Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Με γοργούς ρυθμούς εκτελείται το έργο της ύδρευσης της Κέλλης ώστε να ολοκληρωθεί πριν τον συμβατικό του χρόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεντεύξεις του δημοσιογράφου 
Μπάμπη Τριανταφυλλίδη με
  τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κέλλης
 και τον δήμαρχο Αμυνταίου




Ίσως το σημαντικότερο έργο για τους κατοίκους της Κέλλης είναι αυτό της ύδρευσης αφού για πάνω από μια δεκαετία λένε το νερό νεράκι. Η τραγικότητα της κατάστασης
αποτυπώθηκε τον προηγούμενο χειμώνα όταν οι υδροφόρες του στρατού και της πυροσβεστικής κουβαλούσαν νερό στο χωριό.  Και φέτος είχανε προβλήματα με τους κλειστούς δρόμους και τις συνεχείς και πολύωρες διακοπές νερού αλλά όχι το χάλι του περισινού χειμώνα.
Στην απόλυτη προτεραιότητα του προέδρου της Κέλλης το έργο της υδροδότησης υδροδότηση με υπομονή και επιμονή συνεπικουρούμενος από κατοίκους ο Δήμος Αμυνταίου πριν λίγους μήνες άρχισε την εκτέλεση του έργου που συνεχίζεται η κατασκευή του και τους μήνες του χειμώνα.
Βρήκαμε τον πρόεδρο Θανάση Τάσκα  να παρακολουθεί από κοντά την κατασκευή αψηφώντας τη βροχή, δείγμα κι αυτό της αγωνίας των κατοίκων να δοθεί σε χρήση μια ώρα αρχύτερα για να πάψει η ταλαιπωρία τους.
Να αναφέρουμε  ότι η κατασκευή του γίνεται με τα πλέον σύγχρονα υλικά όπως μας τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης.
Η ποιότητα ζωής θα επανέλθει στους Κελλιώτες αφού η επάρκεια νερού αλλά και η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και γενικά του παλιού δικτύου θα βελτιώσει την ποιότητα του νερού, το οποίο θα είναι επαρκές τόσο για τους κατοίκους όσο και για τα κοπάδια των αιγοπροβάτων. «Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει παλιούς σωλήνες, αμιαντοσωλήνες και το δίκτυο που έγινε πριν μερικά χρόνια και για το οποίο δυστυχώς θάφτηκαν χρήματα . Δεν λειτούργησε ποτέ και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν λειτούργησε», επεσήμανε ο κ. Τάσκας.
Το σπουδαίο και χρηστικό αυτό έργο της Κέλλης έχει προϋπολογισμό 1.270.000 ευρώ μαζί με το κόστος εργασιών επίβλεψης της αρχαιολογίας και θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. 
 Να επισημάνουμε ότι τα 1050 μέτρα του εξωτερικού δικτύου που επρόκειτο να κατασκευαστεί ώστε να μην χάνεται άδικα νερό παραμένει στάσιμο για 22 μήνες εξ αιτίας της αδράνειας του δασαρχείου Πέλλας. Ο Δήμαρχος κ. Θεοδωρίδης θα πρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά να ξεμπλοκάρει τις αδειοδοτήσεις  για να ξεκινήσει η κατασκευή και αυτού του τμήματος , ώστε το έργο της ύδρευσης να είναι πλήρες και χωρίς μελλοντικά προβλήματα.
Η συνεργασία του προέδρου της Κέλλης Θανάση Τάσκα και του δημάρχου Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη θα δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΣΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά από αρκετούς μήνες η κατάσταση της λειψυδρίας στην Κέλλη που βρίσκεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ένα θέμα που μας καίει και το γνωρίζουν όλοι και πέρα από τους Κελλιώτες. Υπάρχει μια διαχρονική παθογένεια όσον αφορά την υδροδότηση των κατοίκων αυτού του χωριού. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Η υδροδότηση γίνεται από πολύ μακριά 17 χιλιόμετρα περίπου πάνω από το χωριό από τους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν από φυσικές πηγές, που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε εκθέσει, γιατί αυτές οι φυσικές πηγές υπόκεινται στη διάθεση του καιρού όπως η ανομβρία.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε για τον κόσμο της Κέλλης, γιατί οι κάτοικοι του χωριού έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια.
Το θέμα της ύδρευσης και της υδροδότησης της Κέλλης είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να περάσει από διάφορες φάσεις. Πέρα από το ανάγλυφο του εδάφους πέρα από την πολύ μεγάλη απόσταση υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν.
Το πρώτο ήταν η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης το οποίο και έγινε πριν από 4 χρόνια. Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου δεν ολοκληρώθηκε για 1050 μέτρα κι εξακολουθεί να παραμένει έτσι.
Το δεύτερο ήταν η κατασκευή δεξαμενής η οποία θα ήταν περίπου 350 κυβικών διπλάσια από την χρησιμοποιούμενη. Κι αυτή έχει γίνει.
Το τρίτο ήταν να κάνουμε την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης την οποία πραγματοποιούμε τώρα.
Το τέταρτο είναι να εμπλουτίσουμε τις πηγές αυτές με νερό είτε από γεωτρήσεις είτε από κάποια άλλη πηγή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θυμόμαστε όλοι ότι οι υδροφόρες του στρατού και της πυροσβεστικής κουβαλούσαν νερό για να πιούν οι Κελλιώτες αλλά και να ποτίσουν τα ζώα τους, που είναι το εθνικό κεφάλαιο και της Κέλλης και της περιοχής. Είχατε ζητήσει να λειτουργήσει η γεώτρηση προς τις Πέτρες και συμπληρωματικά να βοηθήσει στην παροχή νερού στο χωριό. Λειτουργεί σήμερα η γεώτρηση και αν όχι γιατί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή εμείς στην Κέλλη το πρόβλημα του ζούμε είμαστε μέρος του προβλήματος είναι πρωταρχική η απαίτηση μας το πρόβλημα αυτό να λυθεί. Δέκα χρόνια βήμα βήμα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε κάποια πράγματα. Αυτό που περιγράψατε προηγουμένως είναι γεγονός το οποίο δεν θέλουμε να θυμόμαστε γιατί ήτανε κάτι το εξωφρενικό που ζήσαμε από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.
Τότε προκαλέσαμε δυο συσκέψεις με την παρουσία των τοπικών  φορέων για να βρούμε κάποια λύση. Τότε δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις αφού μας είπαν προηγουμένως ότι το πρόβλημα μας θα λυθεί οριστικά από την μεταφορά νερού από τα Ασπρόγεια. Επειδή κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα γιατί είναι φοβερά δύσκολο να γίνει, ζητήσαμε τότε να δοθούν άμεσες λύσεις.
Το πρώτο που μας υποσχέθηκαν ήταν ότι θα γίνει άμεσα μία γεώτρηση για να συμπληρώσουμε τις πηγές με νερό, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Αυτή την υπόσχεση την είχε δώσει ο Δήμαρχος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι.
Το δεύτερο που ζητήσαμε ήταν να λειτουργήσει η γεώτρηση που υπάρχει. Πράγματι τότε μέσα στην γενική κατακραυγή λειτούργησε αλλά για πολύ μικρό διάστημα κι από τότε έχει σταματήσει.
το επόμενο που μας είχαν υποσχεθεί ήταν ότι θα ξεκινήσει το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Το έργο αυτό ξεκινήσαμε να το υλοποιούμε πριν από 5 μήνες. Πέρασαν δηλαδή κάπου 16 μήνες για να ξεκινήσει.
Ακόμα ζητήσαμε να αποσταλεί έγγραφο προς το υπουργείο εσωτερικών  προς τον κ. Σκουρλέτη με το οποίο θα ζητούσαμε συγκεκριμένα πράγματα για την Κέλλη. Πράγματι εστάλη το έγγραφο αυτό και εγκρίθηκαν, όπως καλά γνωρίζετε, 45.000 ευρώ για την τοπική κοινότητα Κέλλης τα οποία ουδέποτε έχουμε πάρει και δεν ξέρουμε τι έχουν απογίνει. Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι τα χρήματα τα έχει στείλει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: κε Τάσκα  μας λέτε ότι το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου προχωράει. Θέλω να  μας πείτε πότε θα ολοκληρωθεί και πόσο κοστίζει και εάν θα αντικατασταθεί και το μισό δίκτυο που έγινε πριν μερικά χρόνια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Βλέπετε ότι και μέσα στο χειμώνα δουλεύουμε εντατικά τα γιατί για μας είναι έργο ζωτικής σημασίας και όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του νομίζω ότι θα πλησιάζουμε στην ολοκληρωμένη λύση που ζητάμε χρόνια. Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει παλιούς σωλήνες, αμιαντοσωλήνες και το δίκτυο που έγινε πριν μερικά χρόνια και δυστυχώς θάφτηκαν χρήματα . Δεν λειτούργησε ποτέ και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν λειτούργησε. Το είδατε και ο μόνος σας ότι οι σωλήνες αυτοί είναι ανενεργοί.
Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα δώσει μία λύση στον Κελλιώτη που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα αυτά τα χρόνια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα προβλήματα της ανισοκατανομής του νερού στους κατοίκους της Κέλλης θα λυθούν με το  νέο δίκτυο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ταυτόχρονα με το νέο δίκτυο θα μπούνε και υδρομετρητές. Θα μπει φρεάτιο σε κάθε παροχή σε κάθε σπίτι.
Θεωρώ και πιστεύω όταν οι πηγές θα έχουν αρκετό νερό θα έχουμε κι εμείς όλη τη μέρα νερό. Δεν θα υπάρχουν διάτρητοι σωλήνες και να χάνεται το νερό. Ποιοτικά σίγουρα θα παίρνουμε καλύτερο νερό.
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Καλά το φτιάχνετε το δίκτυο αλλά αν δεν έχετε νερό τι θα το κάνετε το δίκτυο; Το  επίμαχο κομμάτι  του ενός χιλιομέτρου δεν έχει γίνει για ποιο λόγο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το έργο είναι στην τρίτη φάση. Η τέταρτη φάση είναι ο εμπλουτισμός των πηγών, είτε με υδρομάστευση είτε από το διυλιστήριο της Μελίτης. Πολύ πιο κοντά από τα Ασπρόγεια. Μιλάμε για 4 χιλιόμετρα και μιλάμε για 48 χιλιόμετρα από τα Ασπρόγεια. Η λογική λέει ότι πρέπει να πάρουμε από τα δικά μας νερά και όχι από την Περικοπή. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Είναι μια μελέτη που ξεκίνησε με 650.000 ευρώ και η οποία τώρα έχει ξεφύγει. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ένα χιλιόμετρο γιατί δεν έγινε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι στάσιμο το έργο μετά από 22 μήνες . Δεν έγινε γιατί έχει κολλήσει στη Διεύθυνση Δασών Πέλλας, γιατί χαρτογραφικά ανήκει στο νομό Πέλλας και έχουμε κολλήσει εκεί. Δεν γίνονται κάποιες αδειοδοτήσεις.  Δεν πιέζουμε πολύ; Δεν γνωρίζω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι προχωράει το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου, για φέτος για τον φετινό χειμώνα φοβάμαι ότι οι κτηνοτρόφοι θα ταλαιπωρηθούν και πάλι γιατί δεν προχωρήσανε οι ενδιάμεσες λύσεις.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τότε. Πριν από τρεις μέρες η ανατολική πλευρά δεν είχε καθόλου νερό. Έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα γιατί συνεχίζει το χωριό τα σπίτια και τα ποιμνιοστάσια να υδροδοτούνται μία ώρα το πρωί και μία το απόγευμα.
 Είναι ακριβώς κατάσταση. Τα ενδιάμεσα που είπατε, οι ενδιάμεσες υποσχέσεις δεν έγιναν. Εκείνο που μας έκαιγε ήταν το άμεσο. Και σήμερα αν πιάσουμε τα μείον 17 που είχαμε του 2016 τότε  πολύ φοβάμαι ότι θα είστε πάλι εδώ για να καταγράψετε την ίδια κατάσταση.
Πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση από όλους, να μπορούμε να συνεννοούμαστε γιατί εδώ φαίνεται ότι κάτι λέμε απλώς για να το λέμε. Άλλωστε φαίνεται και από τις πράξεις μας. 22 μήνες μετά κάποια πράγματα είναι αγκυλωμένα, παραμένουν καθηλωμένα και δεν ξέρω το λόγο γιατί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει η παρουσία στο χωριό των αιρετών του Δήμου Αμυνταίου έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεργασία για να λύσετε το πρόβλημα αυτό;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Π από τις δύο συνελεύσεις που είχαμε προκαλέσει για το ζήτημα αυτό δεν έχουμε καμία συνεργασία από κει και πέρα. Εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται εδώ είναι οι μηχανικοί του Δήμου που επιβλέπουν το έργο.
Κε Τριανταφυλλίδη δεν φτάνει μόνο να λέμε κάτι. Όταν απαξιώνεις εσύ ο ίδιος τον θεσμό του προέδρου μοιραία θα έχει προβλήματα.
Κι εκείνα τα προβλήματα θυμάστε πολύ καλά ότι προήλθαν από κακή συνεννόηση.
Ο θεσμός του προέδρου είναι ο τελευταίος κρίκος αλλά είναι ο συνδετικός κρίκος. Εμείς προσπαθούμε να δώσου με υπόσταση στο θεσμό του προέδρου κι ας ενοχλεί αυτό.
Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους του χωριού μας είναι ότι με υπομονή και επιμονή προσπαθούμε και το άμεσο επόμενο διάστημα να βρούμε εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να εντάξουμε διάφορα έργα τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ: κε Δήμαρχε επισκεφθήκαμε την Κέλλη και είδαμε τα έργα που αφορούν την λειψυδρία της.  Που βρίσκονται σήμερα αυτά τα έργα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ο Δήμος το τελευταίο διάστημα καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των δομών ύδρευσης όλου του Δήμου. Ήδη υλοποιούμε αυτή τη στιγμή την αντικατάσταση του εσωτερικού  δικτύου ύδρευσης της Κέλλης και του Αγ. Παντελεήμονα.
Το έργο της Κέλλης έχει προϋπολογισμό 1.270.000 ευρώ μαζί με το κόστος εργασιών επίβλεψης της αρχαιολογίας και το υπόλοιπο κομμάτι 1.700.000 περίπου για τον Άγιο Παντελεήμονα όπου υλοποιείται το αντίστοιχο έργο.
Όλοι σας και όλοι μας ειδικά εσείς και εμείς διαχρονικά τα προβλήματα που υπάρχουν στην υδροδότηση της Κέλλης. Και βασική μας αρχή και επιδίωξη ήταν σε όλες τις θητείες μας να λύσουμε αυτό το θέμα λειτουργώντας πάντα συμπληρωματικά των προβλημάτων τα οποία εντοπίζαμε. Ήδη μέσα σ’ αυτή τη θητεία έχουμε κατασκευάσει δεξαμενή 320μ  κυβικών στην Κέλλη η οποία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει όλο το νερό το οποίο συλλέγουμε από τα βουνά και αυτό το νερό χάνεται δυστυχώς μέσα σε πολλές διαρροές που υπάρχουν από παλιά δίκτυα της Κέλλης αλλά και μέσα από το φόβο που έχει ο κάτοικος να αποθηκεύει αυτά τα νερά ότι αύριο δεν θα έχει νερό για να ποτίσει τα ζώα του, γιατί οφείλει να λύσει τα προβλήματα που απασχολούν την επιχείρηση του.
Μ’ αυτό το έργο που υλοποιούμε νομίζω ότι θα δώσουμε μια πάρα πολύ σημαντική ώθηση στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Κέλλης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;
ΑΠ[ΑΝΤΗΣΗ: Περίπου σε 18 μήνες θα ολοκληρωθεί. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. Παράλληλα έχουμε συντάξει  τη μελέτη, είμαστε στη διαδικασία αδειοδότησης του υπόλοιπου εξωτερικού δικτύου της Κέλλης, μιλάμε για τα 1000 μέτρα περίπου που υπολείπονται και τα οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν στην προηγούμενη περίοδο.
Ευελπιστούμε ότι και με την επίλυση αυτού του θέματος, με την αντικατάσταση αυτού του παλιού δικτύου θα συλλέξουμε όλες τις ποσότητες νερών τα οποία υπάρχουν στις πηγές μας και θα μπορέσουμε έτσι να λύσουμε το πρόβλημα της ύδρευσης της Κέλλης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σ’ αυτό όμως Δήμαρχε παρατηρείται μια καθυστέρηση και εστιάζεται στο Δασαρχείο της Έδεσσας το οποίο δεν έχει δώσει τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόλις αναλάβαμε τη νέα μας θητεία στο Δήμο αναθέσαμε αμέσως τη σύνταξη μελέτης . αυτό φυσικά έπρεπε να γίνει πιο νωρίς από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία ενέταξε μόνο το ένα τμήμα μελετών ενώ θα μπορούσε να σταλεί  και η συμπληρωματική μελέτη για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο έργο.
Στα εξωτερικά δίκτυα έχουμε τις  περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις οι οποίες δυστυχώς καθυστερούν πιο πολύ μέσα από ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό ο οποίος υπάρχει στο δημόσιο και το ξέρουμε όλοι.
Πιστεύω όμως  ότι με την πρώτη ευκαιρία που θα προκηρυχτεί αντίστοιχο μέτρο για εξωτερικά δίκτυα θα το εντάξουμε κι αυτό. Ο προϋπολογισμός του είναι γύρω στις 400.000 ευρώ. Ευελπιστούμε ότι και με αυτό το τμήμα θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης που απασχολεί την Κέλλη επί 70 χρόνια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν δεν γίνει αυτό το κομμάτι κε δήμαρχε όλα τα άλλα έργα που κάνετε θα πάνε στράφι γιατί δεν θα έχετε νερό.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι δεν είναι έτσι. Πάρα πολλές πηγές έχουν συλλεγεί. Είναι ελάχιστες οι πηγές που υπολείπονται σ’ αυτό το τμήμα. Το μεγαλύτερο τμήμα του εξωτερικού δικτύου έχει γίνει .
Έχουμε την αίσθηση ότι  αν γίνει ορθολογική διαχείριση της ποσότητας του νερού θα φτάσει για όλη την Κέλλη, για όλους τους κατοίκους. Η επί πλέον ποσότητα που θα συλλέξουμε θα είναι μια ποσότητα ασφαλείας και για περιόδους δύσκολες από δύσκολα καιρικά φαινόμενα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέρυσι ο υπουργός  εσωτερικών είχε εγκρίνει για την Κέλλη 45.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα έχει εισπράξει ο Δήμος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Τα έχει πάρει ο Δήμος και τα αξιοποιεί. Δεν αφήνουμε καμιά πηγή χρηματοδότησης και η προσπάθεια μας για τις υποδομές ύδρευσης δεν σταματά στην Κέλλη και τον Αγ. Παντελεήμονα. Έχουμε ήδη συντάξει τη μελέτη αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Λεχόβου, το οποίο έχει πάρα πολύ παλιό δίκτυο, την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Νυμφαίου επίσης και του Λιμνοχωρίου. Οι μελέτες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Αυτή τη στιγμή έχουμε συντάξει και την μελέτη αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου Πελαργού και Βεγόρα και συντάσσουμε τη μελέτη αντικατάστασης του δικτύου και του Μανιακίου.
Γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης όλων των εσωτερικών δικτύων του Δήμου μας τα οποία θα γίνουν με σύγχρονους κανόνες και προδιαγραφές. Κι αυτό είναι η λύση για τα επόμενα 100 χρόνια. Με τις ίδιες προδιαγραφές κατασκευάζεται το δίκτυο της Κέλλης και με τις ίδιες κατασκευάστηκε και το δίκτυο του Αμυνταίου.
Εκμεταλλευόμενοι τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους πιστεύουμε να μπορέσουμε  να λύσουμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες ειδικά το βασικό και ουσιαστικό ζήτημα της ύδρευσης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: το ερώτημα που πλανάται στους κατοίκους της Κέλλης είναι θα αντιμετωπίσουν και πάλι σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα αυτή την  τραγική κατάσταση να μεταφέρουν νερό οι υδροφόρες της πυροσβεστικής και του στρατού; Έχει ένα σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης ενός τέτοιου φαινομένου ο Δήμος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλες οι προσπάθειες μας σ’ αυτό κατατείνουν. Στο να αποφύγουμε να ανέβει και πάλι υδροφόρα στην Κέλλη. Και όπως είπατε η τελευταία μας επιδίωξη και ο τελευταίος μας στόχος είναι να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε το υπόλοιπο τμήμα του εξωτερικού δικτύου. Από κει και πέρα νομίζω ότι είναι και θέμα διαχείρισης του νερού το οποίο πρέπει να το εκτιμήσουν και να το διαχειριστούν μέναν τρόπο ο οποίος θα μπορέσει περιβαλλοντικά να σταθεί.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ο πρόεδρος της Κέλλης είπε ότι είναι ώριμη η κατάσταση να τοποθετηθούν υδρόμετρα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν θα γίνει κι αυτό τότε ναι θα έλεγα με βεβαιότητα ότι πράγματι θα λυθεί το πρόβλημα της Κέλλης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν αύριο χαλάσει ο καιρός ο Δήμος τι μπορεί να κάνει για το πρόβλημα της Κέλλης; Έχει εναλλακτική λύση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρόβλημα κυρίως  έχουμε όταν παθαίνουν βλάβες τα δίκτυα. Ο μηχανισμός του Δήμου είναι τέτοιος που σε πάρα πολλές περιπτώσεις αντίστοιχες έχει ανταποκριθεί. Υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες, το καταλαβαίνουμε.  Οι παρεμβάσεις γίνονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες πάνω στα βουνά. Ως τώρα όμως με μικρές καθυστερήσεις και λίγες περιπτώσεις δυσκολίας αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων τα καταφέραμε. Ευελπιστώ ότι ο μηχανισμός του Δήμου θα τα καταφέρει και πάλι ούτως ώστε να απαντήσει σ’ αυτά τα  προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Άλλωστε υπάρχει και το άλλο δίκτυο με την γεώτρηση που έχει γίνει λίγο πάνω από τις Πέτρες από το οποίο υδροδοτούνται οι σταβλικές εγκαταστάσεις. Η γεώτρηση εξακολουθεί να λειτουργεί. Είναι αλήθεια ότι επειδή είναι σε δύσκολες συνθήκες χαλάει συχνά, δημιουργούνται συχνά προβλήματα αλλά πάντοτε το συντηρούμε το επισκευάζουμε γι’ αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις.-

 Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης
Κώστας Τρύφωνος





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.