Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στα σχολεία της Δ.Δ.Ε Φλώρινας στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας

Ολοκληρώθηκαν από τα Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φλώρινας  οι δράσεις πρόληψης και
ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας «Σώμα και Ταυτότητα»,  στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Οι παρεμβάσεις αφορούσαν τη θεματική ενότητα «Έμφυλες Ταυτότητες» και πραγματοποιήθηκαν με τη μορφή εργαστηρίου, στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, στο Εσπερινό Γυμνάσιο Φλώρινας και στο Γυμνάσιο Βεύης.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό να συνεισφέρει στην αποδόμηση των στερεοτύπων των φύλων, να προάγει τη δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ των φύλων και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στο θέμα της έμφυλης βίας. Βασική αρχή του προγράμματος υπήρξε η ισότητα και τα δικαιώματα των φύλων. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και σχεδιασμένο ειδικά για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τους Διευθυντές και τους Καθηγητές των σχολείων όπως, επίσης, και τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.-

Τα Στελέχη του Κέντρου
Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος
Αγγελική Ταλιοπούλου, Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.