Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ας μην ξεχάσουμε ποτέ

Ήταν απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου 1985, ακριβώς τριάντα δύο χρόνια πριν, όταν μια ομάδα έξι  δολοφόνων, αποτελούμενη από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, το Νίκο Παπαναστασίου, το Δημήτρη
Κουφοντίνα, τον Πάτροκλο Τσελέντη, το Χριστόδουλο Ξηρό και το Βασίλη Τζωρτζάτο, αποφάσισε να εκτελέσει εν ψυχρώ τον εκδότη της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ Νίκο Μομφεράτο. Όλα αυτά τα  …μπουμπούκια, μαζί με κάποια άλλα, ήταν μέλη της δολοφονικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»  που ταλαιπώρησε την Ελλάδα για πολλά χρόνια.
          Στη γωνία των οδών Τσακάλωφ και Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι, περίμεναν οι αδίστακτοι φονιάδες. Την εκτέλεση την έκαναν οι Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος. Οι άλλοι τέσσερις ήταν προσωπικό υποστήριξης, αν κάτι δεν πήγαινε καλά.
          Ο Χριστόδουλος Ξηρός κι ο Βασίλης Τζωρτζάτος είχαν στα χέρια τους από ένα σαρανταπεντάρι πιστόλι γεμάτο και περίμεναν. Στις 7και 10 το βράδυ το αυτοκίνητο του Νίκου Μομφεράτου, με οδηγό τον υπάλληλο Παναγιώτη Ρουσέτη, στρίβει, για να μπει στην οδό Βουκουρεστίου. Εκείνη τη στιγμή ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο Βασίλης Τζωρτζάτος πλησίασαν και ταχύτατα άδειασαν τα σαρανταπεντάρια τους, πετυχαίνοντας τέσσερις φορές στην καρδιά το Νίκο Μομφεράτο.
          Χτύπησαν όμως θανάσιμα και τον οδηγό Παναγιώτη Ρουσέτη, που ξεψύχησε λίγες μέρες αργότερα, αφήνοντας τη γυναίκα του, Ερμιόνη Ρουσέτη, χήρα, μ’ ένα απροστάτευτο ορφανό έξι ετών.
          Στη συνέχεια οι αδίστακτοι αριστεροί δολοφόνοι ανέβηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες και σ’ ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν μέσα στο πλήθος στην πολύβουη Αθήνα.
          Ο βασικός εκτελεστής της 17 Νοέμβρη ήταν, βέβαια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που και σήμερα ακόμη, μετά την καταδίκη του  σε 16 φορές ισόβια και κάποια χρόνια κάθειρξη, εξακολουθεί να είναι αμετανόητος και δεν έχει δείξει ούτε για ένα λεπτό μεταμέλεια για τις απεχθείς πράξεις του. Ομολόγησε τουλάχιστον 13 δολοφονίες!
          Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Ποια ήταν η αιτία της απάνθρωπης αυτής δολοφονίας και όλων των άλλων ειδεχθών πράξεων αυτής της ερυθροφασιστικής  τρομοκρατικής οργάνωσης; Ποιος και γιατί όπλισε το χέρι των απεχθών δολοφόνων; Ποια ήταν τα αμαρτήματα του Νίκου Μομφεράτου και του Παναγιώτη Ρουσέτη;
          Ευτυχώς ο καλός Θεός βοήθησε κάποια στιγμή κι έγινε ένα ατύχημα στα χέρια του Σάββα Ξηρού και έτσι αποκαλύφτηκε το κουβάρι της απαίσιας δολοφονικής οργάνωσης. Μεθοδολογικά ανευρέθησαν όλοι οι φονιάδες, αποκαλύφθηκαν όλες οι επιθέσεις, όλες οι ληστείες και οι κλοπές, και επακολούθησε δίκη, στην οποία οι δικαστές επέβαλαν βαρύτατες ποινές.
          Εμείς ρωτάμε και πάλι. Ποια ήταν τα αμαρτήματα του Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη; Σε τι έφταιξε ο εικοσάχρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν που κατακρεουργήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Δημήτρη Κουφοντίνα; Τι κακό είχε κάνει ο Παύλος Μπακογιάννης, που, όλοι γνώριζαν, ότι ήταν ο μεγάλος αγωνιστής της δημοσιογραφίας, της αλήθειας και της Εθνικής Συμφιλίωσης; Εκτελέστηκε από το Σάββα Ξηρό και το Δημήτρη Κουφοντίνα.
          Δε θέλουμε, αγαπητοί αναγνώστες, να ξεχνιούνται αυτά τα γεγονότα. Θέλουμε οι συλληφθέντες πρωταγωνιστές να σαπίσουν στη φυλακή, όπως τους αξίζει και να μην ακούμε, ούτε για αστείο, αυτά που κυκλοφορούν, ότι θα τους αποφυλακίσουν για διάφορους ασήμαντους λόγους. Η βασική αιτία για την παραμονή τους στις φυλακές είναι το γεγονός ότι ποτέ κανείς τους δεν έδειξε μεταμέλεια και ποτέ κανείς τους δε ζήτησε συγγνώμη. Έχουν ακόμη μέσα τους τη νοοτροπία του αιμοβόρου θηρίου και τα ένστικτά τους εξακολουθούν να είναι πρωτόγονα. Ο ερυθρός φασισμός τούς έχει ποτίσει ως το μεδούλι με μίσος θανάσιμο σε κάθε τι το αστικό και το νόμιμο σε μια κοινωνία, που λειτουργεί με νόμους και κανόνες δημοκρατικά και ελεύθερα.
          Όσο κι αν η Επιείκεια είναι αδελφή της Δικαιοσύνης, όσο κι αν η ανοχή της κοινωνίας μερικές φορές είναι αρκετά ισχυρή, στις περιπτώσεις αυτών των στυγνών δολοφόνων δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εφαρμογή. Ας μη διανοηθεί λοιπόν κανείς να εφαρμόσει στα τέρατα αυτά κανόνες ανθρώπινους, επειδή η απανθρωπιά τους είναι τεράστια.
          Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι δυνατότητες που παρέχει ο Νόμος δίνονται σε περιπτώσεις εγκλημάτων όπου υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά και κάποια στοιχεία μεταμέλειας και σωφρονισμού. Στους κυνικούς και αδίστακτους  δολοφόνους της 17 Νοέμβρη δε χωράει  καμιά δικαιολογία, δε χωράει κανένας συμβιβασμός και καμιά επιείκεια.-
                                                       ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                                  ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.