Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ένταση δημιουργήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου για τη λήψη απόφασης δωρεάν παραχώρησης χρήσης δημοτικής έκτασης της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα στην Ι. Μ. Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στη χθεσινή 3η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου συζητήθηκε και η από 26.05.2017 αίτηση του μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας, με την οποία
ζητούσε την δωρεά ή την εκποίηση  έκτασης δύο οικοπέδων(355,58τ.μ. και 421,35τ.μ.)- οι οποίες συνορεύουν με την  Ι.Μ. Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης- για τις ανάγκες της Μονής.
Η αίτηση αυτή είχε κατατεθεί και στην συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2017, αλλά αναβλήθηκε  για επόμενη συνεδρίαση.
Στην συζήτηση του επίμαχου θέματος πήραν μέρος και πολλοί κάτοικοι της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα- οι οποίοι παρευρίσκοντο στην συνεδρίαση -και οι οποίοι ήταν κάθετα αντίθετοι για την παραχώρηση των υπόψη οικοπέδων, λόγω του ότι η Ι. Μ. Αγίου Παντελεήμονος και Ευβούλης γκρέμισε το ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το οποίο ήταν εντός της Μονής.
Κατά της παραχώρησης υπήρχε ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου Αγίου Παντελεήμονα. Μάλιστα ο μειοψηφών σύμβουλος Ιωάννης Πηλείδης, ο οποίος εκλέχθηκε με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, δήλωσε πως αν ψηφιστεί η απόφαση θα παραιτηθεί του αξιώματός του.

Μετά από διαλογική συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα έντασης και συνεχών αντεγκλήσεων, κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς ψήφιση. Η μία της μειοψηφίας η οποία ζητούσε την αναβολή της συζήτησης  και την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης των κατοίκων για την εξεύρεση λύσης και η άλλη της πλειοψηφίας η οποία ζητούσε την παραχώρηση της έκτασης στην Ι.Μ. Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης, η οποία και ψηφίστηκε με 11 ψήφους της πλειοψηφίας  υπέρ, 7 κατά (6 της μειοψηφίας και 1 της ανεξάρτητης συμβούλου Μέλης Γιαννιτσοπούλου) ενώ 3 σύμβουλοι της συμπολίτευσης (Απόστολος Θεοδώρου, Ευάγγελος Ακριτίδης και Δημήτριος Λάζης) δήλωσαν παρών. Κατά της απόφασης ψήφισε και ο πρόεδρος  του τοπικού συμβουλίου Αγίου Παντελεήμονα.-



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.