Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές στα 10 τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Έκφραση" Πτολεμαΐδας

Στις αρχές Οκτωβρίου, θα  ξεκινήσουν τα μαθήματα στα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου "΄Εκφραση" στην Πτολεμαΐδα, όπου με βάση το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, θα λειτουργήσουν και νέα τμήματα, με στόχο να  καλύψουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

 Οι εγγραφές στα τμήματα του  Πολιτιστικού Συλλόγου "Έκφραση" Πτολεμαΐδας-που βρίσκεται στην οδό Κοροξένης 3-  ξεκίνησαν και θα συνεχισθούν μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ενώ καθημερινά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες, με τους υπεύθυνους του Συλλόγου, στα τηλέφωνα 2463080506 και 6972553826
 Κατά τη νέα χρονιά των μαθημάτων, τα οποία θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2017, θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:  

 1.  Νηπιακή απασχόληση, με την Ελευθερία Δούμκου
 Το τμήμα αυτό, έχει ως στόχο του,  την ψυχαγωγία των παιδιών και την σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι όλες οι δραστηριότητες-παιχνίδια, αναδύονται από τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες των ίδιων των παιδιών. Τέτοιες δραστηριότητες στο τμήμα, είναι μεταξύ άλλων, το εργαστήρι τέχνης για μικρά χεράκια, η εξερεύνηση των μεγάλων ζωγράφων και των διάσημων έργων τους, όπως και οι κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά , καθώς και με φυσικά υλικά.

 2. Βιτρώ (με την τεχνική  Tiffany), με τον Γεώργιο Παπαθανασίου
 Στο τμήμα αυτό, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα, αφού πρώτα μάθουν για την Ιστορία του Βιτρώ,  να ασχοληθούν στη συνέχεια με το Γραμμικό Σχέδιο, τον συνδυασμό των χρωμάτων, τον συνδυασμό και εφαρμογή Κρυστάλλων, την Κατηγορία Βιτρώ (Εκκλησιαστικό, οικιακά, επαγγελματικά, λάμπες, διακοσμητική κ.ά), όπως επίσης τα Υλικά και τις κατασκευές.

 3. Κινηματογράφος-Βίντεο, με τον Φάνη Τοψαχαλίδη
 Περιλαμβάνει  κινηματογραφικά  σεμινάρια, με θεωρία και πράξη. Μέσα από την διαδραστική σχέση μεταξύ των συμμετεχόντων του σεμιναρίου, θα πορευτούν οι εκπαιδευόμενοι στην κινηματογραφική διαδικασία. Στο τμήμα αυτό, θα αναλυθούν τα βασικά εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου, με παραδείγματα  από ταινίες κ.ά. Πρακτικός στόχος είναι η δημιουργία μίας άρτιας κινηματογραφικής παραγωγής.

 4. Φωτογραφία με τον Κώστα Παπαϊωάννου
 Τα μαθήματα του τμήματος, απευθύνονται σε όλα τα άτομα που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις. Οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν στα μυστικά της φωτογράφησης, δημιουργώντας παράλληλα τις βάσεις για την διαμόρφωση της προσωπικής τους φωτογραφικής αισθητικής.

5. Δημοσιογραφία και επικοινωνία, με τον Αντώνη Μαυρίδη 
Οι εκπαιδευόμενοι στο τμήμα αυτό θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας αλλά  και των μέσων ενημέρωσης, βελτιώνοντας την δική τους καθημερινή επικοινωνία και ενισχύοντας τις δεξιότητες τους , ώστε και πρακτικά να αναλάβουν το έργο της δημοσιότητας, της οργάνωσης γραφείων τύπου και δημοσίων σχέσεων , αλλά και την διαχείριση του φορέα που συμμετέχουν και εκπροσωπούν.

6. Αγιογραφία με τον Αντώνη Σμυρνιό
Στον κύκλο αυτών των μαθημάτων, θα διδαχθεί κυρίως η κρητική τεχνοτροπία των φορητών εικόνων, με έμφαση στο αγιογραφικό πορτρέτο. Η κρητική τεχνική χαρακτηρίζεται για το λεπτό χειρισμό του χρώματος, τις καθαρές φόρμες και την σαφήνεια του σχεδίου της. Παράλληλα, μία φορά τον μήνα, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν  ένα θεωρητικό μάθημα που σχετίζεται με την Ιστορία της Εκκλησιαστικής τέχνης και την Ορθόδοξη Θεολογία.

7. Πυρογραφία με τον Ανδρέα Κασπαρίδη
Είναι μία αρχαία τεχνική σε ολόκληρο τον κόσμο και ο όρος "Πυρογραφία"  σημαίνει την τέχνη του να «ζωγραφίζεις με φωτιά». Σήμερα η Πυρογραφία απολαμβάνει νέα δημοτικότητα, οφειλόμενη στην εξέλιξη των σιδερένιων βεργών, την ποικιλία των μυτών και την μεγάλη ποικιλία των επιφανειών για διακόσμηση, κάτι που θα μάθουν στο τμήμα,   οι εκπαιδευόμενοι. Πολλοί  μάλιστα επιλέγουν την πυρογραφία,  προκειμένου να διακοσμήσουν ένα τραπέζι ή το κεφαλάρι ενός κρεβατιού.

8. Παραμύθι και παιδί. (Το παραμύθι ως εργαλείο των γονέων στις δύσκολες σχέσεις με το παιδί) , με την Φωτεινή Χατζάρα
Το τμήμα αυτό στοχεύει στην κοινωνικοποίηση του παιδιού, μέσα από ιστορίες που καταγράφουν την πραγματικότητα, τις αντιλήψεις και τις δυνάμεις, τις οποίες δεν μπορεί να ερμηνεύσει ένα παιδί. Το παραμύθι είναι ένα εργαλείο, με το οποίο οι  γονείς μπορούν να ψυχαγωγήσουν και να βάλουν σε ενέργεια τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών.

9. Ζωγραφική ενηλίκων με την Φαίη Τζέλη
Στόχος του εργαστηρίου αυτού, είναι να ανακαλύψει μέσα από συλλογικές δραστηριότητες, τον καλλιτέχνη που κρύβει ο καθένας μέσα του. Το τμήμα ενηλίκων, θα ασχοληθεί με τεχνολογία υλικών όπως τα ακρυλικά, τα λάδια και η ακουαρέλα.

10. Ζωγραφική  παιδιών,  επίσης με την Φαίη Τζέλη.
Μέσα από  την πορεία της Ιστορίας της Τέχνης, επιδιώκει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναγνώρισης των σχημάτων, των χρωμάτων και των εννοιών της ζωγραφικής. Στο παιδικό τμήμα (από 6 έως 12 ετών) η δημιουργία των έργων, θα πραγματοποιείται με την χρήση παστέλ, ακουαρέλας, μολυβιών με χρώμα και υγρού μαρκαδόρου.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.