Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τρία καταστήματα εστίασης στον δήμο Αμυνταίου συγκαταλέγονται στα Βραβεία Ελληνικής κουζίνας 2016


Κοντοσώρος
 14,5 / 20 
  
Δημιουργική ελληνική κουζίνα
 Μακεδονία - Ν. Φλώρινας - Ξινό Νερό

 23860/81256, 23860/81551
Ιδιοκτήτης: Νίκος Κοντοσώρος
Σεφ: Νίκος Κοντοσώρος

Ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει
ακούραστος να παρουσιάζει μοναδικά πιάτα που συνδυάζουν επιλεγμένες πρώτες ύλες, φαντασία και βαθιά γνώση της τεχνικής. Η συνεχής ανοδική πορεία του επιπέδου της γευστικής απόλαυσης καθιστά το εστιατόριο σημαντικό πόλο έλξης και αναδεικνύει το γαστρονομικό ενδιαφέρον της περιοχής.

Κορυφαίο πιάτο: Φιλέτο χοιρινό μαγειρεμένο με λιαστή ντομάτα φλωρινέλα

Θωμάς
 14 / 20 
Μακεδονίτικη
 Μακεδονία - Ν. Φλώρινας - Σκλήθρο, 18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς
 23860/31206
Ιδιοκτήτες: Θωμάς Πάσπαλης , Νϊκος Πάσπαλης
Σεφ: Ελένη Πάσπαλη , Νϊκος Πάσπαλης

Ο Νίκος Πασπάλης με οδηγό την παράδοση παρουσιάζει πιάτα που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα αλλά σέβονται ταυτόχρονα τη σύγχρονη γευστική αντίληψη. Διακονεί τη μακεδονική κουζίνα, αξιοποιεί τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής και προτείνει γεύσεις μεστές και με βάθος.

Κορυφαίο πιάτο: Τραχανάς με άγρια μανιτάρια

Ναουμίδης

 14 / 20 
  
Κλασική ελληνική κουζίνα
 Μακεδονία - Ν. Φλώρινας - Άγιος Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα
 2386061238
Ιδιοκτήτης: Πέτρος Ναουμίδης
Σεφ: Άγγελος Ναουμίδης


Στις όχθες της Βεγορίτιδας ο «Ναουμίδης» διαπρέπει – και όχι μόνο χάρη στο όνομα που του χαρίζουν τα διάσημα σκευάσματα από πιπεριά Φλωρίνης που παράγει. Η κουζίνα εμπνέεται σε σημαντικό βαθμό από τα καλούδια της λίμνης, αλλά ξεφεύγει και προς άλλες, εξίσου ελληνικές κατευθύνσεις.

Κορυφαίο πιάτο: Πέστροφα με πουρέ σελινόριζας και κρέμα λεμονιού.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.