Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ποιητικές βραδιές (μια καλοπροαίρετη κριτική)


Να ‘μαστε καλά, του χρόνου θα βοηθήσω κι εγώ στη διοργάνωση της ποιητικής βραδιάς που γίνεται από την
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο Αμύνταιο. Φέτος συνέπεσε με την προεκλογική εκστρατεία και το τελευταίο πράγμα που ενδιέφερε τους υποψηφίους κάθε λογής, ήταν η ποίηση. Έπειτα ο σχεδιασμός όσον αφορά τους χρόνους της κάθε ενότητας εξετράπη με αποτέλεσμα να χαλάσει η ατμόσφαιρα και όλη η καλή διάθεση που είχαμε λόγω και της πανσέληνου. Να καταλάβουμε όλοι ότι δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος είναι ο καλύτερος. Οι αριστείες μακριά από την γιορτή της ποίησης, απλά υπάρχουν άτομα που θέλουν να εκφραστούν ποιητικά και χρειάζονται ενθάρρυνση. Όλοι ίσοι, κανένας δεν είναι ανώτερος από τον άλλον. Το πλάτιασμα με την ποιητική αφήγηση (άγνωστος!) και τα τάνγκο έφαγε τον μισό χρόνο με αποτέλεσμα κόντεψε 12 και η μουσικοί από την Φλώρινα δεν είχαν παίξει. Συγχαρητήρια στο μουσικό γυμνάσιο που έπαιξαν και τραγούδησαν σαν επαγγελματίες. Ο χώρος του ξενοδοχείου Κλειώ ήταν άνετος και η εξυπηρέτηση άριστη. Αν είχαμε χρόνο θα συνεχίζαμε με τον Νικήτα Κακαβά που πρόλαβε να μας τραγουδήσει με την κιθάρα του μόνο ένα τραγούδι.

Πάντα καλοπροαίρετος και με αγάπη για τις εκδηλώσεις της Στέγης

                                                                                                           Ρηγίνος Μέσσιος

1 σχόλιο:

  1. Αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Μέσσιο για τη στήριξη των δράσεων της Στέγης εδώ και χρόνια, θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις, ώστε να ξεδιαλύνουμε τυχόν θολά σημεία που στιγματίζουν μια βραδιά θεσμό στην πνευματική ζωή του τόπου.

    1) Η Στέγη σε καμία περίπτωση δεν είναι υπεύθυνη για τους θεατές της βραδιάς. Φιλοδοξεί να φέρει ολοένα και περισσότερο κόσμο σε επαφή με την ποίηση, χωρίς να ασχολείται με τυχόν κρυφούς στόχους και επιθυμίες των παρευρισκομένων.

    2) Ο άγνωστος στον οποίον αναφέρεστε είναι ο κ. Γιώργος Δελιόπουλος, ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς. Σας παραθέτουμε μέρος του βιογραφικού του, για να τον γνωρίσετε καλύτερα: "Ο Γιώργος Δελιόπουλος σπούδασε αρχαιολογία στο ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην προϊστορική αρχαιολογία. Ποιήματά του έχουν αποσπάσει βραβεία σε διάφορους πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά"

    3) Το να ισχυριστεί κανείς ότι η Στέγη προκρίνει μόνο τους άριστους και αφήνει στο περιθώριο τις απόπειρες "ερασιτεχνών" ποιητών είναι άδικο εξ αρχής. Μπορείτε να ανατρέξετε στα ποιητικά τετράδια που εκδιδουμε κάθε χρόνο και να διαπιστώσετε ότι εκτός από 2-3 που έχουν βραβευτεί, όλα τα υπόλοιπα είναι ανέκδοτες προσπάθειες ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου, που είτε κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της ποίησης, είτε ασχολούνται μαζί της ως χόμπι. Αντιλαμβάνεστε και ο ίδιος, ασφαλώς, ότι ως κεντρικό πρόσωπο μιας τέτοιας βραδιάς, οφείλουμε να επιλέξουμε κάποιον με λίγο βαρύτερο βιογραφικό.

    4) Η Στέγη ζήτησε ρητά να τηρηθούν συγκεκριμένοι χρόνοι από κάθε συμμετέχοντα, αλλά δεν θα λογοκρίνει ποτέ κάποιον που επιθυμεί να μοιραστεί τις σκέψεις του μαζί μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η μεγάλη διάρκεια μπορεί να κούρασε κάποιους, αλλά είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βλέπουμε ολοένα και περισσότερες συμμετοχές κάθε χρόνο.

    Ελπίζοντας να έχουμε τον κ. Μέσσιο δίπλα μας και στις επόμενες δράσεις της Στέγης, τον ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις του και τον διαβεβαιώνουμε ότι προσπαθούμε σκληρά, ώστε κάθε χρόνο η εκδήλωση να γίνεται καλύτερη.

    Με τιμή,
    Το Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.