Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σκληρή Διαπραγμάτευση

Δεν ξέρω πώς έχετε καταλάβει εσείς μερικές εκφράσεις, με τις οποίες μας βομβαρδίζουν κυρίως τα κρατικά κανάλια, που
συναγωνίζονται για το ποιο θα δείξει καλύτερα το …κυβερνητικό έργο, αλλά εγώ με τη δική μου κουλτούρα, που μερικές φορές διαφέρει ριζικά από την κουλτούρα πολλών πολιτών, έχω καταλάβει κάποια πράγματα πολύ διαφορετικά.
 Όταν εγώ κι οι φίλοι μου λέμε π.χ. «πάμε για μια σκληρή διαπραγμάτευση», εννοούμε το εξής, μια κι έτσι έχουμε ερμηνεύσει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις: Επειδή δεν μπορούμε να πάμε στο ΧΙΛΤΟΝ, που μας πέφτει πολύ μακριά, πάμε σ’ ένα παραλιακό Ξενοδοχείο πολλών Αστέρων, σε κάποια παραλία της γειτονιάς μας, μπαίνουμε στο σαλόνι, πλησιάζουμε θαρρετά στο Μπαρ και παραγγέλνουμε κάτι ποτά μούρλια.
 Άλλος παραγγέλνει κοκτέιλ με ρούμι χαβανέζικο, άλλος ουισκάκι με νερό «Περιέ», άλλος βότκα με  χυμό φρούτων κι έχουμε κι έναν που δεν αλλάζει ποτέ την παραγγελία του.  Πάντα πίνει γράπα!!!
Αράζουμε στα πολύ άνετα έπιπλα του σαλονιού, ανοίγουμε διάφορες συζητήσεις, κι απολαμβάνουμε τα απογεύματά μας όσο καλύτερα μπορούμε.
 Αν μας έρθει όρεξη παραγγέλνουμε και δεύτερη παρτίδα με ποτά, με κοκτέιλ και γράπα και παρατείνουμε την απόλαυση μέχρι τις βραδινές ώρες.
Αν ευχαριστηθούμε απόλυτα κι απολαύσουμε τη «σκληρή μας διαπραγμάτευση» παίρνουμε τηλέφωνο το φίλο μας το Βασίλη, που δεν πίνει ποτέ, φέρνει στο ξενοδοχείο το αυτοκίνητο και μας παίρνει για να μας γυρίσει σώους κι αβλαβείς στο σπίτι.
Αφού τελειώσουμε την πρώτη «σκληρή διαπραγμάτευση» περιμένουμε να περάσουν λίγες ημέρες, ολοκληρώνουμε τις εργασίες μας και κάποιο απόγευμα πηγαίνουμε σε άλλο Ξενοδοχείο πολυτελέστατο επίσης, για μια ακόμη «σκληρή διαπραγμάτευση».
Απλώνουμε την αρίδα μας, πίνουμε τα κοκτέιλ μας,  πίνει τις γράπες του ο αδιόρθωτος φίλος μας, απολαμβάνουμε τις περίφημες συζητήσεις μας «περί αέρων και υδάτων» κι επιστρέφουμε αργά το βράδυ στο σπίτι με το αυτοκίνητο του Βασίλη πάντα.
Τώρα τελευταία όμως το πράγμα άρχισε να χαλάει. Αιτία ήταν το γεγονός ότι κάποιο βράδυ ήταν τόσο «σκληρή η διαπραγμάτευση», που γίναμε «κουδούνια» κι επιστρέψαμε στο σπίτι στις 4 τα χαράματα. Τότε βρήκαν ευκαιρία οι γυναίκες μας κι άρχισαν τη γνωστή ανάκριση με μεθόδους Κ.G.B.!
Μέχρι τότε λέγαμε πάμε για «σκληρή διαπραγμάτευση» κι οι κυρίες ξέρανε ότι θα λείψουμε για λίγες ώρες και νωρίς – νωρίς θα είμαστε στο σπίτι για να κρατήσουμε συντροφιά στη σύζυγό μας.
Τώρα όμως άρχισαν να απαιτούν εξηγήσεις με απόλυτη ακρίβεια ώστε να υπάρξει ενδελεχής έρευνα και διαπίστωση όλων των συμβάντων για να τους φύγουν οι ψύλλοι από τ’ αυτιά.
Δώσαμε βέβαια τις εξηγήσεις, καθαρίσαμε το τοπίο αλλά ήρθε αμέσως η απαγόρευση. «ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»
Τι να κάνουμε κι εμείς οι κακομοίρηδες! Είχαμε στα χέρια μας μια πολύ όμορφη διασκέδαση και τη χάσαμε σαν μπούφοι! Αφού κλάψαμε για λίγες μέρες και συνήλθαμε τελικά, κάναμε μια συνεδρίαση κι εκεί ακούσαμε από το Βασίλη τον οδηγό μας μια πρόταση ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ!
Αφού σας απαγορεύουν τη «σκληρή διαπραγμάτευση» εσείς πρέπει να αλλάξετε το όνομα και μάλιστα αμέσως, Εγώ προτείνω να λέτε πλέον από δω και πέρα «ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ»
Αυτό κάναμε και ξαναβρήκαμε τη γαλήνη μας! Ζήτωσαν οι συναντήσεις με τους Θεσμούς πλέον!!!


                                            ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                        ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.