Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Βλέπουμε την επιφάνεια

Κάποτε ταξίδευαν δυο μάγοι, σκοπός τους ήταν ο μεγαλύτερος να διδάξει τον νεότερο, το ταξίδι τους ήταν μεγάλο και κουραστικό διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα και κάποια στιγμή εξαντλήθηκαν οι προμήθειες τους.
-Ο μεγαλύτερος μάγος αποφάσισε να παρεκκλίνουν την πορεία τους προς τα βόρεια γνώριζε ότι εκεί θα συναντούσαν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.
Σε λίγες ώρες αντάμωσαν τους ζήτησαν νερό και τροφή έκατσαν μαζί τους και ξαπόστασαν στην συνέχεια συνταξίδεψαν, το ίδιο απόγευμα έπεσαν πάνω σε μια ενέδρα.
Ο αρχηγός της φρουράς αφού τους έψαξε όλους αποφάσισε να αφήσει ανοιχτό τον δρόμο μόνο στους δυο μάγους, την ομάδα την υποχρέωσε να γυρίσει πίσω.
-Οι δύο μάγοι συνέχισαν το ταξίδι τους, κάποια στιγμή ο μαθητής απορημένος είπε στον δάσκαλο του:
Γιατί το έκανες αυτό, γνώριζες τι θα συμβεί και μας οδήγησες πάνω στην ενέδρα, μπορούσες να αποτρέψεις την σύλληψη τους και δεν το έκανες, μπορούσες να τους βοηθήσεις να φτάσουν στον προορισμό τους και πάλι δεν το έκανες, γιατί όλα αυτά δεν σε καταλαβαίνω; αυτοί μας έδωσαν ότι τους ζητήσαμε.
-Τότε ο μεγάλος μάγος του απάντησε: Βλέπεις την επιφάνεια και χάνεις το βάθος, γνώριζα με κάθε λεπτομέρεια τι θα συμβεί για αυτό και άφησα να συλληφθούν και να επιστρέψουν στις ρίζες τους, πουθενά στον κόσμο δεν είναι καλύτερα από ότι στην πατρίδα σου, εκεί θα ξανά χτίσουν την ζωή τους και θα προσφέρουν στον τόπο τους, τις δυσκολίες τις ξεπερνάς όταν βρίσκεσαι με δικούς σου ανθρώπους, με ανθρώπους που έχεις την ίδια γλώσσα την ίδια θρησκεία τον ίδιο πολιτισμό!
Αν τους άφηνα να φτάσουν στον προορισμό τους θα συναντούσαν πράγματα και καταστάσεις που δεν φαντάστηκαν, θα υπέφεραν και θα δυστυχούσαν ώσπου στο τέλος θα αφήναν την τελευταία πνοή τους σε ξένη πατρίδα είπε ο μεγάλος μάγος  στον μαθητή, έχεις να μάθεις πολλά ακόμα… ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως μας βολεύει να τον βλέπουμε!
 
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.