Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Εξαιρετικό διαστημικό ταλέντο



Γράφει ο Δημήτρης Τοπάλης
          Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, δεν είχαμε Ειδική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος. Είχαμε μείνει πολύ πίσω και σ’ αυτόν τον τομέα αφού η
«επάρατη δεξιά» δεν είχε κάνει μια τέτοια προοδευτική κίνηση. Το 2017 ιδρύθηκε ο ΕΛΔΟ (Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός) και λειτούργησε με τις οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής  κάτω από την αιγίδα του Υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Νίκου Παπά.
          Δυστυχώς η «επάρατη δεξιά» χτύπησε και πάλι. Στις 30 Ιουλίου 2019 κατήργησε αυτόν το διαστημικό οργανισμό κι έτσι ο κ. Νίκος Παπάς, στις εκλογές του Ιούλη, εκτός από το Υπουργείο του, έχασε και τη θέση του υπεύθυνου του διαστήματος για λογαριασμό της Ελλάδας.
          Τα σαΐνια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΝΑSA) όμως, ανακάλυψαν στο πρόσωπο του κ. Νίκου Παπά ένα εξαιρετικό διαστημικό ταλέντο, που δεν έπρεπε να πάει χαμένο.
          Έστειλαν ειδικούς πράκτορες, προσέγγισαν με μεγάλη επιδεξιότητα τον κ. Παπά, έλαβαν πληροφορίες από επιστήμονες και διάφορες άλλους συνεργάτες του και, αμέσως, έστειλαν έναν ογκώδη φάκελο στον Πρόεδρο των Ενωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Πρόεδρος παρέλαβε το φάκελο στο λευκό Οίκο, τον μελέτησε διεξοδικά, ρώτησε και ξαναρώτησε τους συνεργάτες του και κατέληξε ότι ένα τέτοιο σπάνιο διαστημικό ταλέντο δεν πρέπει να πάει χαμένο.
          Αποφάσισε λοιπόν να κάνει επίσημη πρόταση στον κ. Παπά  να ενταχθεί στο δυναμικό της ΝΑSA, να μεταβεί στην Αμερική , να δώσει τα φώτα του και να σκορπίσει τη σοφία του στα διαστημικά θέματα στην υπερατλαντική χώρα. Άρχισαν οι συζητήσεις για όλα τα ζητήματα, κυρίως όμως για την αμοιβή του κ. Παπά και τα πράγματα πήγαιναν πάρα πολύ καλά. Το ποσό ήταν πάρα πολύ ελκυστικό και ασφαλώς ο κ. Παπάς ήταν πανέτοιμος να συμφωνήσει.
          Τότε όμως πρόσεξαν οι συνεργάτες του ότι, μέσα στους όρους συνεργασίας του με την NASA, ο κ. Παπάς ήταν υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει ένα διαστημικό ταξίδι σε κάποιο  μακρινό αστέρι, όπου υπήρχε πιθανότητα ύπαρξης νερού και επομένως και ζωής παρόμοιας με τη ζωή του πλανήτη μας. Επειδή όμως η εγγύηση της επιστροφής του στη γη δεν ήταν απόλυτα εξασφαλισμένη, ο κ. Παπάς αρνήθηκε και δεν πήγε στη NASA. Φοβήθηκε να μη χαθεί στο διάστημα.
          Η φήμη που κυκλοφόρησε, ότι τον όρο αυτό, στο συμβόλαιο συνεργασίας του κ. Παπά με τη NASA τον έβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέλοντας, τάχα μου,  να τον ξεφορτωθεί, ελέγχεται ως ανακριβής. Πρόκειται για fake news! Τέτοιες μηχανορραφίες δεν κάνει ο Άδωνις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.