Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Απάντηση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας στη δεύτερη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

Με ένα κείμενο στο οποίο είναι διάχυτη η αμηχανία, το μένος, οι σκοπιμότητες και ίσως και η άγνοια για τις θετικές εξελίξεις στο
θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο ένας και μοναδικός συντάκτης της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ απαντάει αόριστα και γενικόλογα επαναλαμβάνοντας τις γνωστές ατάκες της ΝΔ για κάθε χρήση όταν δεν έχουν επιχειρήματα για το θέμα της κουβέντας.
Έτσι λοιπόν, αρχικά τον ενημερώνουμε ότι η χρήση του όρου ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν είναι δόκιμη αφού τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ από το 2001. Η υιοθέτηση της ορολογίας αυτής εκφράζει είτε άγνοια είτε σκοπιμότητα υποβάθμισης των ΤΕΙ και το σωστό είναι Πανεπιστήμια-ΤΕΙ.
Είτε η άγνοια είτε η σκοπιμότητα όμως είναι πολύ κακοί σύμβουλοι και θα θέλαμε να ρωτήσουμε τη ΝΟΔΕ Φλώρινας ευθέως τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει και γιατί τέτοιο μένος ενάντια στην προοπτική αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την συμπόρευση των δύο ιδρυμάτων, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Επαναλαμβάνουμε τα βασικά σημεία της προηγούμενης ανακοίνωσης μας για να ακούσουν και τα υπόλοιπα μέλη της ΝΟΔΕ και να συμμετάσχουν στην σύνταξη μιας απάντησης της προκοπής με στόχο τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για το νέο Ίδρυμα και όχι τις οπισθοδρομικές φανφάρες:
· Έγκριση του ρυμοτομικού της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας,
· Σχέδιο για την ίδρυση δύο νέων Τμημάτων στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Φλώρινας (πρώην Παιδαγωγική) και ένα στην Σχολή Καλών Τεχνών,
· Σύσταση Γεωπονικής Σχολής από την υπάρχουσα σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ στην Φλώρινα
·    Διορισμοί νέων μελών και ακαδημαϊκού προσωπικού,
· Υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας,
·  Έγκριση κονδυλίων για την στέγαση της Σχολής Καλών Τεχνών.
· Διοικούσα επιτροπή μετά από διαβούλευση και στόχο πραγματικά την συνένωση και την διατράνωση των ιδρυμάτων και όχι αυτά που γινόντουσαν επί των ημερών τους και ίσως είναι και τα μόνα που γνωρίζουν πολύ καλά και επιθυμούν διακαώς.
Το ερώτημα είναι πολύ σαφές λοιπόν. Είναι η ΝΔ και τα μέλη της ΝΟΔΕ Φλώρινας υπέρ της αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ή πετάνε σκοπίμως την μπάλα στην εξέδρα με στόχο τον τορπιλισμό της προοπτικής αυτής και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης και των ιδιωτικών πανεπιστήμιων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.