Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην προχθεσινή βραδιά ποίησης στο Αμύνταιο με θέμα: «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» ( ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο χώρος της καφετέριας γνωστού ξενοδοχείου του Αμυνταίου, αποδείχθηκε μικρός για να στεγάσει την προχθεσινή - 21 Μαρτίου 2016 – βραδιά ποίησης που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ποίησης από την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΗ.Κ.Ε.Α., την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το παράρτημα Αμυνταίου του περιφερειακού ωδείου Φλώρινας και τον Σύλλογο Φοιτητών της Σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.

Οι παρευρισκόμενοι απήγγειλαν ποιήματα που είχαν σχέση με την προσφυγιά και τους πρόσφυγες, δικά τους ή άλλων ποιητών, φορτίζοντας συγκινησιακά την ατμόσφαιρα.

Προβλήθηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους με θέμα τους πρόσφυγες, παραγωγής μαθητών του Γυμνασίου Αμυνταίου σε σκηνοθεσία του καθηγητή Θεόδωρου Φιλίππου  και της Θεατρικής ομάδας της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου σε σκηνοθεσία Ιωάννη Δέδε.

Προβλήθηκε επίσης  φωτογραφικό υλικό από τον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης του Ιωάννη Δέδε.

Τέλος μουσικοί από το Περιφερειακό Ωδείο Φλώρινας, Παράρτημα Αμυνταίου, με τη συμμετοχή της συνδημότισσας μας Ρηνιώς Κουρδάκη, «έντυσαν» μουσικά την εκδήλωση.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής με έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.-

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.