Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εξαγωγή βλημάτων

Γράφει ο Δημήτριος Τοπάλης
         
          Η Εθνική Οικονομία όλων των κρατών, για να πάνε καλά τα πράγματα, πρέπει να στηρίζεται σε κάποιους βασικούς κανόνες,
ένας από τους οποίους είναι η εξισορρόπηση του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών.
          Η χώρα μας, για πολλά χρόνια, είχε αυτό που λέμε αρνητικό ισοζύγιο συναλλαγών, με αποτέλεσμα να διαλύεται η οικονομία και να αυξάνονται τα χρέη.
          Τα κυριότερα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα είναι το ελαιόλαδο, ο καπνός , η σταφίδα, τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρασί.
          Από εισαγωγές πάμε πάρα πολύ καλά. Εισάγουμε κρέατα, μηχανήματα, πατάτες, λεμόνια, ηλεκτρονικά μηχανήματα, φάρμακα, ηλεκτρικές συσκευές και ένα μάτσο ακόμη προϊόντα, που επιβαρύνουν μέχρι την εξόντωση το κρατικό ισοζύγιο πληρωμών. Ειδικά η εισαγωγή λεμονιών εμένα μου κάθεται στο στομάχι και μου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ψυχική, κυρίως , υγεία.
          Εξάγουμε όμως και κάποια άλλα προϊόντα, που είναι ελαφρώς ακαθόριστα, όπως ο ήλιος, ο αέρας μας , το κλίμα μας, οι θάλασσες και οι ακτές, η φιλοξενία μας, το χαμόγελό μας και πολλά ακόμη τέτοια πράγματα, που μας τα δίδαξε ο Ξένιος Δίας!!!
          Εξάγουμε κι ένα προϊόν σπανιότατο, που όμως, αντί να μας ωφελεί, μας βλάπτει ανεπανόρθωτα. Εξάγουμε φωτεινά μυαλά και πολύ εξειδικευμένους ανθρώπους με άριστη Παιδεία, ( όσο κι αν ο Γαβρόγλου και ο Σύριζα, με τις παλινωδίες τους, προσπαθούν να την καταστρέψουν), με πάρα πολλές ικανότητες, με φοβερές αρετές και τρομερή όρεξη για δουλειά, που, δυστυχώς, ωφελούν τις ξένες χώρες σε μέγιστο βαθμό και μειώνουν ασφαλώς την Ελλάδα!
          Εξάγουμε ακόμη και τη φοβερή μας ναυτοσύνη. Οι Έλληνες πλάστηκαν μαζί με τη θάλασσα, όργωσαν και συνεχίζουν να οργώνουν τους ωκεανούς, μεταφέροντας τα πλούτη του κόσμου δεξιά κι αριστερά, δημιουργώντας αποικίες και εμπορικούς σταθμούς σ’ όλα τα λιμάνια του κόσμου.
          Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εμείς οι Έλληνες εξάγουμε παγκόσμια μηνύματα και πολιτιστικά στοιχεία που εξανθρωπίζουν τα βάρβαρα έθνη και μετατρέπουν τις χώρες σε πολιτισμένες και ικανές να εντάσσονται σε κοινωνίες ανθρώπινες.
          Εξάγουμε Δημοκρατία, Ολυμπιακούς Αγώνες, Φιλοσοφία, Θέατρο και, προπάντων, Γλώσσα και Επιστήμη. Θεμελιώσαμε όλες σχεδόν τις επιστήμες. Δημιουργήσαμε αξιώματα, γνωμικά, φιλοσοφικές θεωρίες, θέσφατα, ορισμούς και πολλά ακόμη είδη πνευματικής έκφρασης αφήνοντας όλο τον κόσμο άναυδο.
          Γράψαμε δράματα, κωμωδίες, ιστορία, ποίηση και δημιουργήσαμε τα καλύτερα πολιτιστικά αριστουργήματα με κυρίαρχο, ομολογουμένως, τον Παρθενώνα. Φτιάξαμε χιλιάδες αγάλματα και αναδείξαμε φοβερές μορφές καλλιτεχνών, φιλοσόφων, συγγραφέων και αρχιτεκτόνων.
          Τώρα τελευταία αποφασίσαμε να κάνουμε εξαγωγή βλημάτων. Βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος και αποφάσισε να απαλλάξει την Ελλάδα από 100.000 ή 300.000 βλήματα ( ανάλογα με τα γούστα) και να φέρει στα ελληνικά ταμεία κάποια εκατομμύρια πετροδολάρια.
          Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζετε, διαθέτει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό βλημάτων, οπότε είναι βέβαιο πως η εξαγωγή μερικών εκατοντάδων χιλιάδων από αυτά δε θα ήταν βλαπτική για τα συμφέροντά μας. Κάθε άλλο μάλιστα!
          Έλα όμως που οι κακοί άνθρωποι της αντιπολίτευσης άρχισαν να σκαλίζουν την υπόθεση και ανακάλυψαν κάποιον κύριο Βασίλη Παπαδόπουλο, που χάλασε όλη τη …σούπα. Αυτός ο κύριος πήγε, που λέτε, ανακατεύτηκε εκεί που δεν τον έσπειραν και δημιούργησε κάποιες παρανομίες, οπότε τα βλήματα μας έμειναν αμανάτι.  Μιλάμε για χιλιάδες ελληνικά βλήματα που θα έφευγαν από τη χώρα κι έτσι θα απαλλασσόμασταν από την παρουσία τους.
          Τώρα όλοι οι Έλληνες κλαίμε τη μοίρα μας για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον: Δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε τα βλήματα που μας έμειναν και Δεύτερον: Χάσαμε κάπου 66 εκατομμύρια δολάρια που θα μας έστελνε η φίλτατη Σαουδική Αραβία για να ενισχύσει την οικονομία μας και να μειωθούν …επιτέλους οι Φόροι που μας έχουν πνίξει ή να αυξηθούν λίγο οι υπερωρίες του σκληρά εργαζόμενου στρατηγικού σχεδιαστή της Κυβέρνησής μας. Του  Νικολάκη μας , δηλαδή.
          Τελικά να το θυμάστε. Η αριστοτεχνική προπαγάνδα, που ασκείται με …σοβιετικά πρότυπα, θα καταφέρει να αποδείξει, ιστορικά, λαογραφικά, κοινωνικά και συριζικά ότι η αντιπολίτευση φταίει για το φιάσκο που έζησε η χώρα μας με τα βλήματα που ήταν έτοιμα να εξαχθούν!!! Η κυβέρνηση αυτή, που διαθέτει άφθονο ηθικό πλεονέκτημα, ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ!!! Είναι ακριβές αντίγραφο του ΠΑΣΟΚ, που παρέλαβε …καμένη γη το 1981  και τη μετέτρεψε σε …στάχτη και μπούρμπερη!
          Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η ιστορία μου θύμισε τον Αλεξανδρινό ποιητή  Κώστα Καβάφη  και συγκεκριμένα το περίφημο ποίημά του «Περιμένοντας τους Βαρβάρους», σε κάπως παραφρασμένη εκδοχή.
           «Γιατί ενύχτωσε και τα βλήματα δεν έφυγαν. Και μερικοί έφθασαν από τα σύνορα και είπανε πως τα βλήματα δεν φεύγουν. Και τώρα τι θα γένουμε με τόσα βλήματα στη χώρα μας; Η πώλησή τους ήταν μια κάποια λύσις!!!»

                                                            ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                                         ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.