Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Χτίστης

Σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ζούσε ένα μοναχικός και ιδιόρρυθμος ζωγράφος του άρεσε να τον προσφωνούν «Χτίστη».
Ήταν πραγματικά πολύ καλός άγγιζε την τελειότητα, τα έργα του ήταν σημαντικά και πάντα ακολουθούσε την τεχνοτροπία της πυκνής μπογιάς, ανάγλυφα δημιουργήματα!
Στην μεγαλύτερη γκαλερί του κόσμου σε θέση περίοπτη ήταν το καλύτερο έργο του, αναπαριστούσε ένα λευκό άλογο να σέρνει ένα χρυσό άρμα με έναν πολεμιστή να κρατά στο αριστερό χέρι δερματόδετα γκέμια και στο δεξί ένα χάλκινο δόρυ ντυμένος με ασημένια πανοπλία.
Δεκάδες τεχνοκριτικοί έγραψαν τα καλύτερα λόγια, εκατομμύρια άνθρωποι το είδαν και το θαύμασαν, έτσι ένα πρωινό το επισκέφτηκε ένα τυφλός, ζήτησε από τον «Χτίστη» να του επιτρέψει να το αγγίξει για να καταλάβει με τις αισθήσεις το έργο.
Το χέρι του άγγιξε πρώτα τον τροχό του άρματος ψηλάφισε επίμονα και κατάλαβε ότι σχηματίζονται οι ακτίνες, ρώτησε τον δημιουργό αν η άμαξα είναι σταθερή ή κινείται, ο δημιουργός απάντησε: Κινείτε με την ταχύτητα του βοριά το άλογο σχίζει τον άνεμο και η άμαξα βάζει φωτιά στον δρόμο.
Ο τυφλός του είπε: Αν είναι έτσι τότε γιατί οι ακτίνες του τροχού διαγράφονται στον πίνακα σου, όταν η ρόδα γυρίζει οι ακτίνες δεν φαίνονται.
Ο «Χτίστης» κεραυνοβολήθηκε από την παρατήρηση ένιωσε την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, ακούμπησε στον τοίχο για να μην πέσει, η αποκάλυψη του μεγάλου λάθους ήρθε από έναν τυφλό…!
Τις επόμενες ώρες συνήλθε και έδωσε ευθύς εντολή να αποσυρθεί και να καταστραφεί ο πίνακας, το μεγαλύτερο έργο που τον έκανε γνωστό τους τέσσερις ορίζοντες είχε άδοξο τέλος.-
 
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.