Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Aνοικτή επιστολή του Αργύρη Βολιώτη προς φίλους και συνδημότες



Ασπρόγεια 9 Απριλίου 2019,
Συνδημότες και συνδημότισσες,
      Κατά την τελευταία επίσκεψη μου στην πόλη του Αμυνταίου, διαπίστωσα, ότι είχε εξελιχθεί σε σημαντικό θέμα
συζήτησης η πρόσφατη απόσυρση της υποστήριξης μου, στον υπό  κατάρτιση εκλογικό συνδυασμό για την διεκδίκηση του Δήμου Αμυνταίου κατά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, του συνδημότη και φίλου μου κ. Τρύφωνα Γρομπανόπουλου.
      Επειδή διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη και πιθανόν εσκεμμένη παραπληροφόρηση προς δικαιολόγηση προσώπων, ενεργειών, συμπεριφορών και καταστάσεων,  θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι η απόσυρσή μου οφείλεται καθαρά και μόνο στη διαφωνία μου στη τακτική διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα και στην αλλαγή στόχων εκ μέρους του κ. Γρομπανόπουλου.
Πιο συγκεκριμένα και για να γίνω  κατανοητός παραθέτω τα παρακάτω:
      Εξαρχής, είχα  τονίσει ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι η τελική νίκη και μόνο αυτή και τούτο για λόγους αρχών πεποιθήσεων και ιδιοσυγκρασίας. Δεν μπορούσα επομένως, να δεχθώ την συμμετοχή μου στην κίνηση του κ.Γρομπανόπουλου με τη λογική της ήττας, ή του ελάχιστου αποτελέσματος. Όσον αφορά δε την εκλογική τακτική, πίστευα στη συμμετοχή όλων των πρωτεργατών της κίνησης, στην συν διαμόρφωση προτάσεων, προγραμμάτων, μεθόδων και κινήσεων,  όπως και στη λήψη αποφάσεων.
      Όταν σχετικά πρόσφατα διαπίστωσα ότι οκ. Γρομπανόπουλος λειτουργεί με τρόπο που επηρεάζει την  πορεία του υπό κατάρτιση συνδυασμού και παράλληλα εκτίμησα ότι υπάρχει εγκατάλειψη του στόχου της νίκης και έχει γίνει αυτοσκοπός η συμμετοχή στις εκλογές έστω και με το ελάχιστο δυνατό αποτέλεσμα,διαφώνησα, αντέδρασα και ζήτησα συγκέντρωση όλων των μελλοντικών συνυποψήφιων  δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να εξετασθεί η πορεία του υπό κατάρτιση συνδυασμού και να ληφθούν δραστικές αποφάσεις.
      Αυτό καθυστέρησε σημαντικά να γίνει και όταν πραγματοποιήθηκε, από την εισήγηση και μόνο  του κ. Γρομπανόπουλου  διαπίστωσα ότι δεν είχε καμία πρόθεση να συζητήσει για τα προβλήματα και την  κατάσταση του συνδυασμού, παρά μόνο πως θα συνεχίσει προς τις εκλογές με οποιοδήποτε τίμημα. Έτσι επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες που είχα πως ο κ. Γρομπανόπουλος, είχε αποφασίσει να προχωρήσει η εκλογική του κίνηση με μοναδική επιδίωξη την κάθοδο στις εκλογές και με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων. Για να γίνει  αυτό έπρεπε να χωρίσουν οι δρόμοι μας διότι θεωρήθηκα ήδη βαρίδιο στην εκπλήρωση των στόχων του συνδυασμού του, χωρίς να γνωρίζω αν ήταν προσωπική του επιλογή η κατ’ εισήγηση άλλων.
      Παρουσία λοιπόν αριθμού εν δυνάμει υποψηφίων, καθώς ούτε εκείνη την ημέρα -Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019- κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί πλήρης συγκέντρωση ,εξέθεσα τις απόψεις και τους προβληματισμούς μου και έθεσα ερωτήματα προς τον κ. Γρομπανόπουλο για την πορεία του συνδυασμού. Δυστυχώς, αντί για απαντήσεις από τον ίδιο, δεχόμουν επιθέσεις από τους μυημένους από αυτόν  συνυποψήφιους, στο πνεύμα του επιδιωκόμενου στόχου, δηλαδή, τον εξαναγκασμό μου σε αποχώρηση από τον συνδυασμό.
Εκείνο όμως που με εξέπληξε δυσάρεστα,ήταν η αήθης και σε βαθμό απειλής επίθεση που δέχθηκα από συγγενικό πρόσωπο του κ. Γρομπανόπουλου και με προβλημάτισε το  γεγονός ότι ο ίδιος παρακολουθούσε αδιάφορος τα τεκταινόμενα  και είναι κάτι που του καταλογίζω ιδιαίτερα. Δέκα χρόνια υποτιθέμενης φιλίας ήταν αυτά. Αναρωτιέμαι. Για μια αντιπαράθεση για εκλογικούς λόγους τα τινάζουμε όλα στο αέρα; Τόσος εγωισμός πλέον;  Δηλαδή αυτούς που γνώρισε τώρα λόγω των εκλογών, όταν δεν θα τους χρειάζεται τι θα τους κάνει σε περίπτωση διαφωνίας;
      Κατόπιν αυτού δήλωσα, ότι υπό τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες για τηνπορεία νίκης του υπό κατάρτιση συνδυασμού, δεν επιθυμώ να συνεχίσω την προσπάθεια με τον κ. Γρομπανόπουλο  και αποχωρώ από τον συνδυασμό.
      Τις επόμενες μέρες, με έκπληξη διαπίστωσα ότι μπήκε σε εφαρμογή τακτική σπίλωσης του ονόματος μου, προσπάθεια να τρωθεί το ήθος μου και το κύρος μου στη μικρή μας κοινωνία, η υπόληψη της οικογενείας μου και απαξίωση της προσωπικότητας μου δια της μεθόδου ΄΄ λάσπη στον ανεμιστήρα΄΄με φήμες περί ανήθικης συναλλαγής με επικεφαλής άλλου συνδυασμού, προερχόμενες από συγκεκριμένη κατεύθυνση.
      Παρόλα αυτά, δηλώνω  ότι αν εκ του εκλογικού αποτελέσματος αποδειχθεί ότι οι εκτιμήσεις μου ήταν εσφαλμένες δεν θα διστάσω να ζητήσω συγνώμη δημόσια και ενώπιος ενωπίω από τον κ. Γρομπανόπουλο  .
      Επίσης θέλω να δηλώσω,  επειδή κάποιοι βιάστηκαν να διαδώσουν , φίλοι μου και αυτοί, ότι  προσχώρησα σε άλλο συνδυασμό, πως όταν αποφασίσω να συμμετέχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με κάποιον συνδυασμό έχω το σθένος και το θάρρος να το ανακοινώσω μόνος μου και όχι δι’ αυτόκλητων αντιπροσώπων.
    Κλείνοντας θα ήθελα να καυτηριάσω συμπεριφορές, που λόγω του προσωπικού τους εγωισμού αφήνουν δυσεπούλωτες πληγές.Ζητώ, από τους ανθρώπους αυτούς που  εκτιμούσα και εκτιμώ, αυτούς που  θεωρούσα φίλους  και    ακόμη θεωρώ, αυτούς που θα μπορούσα να πωότι αγαπούσα και αγαπώ, να αναρωτηθούν, αν αξίζει για μια εκλογική αναμέτρηση να διαρρηγνύονται ανθρώπινες σχέσεις,  να καταστρέφονται  φιλίες  και να πληγώνονται ανθρώπινες ψυχές.

Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας
Με εκτίμηση

Βολιώτης Αργύριος
Ταξίαρχος ε.α
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Αμυνταίου

Υ.Γ.
1.    Οι σχέσεις με την συνδρομή του χρόνου πιθανόν αποκαθίστανται. Οι σκιές όμως     μένουν πάντα.
2.    Όταν κάποιος διακρίνει απαράδεκτη συμπεριφορά , η οποία τουλάχιστον δεν αρμόζει, προς συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο έχει αποδείξει επανειλημμένα και έμπρακτα  την εκτίμηση, την αναγνώριση, τον σεβασμό, κ.λπ, κ.λπ προς αυτόν  η απλή επισήμανση δεν αρκεί καθώς ακολουθείται από γρήγορη παράβλεψη. Απαιτείται ανάληψη πρωτοβουλιών έστω και εις βάρος πρόσκαιρων ευκαιριών και  του προσωπικού εγωισμού. Έτσι σφυρηλατούνται οι διαχρονικές σχέσεις και αποδεικνύεται ο πραγματικός σεβασμός και εκτίμηση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.