Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πρόγραμμα ξεναγήσεων για τις μέρες του Πάσχα στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Πασχαλινές διαδρομές στη Φύση και στην Ιστορία
Τώρα που η άνοιξη έχει ντύσει το τοπίο με χιλιάδες χρώματα αξίζει μια βόλτα στην υπέροχη φύση του Γράμμος. Σας προσκαλούμε για μια επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η οποία θα συνδυάζει μια όμορφη εκδρομή με ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ξεναγήσεις θα γίνουν τη Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου, το Μ. Σάββατο 30 Απριλίου, τη Δευτέρα 2 Μαίου και την Τρίτη 3 Μαίου. Θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.
Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Επίσης θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το ανοιξιάτικο, πολύχρωμο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. 
Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία.-
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 24670 21853

Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και  εδώ https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.