Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Κείμενο Παρουσίασης της Υποψήφιας Βουλευτή Λεμονιάς Μπούτσκου

Ακολουθεί το κείμενο της σημερινής παρουσίασης της Υποψήφιας Βουλευτή κας. Μπούτσκου Λεμονιάς στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Φλώρινας, που έγινε στην πόλη της Φλώρινας.

"Φλωρινιώτες και Φλωρινιώτισσες καλησπέρα σας!!
Για όσους δεν με ξέρουν είμαι από το Αμύνταιο. Οι γονείς μου Μπούτσκος Γεώργιος και Τοπάλη Μαρία ήταν δάσκαλοι και έτσι από μικρή τα βιώματά μου, ήταν μέσα στα εκπαιδευτικά δρώμενα και η πορεία η επαγγελματική ίσως διαγραμμένη αφού και εγώ για τον εαυτό μου δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο επαγγελματικά παρά μόνο την εκπαίδευση.
Η αγάπη μου στον ορθολογιστικό, πρακτικό τρόπο σκέψης και στη λογική αλληλουχία των γεγονότων και των καταστάσεων με οδήγησε στη συνειδητή επιλογή να ασχοληθώ με τα μαθηματικά και έτσι έως και σήμερα τα υπηρετώ ως μαθηματικός στο Γυμνάσιο Αμυνταίου.
Ίσως κάποιοι με ξέρετε από την ίδρυση ου παραρτήματος της ΕΜΕ Φλώρινας στην οποία για χρόνια διετέλεσα και πρόεδρος. Η ίδρυση του παραρτήματος είχε ως αποτέλεσμα να τονωθεί η διάθεση ενασχόλησης των παιδιών με τα μαθηματικά, η συμμετοχή στους διαγωνισμούς και η διάκρισή τους σε αυτούς και αυτό ναι… είναι ένα ακόμα γεγονός που μας δίνει ελπίδα, ελπίδα και ώθηση στο ότι αξίζει να παλέψουμε για αυτήν την νέα γενιά έστω και τώρα…
Η κυβέρνηση Σύριζα έχασε την ευκαιρία της. Είμαι από τη φύση μου θετικός άνθρωπος, προσπαθώ πάντα να βλέπω τα καλά, αφήνοντας στην άκρη κάθε διάθεση μηδενισμού και κομματικές παρωπίδες. Το μόνο που μπορώ να δω δυστυχώς για το νομό μας, όμως, είναι 4 χρόνια χαμένων ευκαιριών, 4 χρόνια απαισιοδοξίας που οδήγησαν όλο και περισσότερα νέα άτομα να αναζητήσουν το μέλλον και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους μακριά από τον τόπο τους.
Είναι η ώρα να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για τον τόπο μας, φτάνει να το πιστέψουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι Πολιτική βούληση και αγώνα από τους βουλευτές του νομού.
Παράλληλα με τις προγραμματιστικές δηλώσεις του κόμματος τις οποίες υποστηρίζω και επικροτώ, οι θέσεις μου για την περιοχή συνοψίζονται στα εξής:
Στοχεύουμε:
• Στην τόνωση της τοπικής οικονομίας με συμμετοχή δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
• Στην καλλιέργεια κλίματος επενδύσεων
• Στην ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο γεωργικό, κτηνοτροφικό τομέα και στην μεταποίηση προϊόντων
• Στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων υποδομής
• Στην ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο μέσω αξιοποίησης της ανοιχτής πλατφόρμας στο πλαίσιο του πακέτου καθαρής ενέργειας.
• Στην στήριξη του εναλλακτικού τουρισμού που έχει ανάγκη ο τόπος μας
• Στην ανάπτυξη και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 
Η ισχυρή κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται αρχικά από την εκπαίδευση και κατάρτιση του απασχολούμενου δυναμικού, το οποίο πρέπει να είναι ευέλικτο και ικανό, να προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές εργασίας. Δεδομένου αυτού, η επαγγελματική εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση αποτελούν τον πυρήνα κάθε σύγχρονης προσπάθειας προώθησης της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Έχουμε ιδέες, έχουμε προτάσεις για τη δημιουργία δομών που θα κρατήσου τους νέους στην περιοχή μας και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και οποιαδήποτε κριτική που θα μπορούσε να βελτιώσει τις προτάσεις αυτές. Ο στόχος είναι κοινός και έχουμε τη γνώση και τη διάθεση να τον πετύχουμε.
Αγωνίζομαι για έναν τόπο στον οποίο, ο λαϊκισμός δε θα βρίσκει γόνιμο έδαφος, καθώς θα τον ανταγωνίζεται η παιδεία, η αξιοπρέπεια, η αφοσίωση και ο πλούτος των ανθρώπων του.

Σας ευχαριστώ”



Λεμονιά Μπούτσκου
Υποψήφια Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας
6932459777

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.