Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

«Περί Πετρών Αλήθειες…»

Απάντηση σε δημοσίευμα του Προέδρου Τ.Κ. Πετρών

Με αφορμή την ανακοίνωση του Προέδρου της Τ.Κ. Πετρών, κ. Γρηγόρη Κυριακόπουλου,  ως  υποψηφίου στο Τοπικό
Συμβούλιο Πετρών θα θέλαμε να του απαντήσουμε σε όσα ψεύδη διασπείρει περί δήθεν εγκατάλειψης  της Κοινότητας Πετρών.
Αρχικά,  θα θέλαμε να του φρεσκάρουμε τη μνήμη για τις συνεχείς ανά έτος εργασίες καθαρισμού του καναλιού της Τ.Κ. Πετρών με μέριμνα του Δήμου,  όπως επίσης για τις εργασίες συντήρησης του συστήματος των θυρών του φράγματος. Να του θυμίσουμε τις συντηρήσεις του Κοινοτικού Καταστήματος  που έχουν γίνει επί θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Το Δημοτικό Σχολείο Πετρών, συντηρήθηκε και αναδείχθηκε με την χρήση του ως Εκθετήριο Μακεδονικών Αγώνων. Ήδη σχολεία του Δήμου μας αλλά και γειτονικών Δήμων, τμήματα στρατευομένων που υπηρετούν στην περιοχή, επισκέπτες και πολίτες του Δήμου το έχουν επισκεφτεί   και έχουν μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
Χρηματοδοτήσαμε την ανασκαφή στο Βυζαντινό Κάστρο Κάλλε που πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας  και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συντάξαμε μελέτη ηλεκτροφωτισμού για την ανάδειξη του Αγίου Νικολάου Πετρών ενώ πραγματοποιήσαμε και εργασίες  επισκευής και συντήρησης του  Ι. Ναού. Επίσης, χρηματοδοτήσαμε τη συντήρηση  του αρχαιολογικού χώρου της ελληνιστικής Πόλης Πετρών και προχωρήσαμε στην επανέκδοση του εξαντλημένου από χρόνια οδηγού της Ελληνιστικής Πόλης Πετρών. Στηρίξαμε οικονομικά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για την έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την ΕΦΑ Φλώρινας με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο Πετρών  με στόχο την προβολή του.
Τα συνεργεία του Δήμου επιλαμβάνονται άμεσα κάθε βλάβη που σχετίζεται  με θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού ενώ αποκαταστήσαμε την ηλεκτροδότηση στα αποδυτήρια του γηπέδου.
Εκπονήσαμε μελέτη «ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ ''ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑΣ'' & ''ΟΧΥΡΟΥ ΚΑΛΕ''» για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Συνάψαμε σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας με την ΠΕ Φλώρινας με τίτλο «Εγκατάσταση φωτισμού και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στον υδραύλακα της Τ.Κ. Πετρών» προϋπολογισμού 20.000,00 €. 
Πραγματοποιούμε Πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα χρηματικής ενίσχυσης που ζητήθηκαν από τον τοπικό αθλητικό σύλλογο.
Στη λαϊκή συνέλευση του χωριού ήμασταν  παρόντες και με αίσθημα ευθύνης ακούσαμε τα προβλήματα των πολιτών  και εργαστήκαμε για την διευθέτηση των ζητημάτων που προέκυψαν στην άρδευση του αγροκτήματος Πετρών.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι και στις προηγούμενες θητείες μας,  όπως και σε αυτή,  έγιναν έργα ύδρευσης, βιολογικοί  και  δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων Αμυνταίου και Αετού για την προστασία των λιμνών μας. Προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις και ηλεκτροφωτισμούς, κατασκευάσαμε  την πλατεία του χωριού, αφού προχωρήσαμε στην επέκτασή της ενώ  στηρίξαμε την εκκλησιαστική επιτροπή για την κατασκευή της  αίθουσας τελετών.
Ο μηδενισμός ως κυρίαρχη προσέγγιση του υποψήφιου τοπικού συμβούλου ΤΚ Πετρών προς την δημοτική αρχή εκφράζει την ανικανότητα του να αναγνωρίσει την αγωνία, τις προσπάθειες και τις δράσεις των τοπικών αρχών προς την τοπική κοινωνία. Η ευκολία δε της ανακοίνωσης του και η ολοκληρωτική απαξίωση που εξέφρασε αντικατοπτρίζει την επιπολαιότητα των πράξεων του, παραπλανεί και σπέρνει την διχόνοια στην μικρή μας τοπική κοινωνία.
Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.