.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Με το βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το 2017 τιμήθηκαν και φέτος τα πανελληνίως γνωστά εστιατόρια «Θωμάς», «Κοντοσώρος» και «Ναουμίδης»

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13/2 οι Χρυσοί
Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide. Τα εστιατόρια «Θωμάς», «Κοντοσώρος» και «Ναουμίδης» βρίσκνται ανάμεσα στα 34 εστιατόρια στα οποία απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017. 


Θωμάς
 14 / 20 
  
Τοπική ελληνική κουζίνα
 Μακεδονία - Ν. Φλώρινας - Σκλήθρο, 18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς
 23860/31206
Ιδιοκτήτες: Θωμάς Πάσπαλης , Νίκος Πάσπαλης
Σεφ: Ελένη Πάσπαλη , Νίκος Πάσπαλης
Ελληνική κουζίνα που συχνά εμπνέεται από την τοπική μακεδονική παράδοση και στηρίζεται σε προσεκτικά επιλεγμένα υλικά βάσης. Οι σύγχρονες προσεγγίσεις αλλά και ο κλασικισμός, που κρατά ζωντανή την παράδοση, διαμορφώνουν ένα ενδιαφέρον σύνολο το οποίο προτείνει πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Κοντοσώρος
 14 / 20 
  
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα
 Μακεδονία - Ν. Φλώρινας - Ξινό Νερό
 23860/81256
Ιδιοκτήτης: Νίκος Κοντοσώρος
Σεφ: Νίκος Κοντοσώρος
Δεξιοτέχνης και τολμηρός στις απόψεις του, ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει την πορεία του σε μια περιοχή «δύσκολη» για τη γαστρονομία απαιτήσεων. Η γευστική επάρκεια των πιά­των που προτείνει έχει μετατρέψει το εστιατόριό του σε πόλο έλξης για τους φίλους της γεύσης, οι οποίοι κάνουν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα για να απολαύσουν την κουζίνα του.


Ναουμίδης
 14 / 20 
  
Κλασική ελληνική κουζίνα
 Μακεδονία - Ν. Φλώρινας - Άγιος Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα
 2386061238
Ιδιοκτήτης: Πέτρος Ναουμίδης
Σεφ: Άγγελος Ναουμίδης
Ο Άγγελος Ναουμίδης εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του εστιατορίου του στις όχθες της Βεγορίτιδας. Πολύ καλή διαχείριση των ψαριών του γλυκού νερού (φυσικά, από τη λίμνη) καθώς και πιάτα που ξεφεύγουν από την ψαροφαγία κι έχουν έντονο ελληνικό πρόσημο.-

ΠΗΓΗ:: ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο