Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τιμήθηκαν οι πρωτεργάτες του χάντμπολ στην Ελλάδα

Λαμπερή εκδήλωση για τα 40 χρόνια
Oι πρώτοι επίσημοι αγώνες διεξήχθησαν  στις 
13 Φεβρουαρίου 1977 στο προαύλιο του γυμνασίου Αμυνταίου
Στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως
Ελλάδος για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την γέννηση του αθλήματος, με τους πρώτους επίσημους αγώνες να διεξάγονται στις 13 Φεβρουαρίου 1977 στο προαύλιο του γυμνασίου Αμυνταίου.
Αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων (μετά και το τουρνουά βετεράνων) που θα διοργανώσει η ΟΧΕ μέσα στο 2017 για να τιμήσει τις μεγάλες στιγμές των 40 ετών του ελληνικού χάντμπολ.
Από τον Αμύντα παρόντες ήταν οι: Χρήστος Κοτζαμανίδης, Νικόλαος Παπαχρήστου, Θωμάς Τζήγας, Βασίλης Τραϊανός, Πραξιτέλης Καζαντζίδης, Νικόλαος Γιώσκος, Κώστας Κοκτσίδης, Παύλος Καζαντζίδης, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης.
Προπονητής: Θανάσης Ζάκας
Γραμματεία: Μαρία Πετρίδου
Θανάσης Ζάκας: «Την ομάδα αυτή απάρτιζαν μαθητές, εκτός από τον Χρήστο Κοτζαμανίδη που ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής. Δεν ξέραμε τότε ότι γράφαμε ιστορία».
Νίκος Γιώσκος: «Είδαμε πολλούς φίλους. Αυτή η αναγνώριση στους παλιούς έπρεπε να γίνει. Ο πρώτος σύλλογος που έκανε χάντμπολ, αλλά έφτιαξε και τμήμα παλαιμάχων ήταν ο Αμύντας. Στις 11 και 12 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουμε διήμερο εκδηλώσεων στο Αμύνταιο για τα 40 χρόνια του αθλήματος».
Μαρία Πετρίδου: «Είμαι πολύ περήφανη που είμαι από το Αμύνταιο. Εκεί έχουμε πολύ κρύο, πολύ χιόνι και πολλά πάθη. Ένα από το πάθος μας είναι το χάντμπολ».
Από την Πρώτη Εθνική Αποστολή (Βαλκανιάδα Νέων Λόβετς)
Εθνική Νέων-Ανδρών (1979) το παρόν έδωσαν οι: Γιάννης Βαρελτζής, Βασίλης Τραϊανός, Αντώνης Καλφαγιάν, Θωμάς Τζήγας, Πραξιτέλης Καζαντζίδης, Γιώργος Ζαχαράκης, Ευθύμης Κουλούρης, Ιωάννης Ακτύπης, Γιώργος Καπέλλος.

Θωμάς Τζήγας: «Ήταν η πρώτη μας εμπειρία στο εξωτερικό. Θυμάμαι τον τερματοφύλακά μας Τέλη Καζαντζίδη να μου λέει ότι δεν προλαβαίνει να δει τα σουτ των αντιπάλων...».-

Πληροφορίες από την
 ιστοσελίδα της ΟΧΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.