Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι πέρσι και την εφετινή χρονιά η απόσταξη τσίπουρου

Όπως προανήγγειλε εδώ και αρκετό καιρό ο ΑγροΤύπος δόθηκε λύση όσον αφορά στην απόσταξη του τσίπουρου και θα ισχύσει
τελικά το ίδιο καθεστώς με πέρσι.
Την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνουν τόσο  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, όσο και ο δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, τελικά δόθηκε λύση και η απόσταξη του τσίπουρου για φέτος θα πραγματοποιηθεί με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι πέρυσι.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τυρνάβου στηρίζουν τους ανθρώπους της παραγωγής. Στο παρελθόν δώσαμε μια τεχνική λύση σε ένα πρόβλημα που αφορούσε τη νομιμοποίηση έξι χιλιάδων στρεμμάτων αμπελιών. Φέτος προέκυψε ένα νέο πρόβλημα που αφορά το καθεστώς με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η απόσταξη των διήμερων.
Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και των υπουργείων που εμπλεκόταν δώσαμε μια λύση προκειμένου από σήμερα να μπορούν να αποστάξουν και οι παραγωγοί που παίρνουν άδεια για δυο ημέρες (διήμεροι). Πρόκειται για μια συλλογική και αποτελεσματική προσπάθεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους της παραγωγής».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε τα εξής: «Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Τυρνάβου έχει αναπτύξει μια σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Στο παρελθόν καταφέραμε να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε την αμπελοκαλλιέργεια «νομιμοποιώντας» έξι χιλιάδες στρεμμάτων αμπελοκαλλιέργειας που ήταν στον αέρα.

Έτσι και τώρα δώσαμε μια λύση στο αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στη διαδικασία της απόσταξης. Δώσαμε τη δυνατότητα στους διήμερους αμπελοκαλλιεργητές να έχουν μια καλή χρονιά και φέτος. Αυτό είναι το μεγαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μπορεί μέσα από συνεργασίες και συνέργειες να δίνει λύσεις στα προβλήματα προς όφελος των πολιτών».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.