για άλλη μια φορά, αφήνοντας χωρίς εκπροσώπηση το πλήθος του κόσμου που τους εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.
Σε αυτόν τον κατήφορο η δημοτική αρχή  αρνείται να ακολουθήσει την μειοψηφία, μένοντας σταθερά ταγμένη στην επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των δημοτών του Αμυνταίου διατηρώντας ωστόσο κάθε νόμιμο δικαίωμά της εφόσον παραβιάζονται η τιμή και η υπόληψη της.-                                                                     
 O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Σ/ΛΙΟΥ

   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ                               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ                                 

3 σχόλια:

  1. ποσα ψεμματα πια ελεος κ θεοδωριδη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελειως εκτος θεματος αγαπητε 4.18..Παραπεμπεσε για το Σεπτεμβρη..ΑΘΡ

      Διαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 2ΟΟ4, ΟΠΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ANAΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.