Κλιμάκιο Οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ETEΠ), εξειδικευμένοι μηχανικοί από την
Φινλανδία, σε θέματα παραγωγής ενέργειας από βιομάζα και στελέχη της ΔΕΗ – Ανανεώσιμες βρίσκονται από το πρωί (31.05.2017) στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου Φλώρινας. Ενημερώνονται από υπηρεσιακά στελέχη του δήμου για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης με αφορμή την δημιουργία νέας μονάδας ισχύος 25 MW με βιομάζα που θα καλύπτει τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης του δήμου και των δημοτικών διαμερισμάτων.
Η νέα μονάδα, που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ – Ανανεώσιμες, έχει την έγκριση της ΡΑΕ και σύμφωνα με τον επικεφαλής της διεύθυνσης Γεωθερμίας και Βιομάζας της ΔΕΗ – Ανανεώσιμες, Μιχάλη Χλαμπουτάκη, εάν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας θα είναι το πρώτο έργο τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα και το πρώτο που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ – Ανανεώσιμες στην Ελλάδα.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 65 εκ. ευρώ και προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί κατά 35% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο κ. Χλαμπουτάκης εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι οι οικονομικοί και τεχνικοί εμπειρογνώμονες της Τράπεζας συμπληρώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία για την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην οποία θα βασιστεί η λειτουργία της μονάδας, προκειμένου να τα εντάξουν στην εισηγητική έκθεση της πρότασης.-